főoldal ma

http://i42.tinypic.com/30sah5t.jpg

félek az lesz a vége, hogy nem az én dolgom, miközömhozzá', így kifizetődő stb, de ez a főoldal is megér egy misét. 50% állásajánlat. ennél már szerintem nem mondható semmivel sem rosszabbnak a (néhai) főoldali piac szekció.

ui nem fikázásból írom, de szemet szúr és kissé bánt. jah, a fikát ne itt kezdjétek pls.

Hozzászólások

Hopp, megelőztél, én is csóváltam ezen a vochos izén a fejem :-(.

Szerintem siman ki lehetne venni a fooldalrol az allashirdeteseket.

mindenre van megoldás, szerintem is. ha nem is ilyen drasztikus, de minthogy' a piacot is megoldotta volna egy felhasználótól 1 azaz egy hirdetésbe minden szart + napi egy up, úgy jelen esetben itt is megoldás lehetne. ehelyett a piaccal látod mi lett.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Ez van. A legtobb ceg hetfon adja fel az allashirdeteseit, utana egesz heten semmi. Max. par oraig van ott.
Legalabb van kulon dobozuk.

--
I have come to the conclusion, that the matrix must have some bad bullet lag.

sorry sracok, tul sok allashirdetes jott be egyszerre es a profession beboritotta ide mind. szolok nekik, hogy elegansabb ha kicsit elosztjak, nem igy "floodszeruen" toljak. koszi a visszajelzest. persze attol, hogy szolunk nekik, meg nem biztos, hogy nem lesz ilyen. :(

Azt kellene megertetni veluk, hogy bar ez egy baromi sikeres portal, megiscsak egy forum. Ok se orulnenek, ha valami sales-es portalon hirtelen beboritanak az oldalt egy emberke nyolcvanfele informatikai kerdesei/nyugjei.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

picit -1
A top20 nem maga a fórum... ha valaki rendesen használja a fórumot, akkor tökmindegy, hogy mi van a topban (és ha nem érdekli az állásajánlat rész, akkor nem nézi meg), aki meg csak a top alapján "fórumozik", az meg magára vessen, ha lemarad valamiről. (Egyébként meg pont nem az informatikai állásokat kellene szekálni, örüljünk hogy vannak.)

Ne kattints ide!

Nem értem, miért probléma ez?
Mindenki azért sír, hogy nincs sehol munka, sehol állás, most van dögivel, lehet válogatni.
Nem lehet, hogy azért büdös a dolog mert Trey pénzt keres a saját oldalán?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

lol

1., azért, mert más, sokak által érintett többéves' szekció kb. a linkelt tolakodás miatt elszállt.
2., ennyi erővel bármely portált átigazolhatjuk álláskeresési oldallá, tessék csak tessék.
3., na ne. látod, ez a lol b+, hogy ez jutott eszedbe. "csak" innen fújhat a szél, igaz?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Rámutatnál, hogy melyik szekció volt? Az Adás-vétel? Az adás-vétel non-profit szekció volt, az állást kínál for profit.
Mert, továbbra is a savanyú szőlő esetét látom fennforogni.
A főoldali fórummegjelenítés az épp aktuális fórumtémákat mutatja, egy aktívan pörgő topic, előbb-utóbb kinn lesz a lista tetején.
A HUP üzemeltetése pénzbe és időbe kerül, és mint egy jelentős forgalmú portál komoly üzleti lehetőségeket rejt. Hogy ebből Trey ki akarja termelni ezen költségeket és pénzt csinál belőle, az ő szíve joga, még ha ez azzal is jár, hogy az agyatlan hirdetők miatt hirtelen lekerülnek a non-profit topikok a főoldalról és ettől fájni fog egy-két önértékelési zavarban szenvedő fórumita ánuszrózsája.
Ha nem tetszik egy oldal, akkor lehet szebbet és jobbat csinálni. Szépen 10 év alatt felfuttatni, igényesebb, szakmaibb tartalommal feltölteni. Voltak ilyen próbálkozások, de valahogy elhaltak, vajon miért?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

fasza kis hozzászólás, van benne minden. megmondóember rotfl.

"savanyú szőlő esetét látom fennforogni"
abban az olvasatban ahogyan te kezdted, elég rosszul látod, bár nem fogom bizonygatni abban biztos lehetsz. viszont az "üldözési mánia" kifejezést kérlek ezek után felejtsd is el.

"egy aktívan pörgő topic, előbb-utóbb kinn lesz a lista tetején"
nem mondod!

"pénzt csinál belőle, az ő szíve joga"
pont emiatt senki nem reklamált, én legalább is nem, rossz helyen olvastál valamit.

"agyatlan hirdetők miatt hirtelen lekerülnek a non-profit topikok"
neeem. nem miattuk, a jelenség ellen lehetett volna védekezni, már ha a piacról beszélünk. cuzámme a nonprofit szálakat pedig nem vettem számra. az offtopik az ugyan ide illene - de erről senki nem beszélt eddig, és e tekintetben nekem jó, hogy hárijános nem itt akarja a félrejáró asszony fb profilját alakítani, vagy nem itt keresnek hellókittis szalvétát.

"Ha nem tetszik egy oldal, akkor lehet szebbet és jobbat csinálni."
ja. nincs új a nap alatt.

"valahogy elhaltak, vajon miért"
szerintem azért, mert valaha itt volt a legerősebb közösség, nem pedig máshol. kiegészítő információként írom csak, hogy linuxforum pár éve kifulladt holott próbáltak kereskedelmi dolgokat behozni. linuxportal ment fejjel a darálóba pedig meg volt támogatva. linuxonline már pár hét alatt lehúzta a rolót, nem volt szó anyagiakról, itt az érdeklődés hiánya dolgozott.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Jahm, komoly konkurencia lenne a HK szalvéta a vaskeresztednek.

"szerintem azért, mert valaha itt volt a legerősebb közösség"
Erős tévedés. Lásd 90-9-1-es szabály. Ha nincs meg az 1%-ba tartozó legalább 1 fő aki mániákusan összeszedi a tartalmat, akkor sohasem lesz közösség és tartalom. Szerinted mennyi ideig menne az oldal, ha Trey bedobná a lovak közé a gyeplőt? Hmmm?
A HUP egyetlen előnye, hogy elég korán indult, de megfelelő tartalommal, oldalszerkezettel, jobb szolgáltatásokkal 1-2 év alatt el lehet érni ugyanezt a szintet.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

azert vedd azt is figyelembe, hogy ez egy kicsi orszag. A hup tagsaga alulrol surolja a 20k-t, szerintem azok zome mar itt van, akik magyar nyelvu forumon akarjak kielni magukat. Lehet inditani masik IT forumot, de aki ilyenen tori a fejet, annak egy nagyon jo valaszt kell adnia arra, hogy miert menne oda (is?) at mondjuk min. 1k (nem troll) ember? Bonuszpont, ha a valaszba beleszovod a "kritikus tomeg" kifejezest is...

Palgium

Amikor a HUP indult, minimum 3 sokkal nagyobb, ilyen témájú oldal volt. Akkor most tedd fel a kérdést, hogy onnan miért jöttek át ide az emberek. Hiszen az elején rajtam kívül itt volt itt még kb. 3 másik ember (Danko, Friczy, HK bocs ha kihagytam valakit), senki több, akit az IRC-ről ismertem.

--
trey @ gépház

Talán szorgalomban, kitartásban és rendes munkában. Valamint abban, hogy bennem megvan az, ami egy ilyen oldal megfelelő működtetéséhez kell. Mondhatnám úgy, hogy meghatározó és megosztó egyéniség vagyok, mindig is az voltam. Igaz ez az itteni dolgokra és a magánéletre is.

--
trey @ gépház

Az elöző postomban benne volt a lényeg. Magasabb relevancia, jobb szolgáltatások, alacsonyabb jel-zaj viszony.
A felhasználók sitemigrálási hajlandóságát nagyban befolyásolja, hogy mekkora az adott oldal informális használhatósága. Ha túl magas az erőforrásigénye az oldalból való információ kinyerésének, pl. lineáris médiatartalmak túlzott előnyben részesítése a nemlineárisakkal szemben, túl magas zaj, okozhat elvándorlást.

A kritikus tömegről egy frissen induló oldal esetében felesleges beszélni, mint ahogy egy meglévő oldal esetében is tisztán erre alapozni. A legtöbb közösségi/szakmai oldal bukásában pont az játszik fő szerepet, hogy tisztán a közösségre akarnak építeni, holott ez nem működik.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ez valoszinuleg egy komplex issue. Egyreszt kerdes az, hogy egyaltalan van-e igeny jobb szolgaltatasokra, hogy egyaltalan barki is komolyan kacerkodjon egy uj site inditasaval? Neked pl. van?

A kritikus tomeg imho letezik egy indulo oldal eseten is, mert amig azt el nem eri, addig at kell veszelni az unalmas idot, amig az ember maganak gyartja a hireket, topikokat. Minel tobb ember regisztal (es vesz reszt benne), annal kevesbe kell one man show modban mennie. En pl. eloszor a blogokat nezem at, es csak utana a fooldalt.

Viszont azzal egyetertek, hogy egy mar bejaratott site eseten hiba kizarolag a (lusta?) tomegre alapozni a fennmaradast, vo. iwiw->fb migracio.

Palgium

Sajna a one man show stabilan csak úgy lehet több szereplős, ha a többi szereplő is megfelelően motivált. Lehet pénz, epenis factor, ajándék, de kell a motiváció. Ha üzleti alapon megy az oldal, akkor a fizetett szerkesztői pozíció elég stabil helyzetet teremt, de először nyereségessé kell az oldalnak válnia.
Szolgáltatás tekintetében jópár ötletem van amit lehetne implementálni és hasznos lenne, ahogy lehetne jobbá tenni a főoldalt is. De ezek mindegyike erőforrás-igényes.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem hinném. Egyrészt hiszek a "You thought it, you do it" policyban. Ötlete mindenkinek lehet, de kivitelezni már más tészta. Adhatnék itt ötleteket, de ki csinálná meg? Milyen minőségben csinálná meg? Ki vállalná a hibákért a felelősséget? Hmm?
A másik, ha az embernek van egy tyúktojása, akkor abból vagy rántottát süt magának, vagy kikelti, felneveli a csirkét és megeszi. Ingyen nem adja, mert tojás emlékétől nem fog jóllakni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

te irtad: hasznos lenne es jobb lenne a fooldal. 2 hsz-szel lentebb meg mar nem hinned? :-)

Egyrészt hiszek a "You thought it, you do it" policyban.

Mukodhet, felteve, ha keves otleted van. Nekem mondjuk jobban bejon a "We brainstorm it, I/we do it", de ezen nem veszuk ossze...

Adhatnék itt ötleteket, de ki csinálná meg? Milyen minőségben csinálná meg? Ki vállalná a hibákért a felelősséget? Hmm?

add csak az otleteket, aztan lasd meg a tobbit. Ha senki nem csinalja meg, akkor is mit veszitesz a vegen?

A másik, ha az embernek van egy tyúktojása, akkor abból vagy rántottát süt magának, vagy kikelti, felneveli a csirkét és megeszi. Ingyen nem adja, mert tojás emlékétől nem fog jóllakni.

Egy otlet az kisse mas, mint a tyuktojas. Kedvenc eloadom mondta egyszer (aki amugy civilben VC), amikor mar a konyoken jott ki, hogy a penzert kuncsorgo vallalkozok NDA-t akarnak vele alairatni _mielott_ eloadnak a 30 perces agitaciojukat, szoval Guy Kawasaki mondta, hogy nagyon keves olyan otletet hallott, amit erdemesnek tartott (volna) arra, hogy valaki ellopja.

Ingyen nem adja, mert tojás emlékétől nem fog jóllakni.

Meglehet. De ha csak annyit telik tole, hogy a majdani kover tyukrol abrandozzon, akkor is ehen fog halni. Persze, ha a hatterben mar keszul a hhp (hungarian hiena portal) including a kozelebbrol nem reszletezett, profitorientalt nagy otleteket, akkor az mas. Azert majd ossz ki itt is egy par meghivot... :-)

Palgium

Nem hinném, hogy nekem hasznos és jó lenne.
Mit vesztek? Egy ötletet. Mert oké itt nem valósul meg, de azzal, hogy "open-source"-á teszem, más simán integrálhatná a saját rendszerébe.
Az ötlet olyan, mint egy pici, fekete, rohadt kényes mag. Ahhoz, hogy kihajtson, ápolni, gondozni, nevelni kell, és amíg nem látod a magból kikelt növény hajtását és szárait nem tudhatod, hogy dudva vagy épp egy orchidea lesz. Kawasaki barátunknak könyökén jönnek ki az NDA-val operáló vállalkozók, mert az ilyen vállalkozót utána nagyon nehéz kiebrudalni az üzletből és nagyon nehéz lenyúlni az ötletét. Az amerikai IP üzletágban sokszor igen triviális ötletek levédésén múlnak dollármilliók. Egy okos IP tulajdonos, szép csöndben levédeti az ötletét és utána évekig megél belőle, mert épp csak annyiért adja adott multinak, hogy annak megérje kifizetni a pereskedés helyett.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Csak nehany funkcio (parra van extension, de joreszt max. workaround):
-allithato hozzaszolasszam (&comments_per_page=9999), (hupper megoldja)
-kenyelmes lepkedes az uj hsz-ek kozt (hupper szinten, de jo lenne defaultban, eleg lenne a js kodot atemelni hozza)
-allithato, hogy milyen temak legyenek a fooldali blokkban: tkepp. ez a topic is ennek a hianyabol indult, van, akinek jo, ha az allashirdetesek benne vannak, sokaknak nem (offtopic, adas-vetel detto)
-subscribe/unsubscribe: van, hogy egy topic erdekel, de nem akarok hozzaszolni (nem csak nalam).. van, hogy hozzaszoltam, de az eldurvult offtopic sardobalas mar nem izgat (erre nincs leiratkozo feature)
-blogra feliratkozas/tiltas (ne jelenjen meg x blogja egyaltalan): en sok ember blogjat kovetem, es igazabol nem zavar a zaj, de pl. FebertI blogjara sokan panaszkodtak, hogy hagyja mar abba (es a tiedre is, sj, meg talan meg amikor Spiller Laszlo ugy dontott, hogy idezuditja a regi bejegyzeseit, az sem tetszett sokaknak)
-valami +1/-1/offtopic szinezo rendszer (hogy a szakmai tartalom jobban kiemelkedjen)
-illemszabalyok, workaroundok gepi betartatasa: pl. kommentbe nem teszunk kepet (akkor minek ra BBCODE?, vagy forduljon inkabb linkre), vagy a break beszurasa code mezo ele, hogy ne vagja rosszul az oldal.. vagy komment vegen a lezaratlan dolt/vastag betu lezarasa.. ezekre mind lenne kod

Ezek egy resze 5 perces melo lenne 0-rol, de biztos van parhoz Drupal kiegeszito. Vanilla Drupallal nyilvan nem megy, es amig az a policy, hogy a kiegeszitok veszelyesek, nem is lesz ezekbol semmi. Pedig kenyelmesebben lehetne hasznalni az oldalt.

--
I have come to the conclusion, that the matrix must have some bad bullet lag.

Ket dolog:
- Meg mindig 5-os drupallal megyunk ha jol emlekszem, amit nem nagyon fejlesztenek mar
- Trey nem akar contributed modulokat. Mondjuk, amilyen egyik-masik minosege, meg is ertem
- Igy se lesz egyszeru migralni az oldalt, ha emellett dontunk, de kulonbozo contrib modulokkal meg nehezebb lenne.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

igen, de szerintem mégsem ennyire egyszerű.

1., van még több előnye is, hosting ok, ingyen hw egy ideig ok, (pénzbeli) adakozás egy ideig ok, egyebek ok - bár ez csak hirtelen összeszedett és csak a pénzzel összefüggő "kalkuláció", melyek meglétének én személy szerint örülök. ellenben nem én hoztam fel a pénzzel kapcsolatos dolgokat: ez a te feladatod a., része, hiszen ha valami szemet szúr valakinek akkor az illető a., biztos irigy g3ci b., szefós. szép választék különben.

2., pl. a linuxforum indulása (időben) szerinted hová tehető HUP teljes üzeméhez képest? (tehát nem a debian.szintezis.hu időkről beszélek)

3., másrészről a "megfelelő tartalommal, oldalszerkezettel, jobb szolgáltatásokkal 1-2 év alatt el lehet érni ugyanezt a szintet" mondat kb mindenre ráhúzható és ehhez képest elég nagynak szabtad meg a szükséges időt.

ui a vaskereszt királyul megragadt. most komolyan, miért ez ragadt meg? ettől fosnak legtöbben vagy mi? volt ennek bőven odaverő cucc itt, ha akarod keresek, szép oldal lesz.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

"volt ennek bőven odaverő cucc itt, ha akarod keresek, szép oldal lesz."

Kérlek tedd meg, ékes bizonyítéka lesz annak, hogy mit eredményez az, ha az ember nem fogja keményen a dolgokat és arra is jó példa lesz, hogy itt volt valóban az ideje annak, hogy megrendszabályzásra kerüljön a topik.

(Szívesen flamelnék veled még, ha nem lennék rohadt beteg és nem állna előttem holnap egy ~ 300km autóút, így most magadra hagylak. Inkább pihenek.)

--
trey @ gépház

jobbulást, jó utat.

különben igazából nem flame, én leírtam egy dolgot 3 mondatban és kaptam rá fél A4 oldal választ, amit több helyen kérdéses. nekem azt nem tudod megmagyarázni, hogy nehezebb lett volna ~10 percet rászánni. tudom, nem az én időmmel garázdálkodok és így könnyű - de szemet szúr a dolog. nem tudom másképpen mondani.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Ne haragudj, de én neked semmit sem akarok megmagyarázni, ugyanis sem neked, sem másnak nem tartozok semmiért semmilyen magyarázattal.

Ami megvalósításra került, az olvasói kérés volt. Neked az a bajod, hogy nem a te szájad íze szerint lett. Vaterázni szeretnél, de rossz helyen. Ez a te problémád. Ez az oldal sosem adok-veszek oldanak indult. Ha ilyet akartok, akkor csináljatok egyet.

--
trey @ gépház

jó, akkor ne. egyébként szívesebben fizetnénk érte neked, mint egy afrikai cégcsoportnak. többek nevében és bátran mondom, már beszéltünk róla.

egyébként azt lehet tudni, hogy m.hup.hu alól hogyan lehet elérni pl. a piacot vagy más, főoldalon nem szereplő kategóriát? vágom, hogy nem te csináltad, de hátha tudod.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Alapszabály, hogy nem tartunk fenn oldalt adományokból. Még a végén az adományozóknak kényszerképzetei lesznek.
Az archive.org szerint a linuxforum.hu 2001 nov. 30-kor volt cachelve először. A mostani oldalon, még a HUP-nál is gyengébb a felhozatal tartalomból.
Az 1-2 év elég rövid idő, a facebook, google, stb.-nek mind 3-5 év kellett, hogy komolyan jelen legyenek a piacon és mainstreammé váljanak.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

-értem, csak "azt rebesgették", hogy a hup egyedüli előnye, hogy elég korán indult.
-a linuxforum.hu valaha normális tartalommal rendelkezett és nagy látogatottsággal. amíg át nem estünk a ló túloldalára, 2-3 admin és 2-3 moderátor elvégzett mindent. aztán lett ~10 admin + ~20 moderátor és nagyjából el lettek zavarva a fórumozók.
-illetve a google fbook stb. nem helyénvaló hasonlat, mert ezeknél pl. nem ~20000 felhasználóról beszélünk, ezeknél nemzetközi megoldásról beszélünk stb.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Tömören összefoglalva:
hup.hu = JÓL CSINÁLJÁK
linuxforum.hu = SZARUL CSINÁLJÁK
A korai indulás előnye, hogy könnyű magas látogatószámot elérni. Az archive.org timeline funkcióját használva szépen látható miképp lett elkúrva. A legviccesebb, hogy a HUP egy az egyben másolja a klasszikus linuxforum oldalfelépítést.
Annó valaki úgy mondta: "Másolni nem bűn, szarul másolni bűn. Másolni és jobbat csinálni dicsőség."

Mind a google, mind a facebook, kicsi, lokális projectekként indultak, amit aztán szépen felfuttattak, ugyanezt a modellt lehet szépen skálázni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

ezzel ~kezdted:

"Ha nincs meg a.... legalább 1 fő"
ez okés, nincsen semmilyen hozzáfűzni valóm

"A HUP egyetlen előnye, hogy elég korán indult"
ez bizony nem okés, és erről volt szó.

gondoltam én is benyomom a caps lock-ot, csak mégse. minek?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

"A HUP egyetlen előnye, hogy elég korán indult, de megfelelő tartalommal, oldalszerkezettel, jobb szolgáltatásokkal 1-2 év alatt el lehet érni ugyanezt a szintet."
Idézni szépen, mint ahogy a csillag megy az égen. A kedvedért kiegészítem a mondatot, hogy fel tudd dolgozni a hiányos mondatszerkezet:
"Egy új portállal szemben, a HUP egyetlen előnye, hogy elég korán indult, de megfelelő tartalommal, oldalszerkezettel, jobb szolgáltatásokkal 1-2 év alatt el lehet érni ugyanezt a szintet."

Hogy a szövegértésbe is belemenjünk: Összehasonlítva a HUP-ot és egy új kezdeményezést, az idő az egyetlen külső tényező amiben előnyben van. Az összes többi szervezés, marketing és management kérdés ami az oldalszerkesztő(inek) belső ügye. Ha balfasz a management akkor bukik az egész.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"szerintem azért, mert valaha itt volt a legerősebb közösség, nem pedig máshol. kiegészítő információként írom csak, hogy linuxforum pár éve kifulladt holott próbáltak kereskedelmi dolgokat behozni. linuxportal ment fejjel a darálóba pedig meg volt támogatva. linuxonline már pár hét alatt lehúzta a rolót, nem volt szó anyagiakról, itt az érdeklődés hiánya dolgozott."

Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy megfelelő vezető nélkül semmi sem lesz ezekből az oldalakból. Megfelelő vezető, az általa jó időben meghozott jó döntésekkel. Az, hogy a HUP még mindig itt van, az azt igazolja, hogy jókor jó döntéseket hoztam.

--
trey @ gépház

Azert azt tessek mar hozzatenni, hogy tobbszori felszolitas _utan_. Itt ez kb. az elso durvabb alkalom, a hirdetok most megigertek, hogy tesznek ellene valamit. Legalabb az eselyt adjuk mar meg nekik, hogy javitsanak!
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

meg is történt kb, nem kell hozzátennem semmit sem, csak szóvá tettem egy dolgot. nem igazán éreztem, hogy laposra kéne állítani a pofázmányom, legfőképpen, hogy a "szem előtti" piac kiesése speciel engem is érintett - mind eladó, mind vevő oldalon. ne tegyél igazságot pls, mert nincsen igazságtalanság, megelőző hozzászólások szerint ezek után meg pláne nincs.

ui/off ha a te oldalad lenne, te többszöri felszólítás helyett nem tartanál ésszerűbbnek meghozni egy szabályt, amivel csak egyszer kell foglalkoznod? tényleg csak azért kérdezem, mert érdekel - nincs irónia, nincs flame. kifejtheted hosszabban is, elolvasom.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Többször kijavítottam már a tárgyi tévedéseidet, de úgy tűnik, hogy te ragaszkodsz ehhez.

A tények:

- többszöri kérések, majd felszólítások mellett évekig toleráltam az uppogást
- többször szóltam embereknek, hogy fejezzék be, mert sokakat zavar, olyanokat, akik azért járnak az oldalra mert az érdekli őket, ami az oldal profilja (informatika és nem Vatera)
- kértem, hogy ne árusítsunk a HUP kalmártopikban ide nem illő dolgokat (volt itt babakocsi, biztonsági ajtó, kutya és a részedről háborús vaskereszt is, ami nem tudom hogyan fér be a "Hardver" fórumba)
- számtalan levelet kaptam, hogy a probléma legyen megoldva
- a probléma jelenlegi megoldását olvasók javasolták
- a kalmártopik nem szűnt meg, mindössze bal oldalra került
- a kalmártopik követhető, csak mostantól a főoldalon - sok uppogó bánatára - nem lehet uppogtatni
- a kalmártopik követhető az oldalon máshol (igazság szerint többféleképpen) is
- a kalmártopik üzemeltetése nem az oldal fő profilja
- a kalmártopikban kifejezetten tiltott a nagy mennyiségű "kereskedelmi" tételek árusítása, mégis rendszeresen van ilyen próbálkozás
- a kalmártopik elburjánzása engem is kurvára zavart
- amióta az offtopik és a kalmártopik nincs benne az összesítőben, megélénkültek a szakmai témák, így kijelenthető, hogy kifejezetten előnyös volt a lépés

Ennyit erről dióhéjban.

--
trey @ gépház

nem, többször azért nem javítottál ki. a listád pontjai mellé úgy lehetne leggyorsabban pipát tenni, ha anno kreáltál volna kettő azaz 2 szabályt 10 perc alatt. a bal oldali dobozról viszont mi mondtuk már el többször a véleményünket. ugyan a vaskereszt megmaradt benned, de szerintem nem túlzottan pontosan: mire ránéztem te levetted. csak azért, hogy a "kértem, hogy ne árusítsunk... ...ide nem illő..." ebben az esetben nem teljesen igaz, bár több éves sztori így lehet nekem rémlik rosszul és az sem mellékes, hogy más ezidőben' "tehénlepényt" árult kilóra, selyempapírba csomagolva.

megélénkültek a szakmai topikok. reggel főoldalra nézek, pár új szál. kora du még fent van némelyik a főoldalon hozzászólás nélkül. nem egyszer. nem fikából mondom, sőt mint már leírtam szerintem ez törvényszerű - csak látszatra megint nem teljesen úgy van, ahogyan írod.

mondanivalóm lényege a 10 perc környékén van és nem számon kérés / fikázás stb jelleggel írtam. ez a véleményem.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Nezd, nem mondom, hogy nincs igazad, de a kalmartopikkal nagyon sok gond volt, sokaig. Az allaskereso topiknak ez az _elso_ komolyabb elszallasa. Amire Trey utalni akart, es amire en is probalom itt - eddig sikertelenul - felhivni a resztvevok figyelmet, hogy azt tessek mar megerteni, hogy egy portalon nem lehet vasdiktaturat csinalni, mert az emberek egyszeruen elmennek.

Oke, igaz, alairom, a Profession hibazott. Figyelmeztetve lettek, PestiSrac (ahogy kiveszem, itt o kepviseli a Profession.hu-t) azt gondolom eleg normalisan allt a dologhoz, tovabbitotta a jelzest a tobbiek fele, most lesz valami. De azert, mert valaki egyszer (erted, egyszer!) hibazott, nehogy mar rogton raengedjuk a tankokat, konyorgom! A kalmartopik nagyon sok idonyi nyuglodes utan kerult ennyire bannolasra, legalabb ennek az idonek a tiz szazalekat adjuk meg az allaskeresoknek! Aztan, ha nem tanulnak, meg mindig elo lehet venni a tankokat.

Felre ne ertsd, nekem se tetszett, amit csinaltak, az foleg nem, hogy ez azert kemenyen for-profit floodolas volt. De ez nem egy IRC csatorna, hogy ha valaki floodol, akkor ignore, ban. Itt egy kicsit mas szabalyok uralkodnak.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

nézd Gábor, zárjuk azzal rövidre, hogy nem a hirdető nem hibázott: a., elnéztek egy dolgot b., illetve használták mindazt, amit nekik használni lehet. kirívó példa volt, szóvá is tettem. olvasata a mondandómnak: hiányzik a piac, közben az is "csak" hasonló tüneteket produkált. ennyi, tényleg.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Ahogy Mengyelejev mondta: "Nincsenek halálos anyagok, csak halálos mennyiségek."
Hasonlo tuneteket produkalt az adas-vetel, de mas mennyisegben. Nem hetfon delelott volt egy nagyobb kiugrasa, hanem folyamatosan uppogtak egyesek..

--
I have come to the conclusion, that the matrix must have some bad bullet lag.