Linux junior SYSTEM admin kisegítő, mellékállás

Fórumok

Linux junior SYSTEM admin kisegítő, mellékállás, vagy alvállalkozói státusz szerint pályázható az alábbiak ismeretében, azonnali kezdési lehetőséggel:

Fő elvárások:
- Linux (Ubuntu, Debian, CentOS) tapasztalatok,
- VirtualBox ismerete,
- LAMP üzemeltetési gyakorlat,
- Önállóság,
- Elérhetőség,
- Rugalmasság,
- Angol nyelv kifogástalan ismerete,
- Vezetői engedély és gépkocsivezetési gyakorlat,
- Budapesti, vagy Pest megye környéki tartózkodás,
- Hétvégi ügyeletek vállalása szükséges.

Előnyök:
- Asterisk 1.4, 1.6, 1.8 (Elastix, FreePBX) üzemeltetési érdeklődés, minimális ismeret, - C, C++, shell, és vagy PHP jártasság,
- Előző munkakörnyezet, referencia hasonló területen,
- MikroTIK ismeret,
- Számlaképesség,
- Saját lap-top,
- Saját gépkocsi,
- Hajlandóság a mellékállásból főállású szintre váltani...
Munkabér:
- Alapdíj (készenlét) + Üzemeltetési díjakból jutalék.

Pontos összeg az önéletrajz és motívációs levél benyújtását követő megbeszélésen, melyhez mobil szám megadása szükséges. Minden érdeklődőt vissza hívunk!

Jelentkezés:

Email-eket a saját email címekről kérjük az info at smmgroups.com címre.

A lakóhely, tartózkodási hely, vagy tervezett albérlet helyét, családi állapotot, gékocsi meglétét, kérjük megjelölni az önéletrajzban.

Munkát kínáló cég neve: GS-NET KFT.

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

Tegnap megkaptam enis mar epp postolni akartam ide :-)

"családi állapotot,"

Iszom pár teát, közben eldöntöm, hogy ráuszítsam-e a munkaügyéreket a GS-NET Kft-re.

Nekem a szexuális orientáció is alapinformáció, mégis pofán verném azt, aki megkérdezi, pedig a többséghez tartozóan a lányokat szeretem.

A CV-ben ugyan szokás írni a születési dátumot, nem feltétlen szükséges. A családi állapot végképp magánügy. A munkaerőmet adom el, nem a magánéletemet.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

"A családi állapot végképp magánügy."

Ezt azért kifejthetnéd. Nekem adózás, évi szabadságok és egyéb más dolgok miatt is _évente_ nyilatkoznom és igazolásokat kell bemutatnom a munkáltatónál a családi kérdésekben.

Mondok neked egy példát: gyerekek után járó szabadság. Ha én akarom igénybe venni, akkor az asszony munkahelyéről pecsétes igazolást kell szereznem, hogy nem ő veszi igénybe. Fel kell rajta tüntetni nem csak az asszony adatait, hanem a gyerekét is.

--
trey @ gépház

Azért azt ugye Te is érzed, hogy nem mindegy, hogy a kiválasztásnál leválogatják azt a munkaerőt, akinek kevés a szabadsága, nincs gyereke, nem fog szülni, vagy többé-kevésbé azonos esélyekkel indulnak a jelöltek?

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nyilatkozol, ha már felvettek. A felvételi beszélgetésen, CV-ben, stb. ennek nincs helye. Persze lehet, egy férfinél nem okoz akkora felvételi hátrányt, ha van gyerek.

Dec. 31-ig legalábbis a munkaadónak joga sem volt, hogy megkérdezze, van-e gyerek vagy tervezel-e (más kérdés, hogy ezt senki sem tartotta be). Hogy jelenleg mi a szabályozás nem tudom, a havonta a munkavállalóval elvégeztethető terhességi teszt (ezt végül úgy tudom, kivették a törvényből) kiverte nálam a biztosítékot.

Az, hogy felvételkor esetleg csinálnak tesztet, esetleg belefér, mert ezzel vissza is élhetnek egyesek. A munkáltató fizet, munkavégzés nincs. A havonta végzett teszt viszont nagyon nincs rendben. Mellesleg mi van, ha pozitív? Nem a fogamzástól kezdve védett a kismama? Vagy elkezdik stresszel kicsinálni - mellesleg épp a terhesség alatt -, hogy mondjon fel?

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem, az sem OK! Viszont az sem, hogy felvetetem magam egy céghez, ahol a munkábaállás második napján bejelentem, hogy csá gecók, szülni mentem, egy gazszálat keresztbe nem fogok itt tenni.

Jó, tudom, ehhez képest nem nagy eltérés, ha a próbaidő letelte után megy szülési szabadságra valaki. Azért hozzáállásbeli különbség van, mert az első eset alapból rosszhiszemű szerintem.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Felvétel után legalább 3 hónap próbaidő van a legtöbb helyen, ez idő alatt senkit sem illet meg a felmondási védelem. Ergó bármi kiderül, ki lehet rugni. A másik lehetőség az alvállakozói szerződés. Ha dolgozik kap fizetést, ha nem, nem.
Tehát szvsz a felvételhez nem kell a családi állapot. Attól, hogy nem házas, nincs gyereke és nem is terhes, lehet pl. alkoholista valaki, ami ugyancsak hátráltatja a munkavégzést. Ja, és attól, hogy gyereke van, dolgozhat úgy a munkaidejében, mint egy gép. Ez egyéni hozzállás kérdése, nem másé.

off:
A véleményed majd megváltozik, amikor a pároddal gyereket terveztek, vagy csak egyszerűen a párod már benne lesz abban a korban, amikor várható, hogy gyereket szül, és ezért új helyre nem veszik fel (a korát látva vissza sem hívják...), majd állásinterjún tesztet dugnak az orra alá. Később, ha megvan a baba, pláne nem tud elmenni dolgozni sehová.

Egy keresetből három ember (csak egy gyerekkel számolva) nem él meg, és én pl. nem is szeretnék kitartott lenni. Ergo dolgozni kell valahol.

Tényleg ennyire félreérthető voltam?

Magam is ellenzem, hogy a munkáltató terhességi tesztet végeztessen, hiszen elég rendesen magánügy. Pusztán árnyaltam a képet azzal, hogy a belépéskor, egyszeri alkalommal a visszaélések elkerülése érdekében esetleg el tudom fogadni. Mégpedig azért, mert van abban valami rosszhiszeműség, ha valaki babát tervez, nincs munkája, elmegy állást keresni, de nem azért, hogy dolgozzon, hanem azért, hogy a munkáltató pénzt fizessen.

Ugyanakkor természetesnek tartom az utódok létrehozását, felnevelését, ezt támogatni, védeni kell, ezzel egyetértek. Úgy rendben is van a dolog, hogy a nő adott helyen dolgozik pl. 3 éve, tehát termelt, kapott bért, majd elmegy szülni, aztán visszatér valamennyi idő mulva, s dolgozik.

Az viszont már eléggé rosszhiszemű, hogy útban a baba, állást kertes a nő, elnyeri azt, majd elmegy szülési szabadságra, a munkáltató meg csak fizet. A munkáltató nem azért hirdette meg az állást, mert fizetni szeretne, hanem azért, mert van feladat, amit el kellene végezni, amiért természetesen fizet.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

@locsemege: a válasz nem feltétlen neked szól, csak valahová kattintani kellett :)
Nem értem, hogy min vagytok felháborodva. Dolgoztam már kiskáefténél és multinál is. A tapasztalatok változatosak. Mindenesetre megtagadhatod a válaszadást, legfeljebb nem fognak felvenni. Én azért meghallgatnám az ajánlatukat, ha nem tetszik, akkor megköszönöm a lehetőséget és kimegyek. Ez tényleg jellemző az országban, hogy az emberek szeretnek szőrszálat hasogatni, ha valamit kétértelműen írnak le, akkor rögtön a rosszra asszociálnak.
Ja, hogy azt mondjátok, hogy emberünk nem munkáltatóhoz méltán reagálja le a dolgokat? Ha valaki vállalkozik, akkor nem igen ér rá hosszas beszélgetésekbe bonyolódni, igyekszik a lehető leggyorsabban lekommunikálni, amit akar.
Junior-hoz képest sokat várnak el? Ezt úgyis a kínálat dönti el. Ha meghallgat 200 embert és a legjobb sem ér közelébe sem az elvártnak, akkor is azt lesz kénytelen felvenni. Hozzáteszem a munkaerőpiac sem közelíti meg az alap elvárást.
[szerk.]
Mondjuk a helyesírás elég alapvető kellene, hogy legyen mindkét oldalon, ennek ellenére nem szokott az lenni.

Én érzékeny vagyok a privacy-re, van, aki kevésbé. A magánélet - ahogyan a nevéből is következik - nem tartozik másra, legfeljebb arra, akivel az érintett meg szeretné ezt osztani. Erre vonatkozó kérdés durva tapintatlanság véleményem szerint.

Aztán az emberben van egy természetes bizalmatlanság, óvatosság, pláne, ha nem annyira fiatal, mint Te, legalább is a nicked alapján. :) Ahogy szűkülnek a lehetőségek, egyre agresszívabb, kreatívabb és gyomorforgatóbb módon próbálják egymást lehúzni az emberek, s egyre éberebbnek kell lenni, ha nem szeretnél áldozattá válni ebben a "játékban".

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Félreértés ne essék, ezzel én sem vagyok kibékülve, hogy a munkáltató megteheti, hogy ennyire válogat és mindent elvár az embertől, de sajnos ilyen világban élünk.
Hozzáteszem, hogy attól, hogy fiatal vagyok, én is bizalmatlan vagyok és óvatos.
Vannak furcsaságok. Pl. puccos irodaház puccos környéken. Mint kiváló szakember, nekiindulsz nagy reményekkel az interjúnak és a tapasztalatoddal illetve tudásoddal megegyező fizetési igényed fényében visszautasítanak. Nem mondják ki, de Te is tudod: too much.
Viszont rászántad az időt, bementél, adtál egy esélyt, ugyanakkor Ők is meghallgattak. Nem történt tragédia, nemes egyszerűséggel Te nem ezt a helyet keresed. Biztos (?) lesz jelentkező, akit felvesznek és boldog lesz ezen a helyen.
Sum: Te lehet, hogy megveted az ilyen helyeket, de egy junior itt biztosan el fogja kezdeni a pályáját és megszerzi a szükséges tapasztalatokat. Neked rémálom, Ő (a junior) örömmel újságolja majd mindenkinek: "Felvettek!"

Meg fene tudja, talán a szempontjaink is mások. Egy fiatal karriert épít, pénzre gyúr, hogy legyen lakás, verda. Nekem van lakásom, sokkal inkább szempont, hogy ne úgy menjek be a munkahelyemre, hogy jaj nekem, már megint hétfő van. Tehát a megfelelő munkahelyi körülmények, a reális elvárások, a kisebb stressz akár még alacsonyabb munkabér esetén is jobban megfelel az elvárásaimnak, mint sok pénzért egy olyan hely, ahova félve megyek be.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem tudom, de egy biztos, nem fogok amiatt haragudni, ha megkérdezik, hogy mi a családi állapotom. Lehet, hogy éppen azért kérdezik, mert egy megállapodott embert keresnek, nem olyat, aki 2 hónap múlva dobbant, mert azt hiszi, hogy Urundi-burundiban jobb az IT-s fizetés.

(Csak a pontosság kedvéért, nincs 3 kölköm. Hátha az asszony is olvassa az oldalt :)

--
trey @ gépház

Igen, ez is egy szempont, valóban.
Én munkáltatóként szívesebben
alkalmaznék családost. A hirdetésből,
azonban egy más szellem sugárzódott.

Na mindegy, nem érdemes erre szót
pazarolni. Végre esik az eső,
ez lényegesen fontosabb.

> Sol omnibus lucet.

Nejem speciel évekig fejvadász volt, most HR-es, de eszébe nem jutott még a házastársak és gyerekek száma felől érdeklődni interjún sem, nem hogy önéletrajzból hiányolni.

Egyébként hirdetésben ilyet megjelentetni a trambulinról medencébe hugyozással esik egy tekintet alá. Ha ezt megengedi magának a cég a -1. időpillanatban, ország-világ szeme láttára, mit fog megengedni zárt ajtók mögött, négyszemközt?

Szerintem nyugodtan megteheted, mert:

1. Semmi köze hozzá a munkaügynek,
2. Ha van a cégnek kijelölt adatvédelmi felelőse, akkor törvényes!

Ugyanis ennyi - az új szabályozás szerint - az alapfeltétele annak, hogy a hivatalos alapadatok, azaz a "nacionálé" kiegészítésre kerülhessenek.

Akár azzal a kérdéssel is kiegészíthető, hogy rendszeresen fogyasztani szoktál-e szeszes italt, és dohányzol-e!? Akkor miért ne lehetne kiegészíteni azzal, hogy van-e családod, gyermeked?

Az lenne diszkrimináció, ha oda írtuk, írták volna, hogy pl: "HA NŐNEMŰ VAGY, CSAK AKKOR NYILATKOZZ" ... persze nézőpont kérdése.

Ha valakit sért az emberi jogaiban, ne nyilatkozzon :)

az mar felse tunik ezek utan senkinek, hogy eleg szep a kovetelmeny egy reszmunkas junior munkara?:)

Mo-n ? Mondj már egy junior poziciót ahol nem olyanok az elvárások mint egy sima vagy tapasztalt rendszergazdánál, mert nem nagyon láttam ilyet, mindenki azt várja el, hogy a junior is már tudja azt a területet önállóan kezelni a tudása is megvan csak kevesebb pénzt lehet neki adni mert junior :)

mi az hogy "lap-top"?

---


- Saját lap-top,
- Saját gépkocsi

És ha van rá mód havonta fizessen be egy kisebb összeget a munkáltató számlájára :D

--
Sent from my ezeréves Nokia.

Két gyárigazgató beszélget:

- Te fizetsz a dolgozóidnak?
_ Nem én!
- És bejönnek dolgozni?
- Be hát!
- Te! Nem kéne ezektől belépéskor pénzt szedni?

> Sol omnibus lucet.

ez katasztrófa. debian, asterisk, virtualbox, C, bash megvan, junior is vagyok, óccsón is dolgozom, családom sincs, de ilyen hirdetésre semmiképpen sem adom be. mocskosul kellene már valami komolyan vehető állás, de ez így nem.

A fene tudja, ha munkát keresnék én beadnám egy reális fizetési igénnyel, engem nem zavar, hogy junior-nak nevezik. Nevezhetik kosárfonónak is ha ahhoz van kedvük :)

ps.: kedves beküldő, az infókukacos host-ról a phpmyadmin-t szedjétek már le, nevezzétek át, force https, satöbbi.

Szia Strygg, ha tényleg érdekel IT munka linux-unix területen keress meg privátban, ha tudok segítek.

Ahol dolgozom ott most is van több mint 40 kiírt állás IT szektorban és a fizetés is elfogadható szerintem. Van nálunk dolgozói ajánló rendszer, ami nem titok nekem is megéri, de a pályázó is pici előnybe kerül, ami sok esetben elég lehet.

A témához egyébként, 3 gyerekem van a jelenlegi állásom elnyerésében ennek is volt szerepe, főként a bértárgyalásnál, amikor alku nélkül megállapodtunk, mondván ilyen emberek általában megbízhatóbbak, bár a fenti hirdetés nem ezt a vonalat képviseli így elsőre.

gékocsi

Ok, Jack, Te úgy is képes vagy 24 óra alatt megmenteni az egész világot! Még soha nem gépeltél el semmit, amit még lehetőséged sem volt javítani? Gondolom ez igen témába vág, és erősen befolyásol sokmindenkit :)

... most jut eszembe! Te nem is gépelsz, hanem telefonon diktálsz, meg műholdon keresztül. :PP Jaaaa, úgy könnyű!

Meglátásom szerint, mint munkaadó nem engedhetnél meg magadnak ilyen stílust nyilvánosan. Ha itt így nyilatkozol egy kis provokációra akkor miként bánsz a munkavállalóiddal?

Olyat soha nem mondok, hogy nincs az a pénz vagy helyzet amiért ne vállalnék el egy munkát ( nem tudhatjuk mit hoz a holnap ), de nagyon remélem nem jön el az az idő, hogy rá legyek szorulva az általad kínált munkára.

Szerk.: http://smmgroups.com/ --> It works!

>Meglátásom szerint, mint munkaadó nem engedhetnél meg magadnak ilyen stílust nyilvánosan. Ha itt így nyilatkozol egy >kis provokációra akkor miként bánsz a munkavállalóiddal?
>
>Olyat soha nem mondok, hogy nincs az a pénz vagy helyzet amiért ne vállalnék el egy munkát ( nem tudhatjuk mit hoz a >holnap ), de nagyon remélem nem jön el az az idő, hogy rá legyek szorulva az általad kínált munkára.

Procika!

Arrol en nem tehetek, hogy a "Jack Bauer" nev Neked nem mond semmit!

A tobbivel kevesbe ertheto, hogy mi a baj :)

A stilusom akkor is ilyen, mikozben adakozok, amikor fizetest osztok, es amikor szamonkerek. Ettol meg Te ne itelj meg masokat, foleg ne 2 mondatbol!

A csalados vs. nem csalados temara visszaterve, szivesebben alkalmazunk csalados embert, mert mas elkepzelese van a felelosseg vallalasrol es a felelossegtudatrol, egesz mas szinten tud elkotelezett lenni, mint egy egyedulallo!

Értem. Tehát ha bármi oknál fogva nem alakult jól a magánélete - s sokféle életút van -, akkor már munkája se legyen. Függetlenül attól, hogy el tudná végezni a munkáját. Baromira semmi köze a munkáltatónak az alkalmazott családi életéhez, nemi életéhez, magánéletéhez. A munkaerejét adja el, nem a szabadságát.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

uristen

na innentol hivatalosan is zsenialis ez a hirdetes
toltok egy bambit es hatradolok!

hint: http://w.allas24.hu/allasajanlat/3157_junior-linux-rendszergazda
ez vajon ugyanaz a ceg? mert ugy tunik meg egy juniornak is elvaras a humor

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

http://w.allas24.hu/allasajanlat/3157_junior-linux-rendszergazda

Csak a szokásos magyar piticég nyomor:

- Occó ember (500euro/hó)
- Max 25 éves (kihasználható)
- Kismillió dologhoz értsen
- Saját laptop, kocsi
- Régióba lakjon az ügyfelekhez közel

De jó hogy túléltem ezt az időszakot :-).

Sok szerencsét piticég, mert ez az lesz . . .

Szeretem, mikor mindenki irogat ossze-vissza, de olvasni mar nincs energiaja, v. ideje ...

Durva... durva... Mindenki csak kritizal, panaszkodik, valogat!

Aki el sem olvasta, hogy a linken ceges auto, ceges tel, ceges net .... stb. van, az miert szol hozza? Csak, hogy fikazzon valamit? Irigasson a Nok Lapja Caffe forumba! :PP

Mas:

Elarulna nekem valaki, hogy mi a baj a jelenlegi gazdasagi helyzetben, azzal, ha egy kezdo zsebebe amellett, hogy egy rakas penzt dugok, veszelyezteti az egesz vallalkozasom mukodeset, felelosseget semmiert nem vallal, neha elront ezt-azt, neha 2-3 15 eves ugyfelem elkoszon miatta.... DEEEE alapveto linuxos parancsokat es parametereket "nagy meno" jelentkezoknek nekem kell elmagyaraznom, mikozben keveslik az 500 EUR es/vagy 750 EUR netto-t ???

Errol az oldalrol _IS_ tessek vizsgalni a dolgot! Nem kerem, hogy mindenkinek legyen vele szuletett vallalkozoi gondolkodasa, es vallalkozoi szemszogbol vizsgaljon mindent. Csak neha, egy-ket dolgot probaljon meg a tuloldalrol is vizsgalni.

Koszonom.

Igazad lehet ebben (a hiányos szaktudásra gondolok), de!
Amennyit elvársz a hirdetésedben, az nem a junior szint, azaz nem a pályakezdő.
Mégis egy pályakezdő fizetését akarod adni neki.
Miért is csodálkozol azon, hogy kritizálnak?
Előny, ha saját gépkocsija van. Elvárod egy kezdőtől, hogy legyen neki, ergó a gazdagok, akik segge alá apuci betolta a kocsit előnyben vannak. És ez csak egy a sok ellentmodás közül.
Akármit is állítasz, ez egy senior system adminra szabott hirdetés, egyet kivéve: a fizetést.
És az a szomorú, hogy valaki be fogja tölteni ezekkel a feltételekkel is, mert Magyarországon vagyunk, és a szükség nagy úr. És ez pont ettől lesz szomorú, mert nem csak ez, de a többi szakma sincs megbecsülve szeretett hazánkban. :(

Nézzük a "túloldalról"!
Vagy felveszel egy kezdőt, lóf@sz fizetéssel, és vállalod a következményeit (betanítás, néhány ügyfél távozik, döcögős ügymenet, stb).
Vagy felveszel egy megfelelő tudással rendelkező szakembert, és vállalod a következményeit (több kiadás a magas fizetés miatt, új ügyfelek jöhetnek, mert ugye ki tudja, gördülékeny ügyfélkiszolgálás, elégedett ügyfelek, stb.)

Ezzel szemben, te komoly szaktudást szeretnél lóf@sz fizetésért.
Szerinted mennyi az esélye így, hogy a delikvens sikerorientált, megfelelően motivált vagy éppen lojális legyen a cégedhez?

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Igen, pici ceg!

Nagyon pici == nagyon piti.

Kezdjem ugy a hirdetesem, hogy az elmult 18 evben hasonlo nagyon pici - alias nagyon piti - cegek kozul mar negy-ot masik ceget hu de nagyon felfuttattam?! Elhinned? Erdekelne? Aki akar dolgozni, tanulni, bizonyitani, az egy pici ceget hamarabb meg tud gyozni, hogy nelkule magall az elet, es 750 EUR heyett szeretne 1000 EUR-t haza vinni, akar 6 honap utan is...

Egy nagyon pici cegben 5 perc mulva egyszemelyben eldontom, hogy igy legyen-e!? A multiknal fel sem merul, hogy 4 x ekkora tudassal, 20 munkavallalo kozul barmelyik is eloallhat ilyen igennyel.

Vagy valamelyik multinal dolgozo kollega bekopogott mar ilyen keressel? :))

Akkor egy aranylag kezdo munkavallalo szamara melyik jelent nagyobb lehetoseget?

/ "pitizni" azokat a multinal dolgozo winfos "szuper mernok informatikusokat" szoktam, akiknek
egy layer filter rules melle 32 soros magyar nyelvu kiegeszito magyarazatot kell mellekelni / :PP

Nagyon durva!
Kuszmusz

Igen magyar munkavállaló szempontjából az, durva.

Viszont határon túli kisebbségi, magyarul beszélő aki megpróbál kapaszkodni, vagy harmadik világbéli, Ázsia, India, Kína nyomorból tört magyarral ajándék az ilyen meló.

Lássuk be sok az IT magyar piticég. Nem véletlen sok a tehetséges törekvő egyén aki alkalmazotti létben csak vergődik. Csinál céget többnyire kényszerből, pörög, felfuttat az openszósz LEGO-val mindent be lehet vállalni csak győzzed. Majd eljő a pillanat amikor a vállalkozásod rabja vagy és ráébredsz egyedül nem megy . . .
Közhely, hogy mibe fáj egy alkalmazott tartása.
Summa, sokáig lesznek ilyen hirdetések . . .
A másik véglet a multi rabszolga 3x24-be, állandóan keresik , az is megér egy misét. . .

Ebben az évben jó sok jelentkezőt meghallgattam én is. Munkáltató részéről is elég munkaerőt találni, főleg így, hogy nevetséges a pénz. Viszont pont ezen a véleményen vannak olyanok is ahol lenne elfogadható vagy az átlagoshoz képest jó pénz, ők sem találnak embert.

Ha én keresnék most munkát akkor simán jelentkeztem volna rá, mindaddig amíg a hirdető ilyen stílusban hozzá nem szólt.

Multi meg külön világ. Szerencsére még nem tapasztaltam a bőrömön, de volt szobatársaktól hallok eleget. Lehet többet kapnak, trendi helyen dolgoznak, de arra is meglátásom szerint egy külön emberfajta kell. Én nehezen viselném, de mint fentebb írtam nem tudni mikor mi jön mit kell elvállalni.

Nekem a multiban a munkával semmi bajom nem volt, proxyt ugyanúgy kell konfigolni ott is, mint nemmulti cégnél. Viszont az emberekhez való hozzáállás, nos, az nekem nem jött be. Konkrét példák:

- felelős voltam olyasmikért, amiről mégcsak nem is hallottam (pl. egy szállítókamion balesetezett pár szerverrel Berlin és Genf között, én személyesen lettem a hibás - WTF?)
- ez a történet belekerült az éves értékelésembe, én meg voltam olyan, hogy szóltam, hogy hát, az nem oda való
- erre belekerült az éves értékelésembe, hogy kötekedem a főnökömmel.

- elromlott a céges proxy, megtekinthető volt rajta keresztül egy felnőtt tartalmakat tartalmazó oldal, a főnök azt mondta, oldjam meg a dolgot
- megoldottam, a megoldás közben nyilván teszteltem a dolgot, azaz megtekintettem az oldal nyitóoldalát, ahol megkérdezték, hogy elmúltam-e 18 éves (megjegyzem az oldal többi részét nem, mégcsak egy fél cicit sem láttam)
- pár hónappal később hivatalos vizsgálat zajlott az ügyben, melynek eredményeképpen fegyelmit kaptam, a főnökömet pedig kirúgták
- a helyes eljárás (mint utólag közölték) az lett volna, hogy egy legalább managing director rangú emberkétől kellett volna engedélyt kérnem a tesztelésre, mielőtt nekiálltam (ez tök reális, miközben az ember mögött ott áll a főnöke és kedvesen biztatja, hogy "oldd meg most azonnal").

Na, ilyenek. Ezekre nekem nincs igényem, és az elkerülés egyik lehetséges módja, ha nem multinál dolgozom.

Teljesen egyetértek veled, hogy nem kell azt hagyni ha valami idóta rád akarja húzni a vizes lepedőt, olyan miatt amiért nem vagy felelős.
Viszont a multiknál is kezdenek meghülyülni (legalábbis nálunk most nagyon :) ), csodálatos HR kitalálta, hogy majd a RG-knek is fix munkaideje lesz, tehát 8 óra után te leteszed a lantot és mész haza :) Túlóra nem lesz max csak hétvégén. Elég szépen néznénk ki amikor egy 7/24-es rendszer élesítése közben azt mondanám, hogy bocs lejárt a 8 órám majd holnap befejezem :) Erre az volt a csodálatos válasz, hogy majd felosztjuk a "műszakot", szerinted mennyire lenne működő képes ? /desktop és server osztályon ez működik, mert ott nincsenek "élesítések", de ahol alkalmazások és DB-k vannak esélytelen/
Másik kedvencem a spórolj. pl diszkkel. Ha jön egy projekt akkor azt a Technical Analyst-ek és Architechtek megtervezik és kiszámolják, hogy ennyi diszk fog kelleni (ott nem fogsz tudni spórolni vagy ha igen akkor az már az ő dolguk/hibájuk). Éles rendszer alól nem fogsz diszket kikapni, mert oda se fölösleges diszket kértél (legalábbis nálunk ez nem volt divat). Ha éles renszer alá kérsz diszket akkor azt nem nagyon akarnak adni mert spórolás van, ha meg megáll a rendszer téged fognak elővenni. Ahol spórolni lehetne az az adatok archiválása, ahhoz te nem fogsz nyúlni, mert nincs jogod megmondani mi kell az üzletnek, tehát marad a fejelesztés arra meg nincs pénz mert spórolás van :)

A multik sem egyformák, mint ahogy a kis(ebb) cégek se.
Ez mind megtörténhetett volna a kkv szektorban is, én nem érzem úgy, hogy kifejezetten "multis probléma" lenne. Gyanítom amúgy mindenkinek megvan a saját kis "rémtörténete" a kkv szektorban ügyködő cégekről is.

Ez így van, egyáltalán nem egyformák ezekben a kérdésekben. Viszont amit kiemeltem, az csak a jéghegy csúcsa volt, az egész "életérzés" a multiknál (jártam 1-2-nél) nekem nem jött be. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy más lelkialkattal vagy hozzáállással lehet jó multinál dolgozni.

Meg tudom erősíteni, hogy multinál létezik az ellenirányú csesztetés, ami jellemzően a többosztályos kialakításból jön ki. Elméletileg a cég egészének érdeke a profit, gyakorlatilag egy jogvezérelt (HR, pénzügy, beszerzés) osztálynak elsőszintű érdeke, hogy a papírok rendben legyenek, míg egy vásárló-/ügyfélkiszolgálásban érdekeltté az, hogy mielőbb legyen meg, aminek meg kell lennie, bármi áron, és bármilyen körülmények között.

Elméletileg ez a konfliktus odébb tolható a személyes tértől 1-2 közös cc-tartalmú levéllel - ahol ezt a cégkultúra megengedi - gyakorlatilag tényleg nincs életbiztosítás.

DE - hogy a Nevesincs káeftétől előbb vág ki a főnök-tulajdonos hirtelen felindulásból, olyanért, amit ő kefélt el, csak mert a kognitív disszonanciájára (azt se tudja, mi az) nem talál gyógyírt, az ziher. Ráadásul ott sem vagy védve attól, hogy ami legálisan labilis, azt a főnök nyom nélkül rád lőcsöli, és ha beüt a problem, meg is hozza a gyalogáldozatot.

off
bagójéééé zenebohóct ...

nekem a csúcs, amit láttam 1 álláshirdetésben az :
"alázatos rendszergazdát keres ..."
volt

... és ilyenkor ne nyíljon ki az ember zsebében a termonukleáris töltetű vállról indítható könnyen kezelhető ...
:):):)
endoff
_____________________
www.pingvinpasztor.hu