Kötelező CVV használat a K&H bank kártyaműveleteinél

Hát ez is eljött ... nem tudok könyvet rendelni a Kindle -ömre a K&H -s VISA kártyámmal! :(

Mindez egy sikeretelen Kindle könyvrendelés során derült ki. Miután felhívtam a bank Telecenter -ét, az ott ülő hölgy elmondta, hogy 2011. december 23. -óta kötelező a CVV használata kártyaműveleteknél. Szuper. Innentől kezdhetek könyvet warezolni a Kindle -ömre, ugyanis az Amazon -nál policy, hogy nem kérnek CVV -t ...

Ha tudtok valami workaround -ot azt szívesen fogadnám.

Hozzászólások

A szolgáltatót kell rugdalni, hogy lesz oly szíves megteremteni a biztonságos vásárlás feltételeit. Van egy tippem, hogy rövidesen a kártyatársaságok fogják szigorítani a cnp tranzakciókat, és akkor vélhetően a harcias ribinek kell úgy táncolni, ahogy azt elvárják tőle.

Egyébként meg egy alapesetben nulla vásárlási limites kártya valahol, aminél csak és kizárólag a netes vásárlás előtt, egy tranzakció erejéig emeled meg a limitet annyira, amennyi az adott vásárlás értéke plusz 10-15%. Plusz sms értesítés bekapcsolása valamennyi tranzakcióról.

Pont ez a normális, ha csak a kártyaszámot kérik, azzal nagyon könnyű visszaélni, a CVV-t megtalálni már igényel némi kutatómunkát.

--------------------------------------------------------------------------
"Az egyetlen bajom az életemmel, hogy nem valaki más vagyok" (Woody Allen)

Nekem meg az a para, ha nem tudom használni a kártyámat valahol, mert a kereskedő a kártyatársaság és a bank nem képes zöld ágra vergődni egymással.
Ezért nem lehet külföldi kártyával neten mobilegyenleget feltölteni, vagy magyarral keleten online vásárolni.

--
Kum G.
Linux pólók HUP pólók Linux tanga

Vedd észre: a kereskedő nem hajlandó a biztonságodat növelő intézkedést lekövetni a netshopos sz@rának a fejlesztésével, mert NEKI nem érdeke. Még. A kártyatársaságok, illetve bankok simán megtehetnék, és remélem, meg is fogják tenni azt az udvarias lépést, hogy az cvv nélküli tranzakciók díjait jelentősen megnövelik (vagy bevezetnek egy fix összegű veszélyességi pótdíjat rájuk), illetve ezeket a tranzakciókat gyakrabban akasztják meg emberi beavatkozást igénylő ellenőrzésre.

Teljesen igazad van. A probléma csak az, hogy még senki nem követeli ezt meg, és a három résztvevő (bankom, kártyatársaság és a kereskedő) nem képes normális kereteket biztosítani egy olyan szolgáltatásnak, amit agyon dicsérnek, hogy milyen biztonságos, sokoldalú és világszerte elfogadott, én pedig nem tudom normálisan használni, holott éves díjat fizetek érte.

--
Kum G.
Linux pólók HUP pólók Linux tanga

Hmm most megneztem, Amazon tenyleg nem keri. Eddig fel sem tunt :)
Amugy tenyleg, az sem lenne utolso, ha Paypalt is elfogadnanak...

Esetleg irhatnal az Amazonnak... kivancsi vagyok mit valaszolnak, meg az sem lehetetlen hogy kezzel hozza tudjak adni a kartyadat az adatbazishoz ugy, hogy a CVV is benne legyen.

Bakker, lehet CVV -nelkul is penz-t leemelni ?
Remelem az en bankom is elkuldi fenebe azt aki nelkule probalkozik, vagy beallithatom, hogy kuldje el.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Akkor alairast szokas kerni.

Mendenesetre vicces, hogy az USA -ban kitalaljak (reszben jogosan), hogy biztonsagos fizetes erdekeben a CVV szamot a ceg csak korlatozottan tarolhatja, erre ceg kitalalja, hogy akkor fizzessenek nelkule az emberek.

Ez a szabaly akkor tunik igazan vicesnek, ha faxon leadott rendelesekben szerepel, es van egy masik rendelkezes ami a fax megorzesere koveteli x evig.
Folyamany torold ki faxbol es ugy tarold ...

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Nehogyaszidd. 1 hete Becsben egy parkolohazban (Ostbanhoff mellett) fizettem a parkolojegyet, kiirta h 35,20EUR bedugtam a chipes kartyam harom masodperc mulva mar adta vissza a parkolojegyet es kesz volt az egesz. Se PIN, se megerosites, se bizonylat (najo talan a parkolojegy tartalmaz erre utalast).
Cseppet meglepodtem, de aztan nem volt semmi gond persze.

Attól, hogy chip is van a kártyán, attól még használhatta a mágnescsíkot a berendezés. Az jó kérdés, hogy ha ezt a tranzakciót megreklamálod (mondjuk egy idegen autóban ülve) hogyan bizonyítja a valódiságát/hitelességét az elfogadóhely, hiszen semmilyen olyan adatnak/információnak nincs a birtokában, amit nem tartalmaz a kártya, önmagában...

Eddig még csak olyan készüléket láttam, amibe a chipes kártyát bedugva, a mágnescsík kb. fele kilógott a készülékből. Ez alapján úgy gondolom, ha a kártyát bedugom, akkor a csíkról nem tud olvasni.
Természetesen el tudom képzelni, hogy olyan olvasó is van, amibe tövig be kell dugni a kártyát, csak még nem láttam ilyet.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Az ATM-ek, önkiszolgáló benzinkutak kártyaolvasói teljesen behúzzák a számukra engedélyezett kártyákat (ezért a mágnescsík elején lévő kibocsátóra/kártyatársaságra vonatkozó adatot külön beolvassák, és az alapján döntik el, hogy olvasnak tovább, vagy kiköpik az adott plasztiklapot), és vagy a mágnescsík, vagy pedig a chip adatai alapján végzik a tranzakciót. Ilyen esetben (nincs humán "interfész" az elfogadói oldalon) mindenképp PIN-t használnak itthon a berendezések az engedélyezéshez.
A világnak persze vannak olyan szegletei, ahol összeghatártól függ, hogy kell-e azonosítani az ügyfelet (aláírás és annak ellenőrzése, VAGY pin használatával), lehet, hogy a kolléga is ilyenbe futott bele - jó kérdés, hogy egy ilyen tranzakció vitatása esetén mi történik...

Akkor mondom: Nálunk jóval kevesebb para van a kártyacsalások terén, mint az általad fényesre nyalt valagú világban.
Én jobban örülök annak, hogy csökkentik az esélyt a csalásra, ugyanis az én pénzem is bánhatja. Nem csak közvetlenül, hanem közvetve is: a kibocsátó, illetve az elfogadóhely mögött álló banknak ugyanis kell tartalékolnia a reklamációkra, illetve igen komoly csalásfigyelő megoldásokat kell alkalmaznia, amik a vásárlási szokások elemzésén és nyilvántartásán alapul. Arrafelé a bank biztosabban fogadhat arra, hogy hol fogsz holnapután vásárolni, mint te.
Magyarország jóval később kezdte a bankkártyázást - ezért alapból a fejlettebb dolgokat kezdtük használni (itthon pl. minimális volt a vasalós elfogadóhelyek aránya, és ami volt, azt is rövid idő alatt online megoldás váltotta fel). Jó lenne, ha ez a jövőben sem fordulna a visszájára.

Na, en ezert nem a rendes kartyamat adtam meg az amazonnak. Elmennek a fenebe, hogy 2011-ben nem kepesek cvv-t kerni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Van egy olyan szamlam/kartyam, amit csak erre tartok fenn. Annal a banknal le lehetett venni a CVV kerest, igy tokeletes fizetokartya lett belole. Mindig tartok rajta valamennyi penzt, de sosem tul sokat, ha nagyobbat kell fizetni, akkor elotte rautalom a hianyzo osszeget.

Nem internetkartya, egyszeru sima bankkartya, csak jo helyrol van :-)
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Én már Paypal-on sem tudok fizetni K&H-s Visa Electron kártyámmal mióta bevezette a bank a kötelező CVV használatot.
Van ugyan egy opció ahol meg lehet adni v. változtatni a CVV-t Paypalon, de nem sok hatása van (azon kívűl hogy levont 1 Ft-t): a bank ugyanúgy visszautasítja a fizetést.

Nem tudom, végülis mitől függ a dolog.
Én 2010. januárjában regisztráltam Paypalra, akkor biztosan működött elektronnal és többször vásároltam vele utána is.
...viszont Mastercard-ra, ha minden igaz, kb. egy évvel ezelőtt váltottam (Visa helyett ezt adta a bank).

Nem tudom tehát, az elmúlt évben bevezettek-e korlátozást, de nem hinném... ellenben ismerőst megkérdezték a banknál kártyakiadás előtt, hogy szándékozik-e elektronikus fizetésre használni azt, később pedig panaszkodott, hogy nem megy neki (akkor kezdett motoszkálni a fejében, hogy vajon miért kérdezhették ezt - korábban nem akarta netes fizetésre használni)... és emlékeim szerint az is elektron kártya volt.
Az okát nem tudom, mi volt (elektron, esetleg számlacsomagfüggő-e pl.).

Megkerestem az előző kártyámat. "VISA Electron" és "Electronic use only" felirattal rendelkezik, ezt biztosan használtam Paypalon.

Nem lehet, hogy kezdetben egyáltalán nem ment, de később bizonyos bankok, bizonyos körülmények mellett engedélyezték?
Nekem természetesnek tűnt, hogy tudok vele fizetni, igaz, sokáig nem is akartam netes fizetésre használni a kártyám.
(Mondjuk 5 éve meg nem adtam volna sehol az adatokat, bár most sem igazán... :)

Nem emlékszem arra, hogy megkérdezték-e tőlem, akarom-e neten használni... viszont ha igen, valószínű, a válaszom egy talán lett volna, mert ki tudja (ill. később már határozott igen). Nem-et biztos nem válaszoltam volna rá, de lehet, később többen ezért nem tudták használni, mások meg igen?

Mondjuk az első kártyámnál még valóban fel sem merült a kérdés.

Kíváncsi lennék rá, hogy is van ez a dolog...

Tolem asszem nem kerdeztek, konkretan hivtak fel ra a figyelmemet, amikor megkaptam a kartyat. Mondjuk az Erstenel mindig sikerult segitokesz ugyintezoket kifogni, talan ezert. Utana - nem leven internetem - fel sem merult a kerdes, hogy lehet-e. Ha valtozott is a dolog, en nem tudtam rola.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Dec 24-től CVV használatával sem lehet vásárolni a Steamen. A hivatalos magyarázat itt is a sok visszaélés, de kérhetek netes társkártyát havidíj ellenében, hát köszönöm szépen.

nekem anno a nevetséges havi forgalmam mellett (5 számjegynél több sosem volt) volt néha 1-2k HAVI kezelési költségem a k&h-nál. most a cib-nél vagyok, a havi kezelési költségem nagyjából 0 ft :) az éves költség első évben 0 ft, utána 1-2k, ami lényegében a 2 kártya éves díja.

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]

Kicsit megkésve:
26-án vásároltam (K&H-s kártyával), és nálam is sikertelen lett a vásárlás (We want to inform you that we are having difficulty processing your payment and thus are unable to proceed with your Kindle order ...). Viszont 31-én megtörtént a terhelés, és a könyv is megérkezett a Kindle-re, anélkül, hogy újabb rendelést adtam volna le. Annyi különbség, hogy Mastercard-os tranzakció volt.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.