Mplayer hang

 ( Anonymous | 2003. február 12., szerda - 17:25 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A rendszer:

Gentoo Linux 1.4rc2

2.4.19 kernel

0.9rc6 alsa (alsa-driver, alsa-lib, alsa-util, alsa-oss)

Sound blaster 16 (isa!)



Bármilyen audio outputot választok ki, nincs hang, ha az arts-ot (KDE 3.1) kikapcsolom akkor megy alsa-n, de csak az 1. file-nál, ha bekapcsolt arts-nál az alsa-init-nél megáll, egyébb outputnál azt mondja nem tudja megnyitni az eszközt, bármit állítok be, akár van arts, akár nincs. Egyébként ha az arts-ban egyéni hangezközt adok meg (/dev/sound/dsp, vagy akármi mást devfs rulez), azt mondja az eszköz nem létezik, csak automata beállítással megy.



-silent-

Az eszközjagosultságok be vannak állítva a devfs.conf-ban.

Hi!



Tedd fel a megfelelő hangrendszer devel csomagját, és fordítsd újra az MPlayert!

Mellesleg szerintem amíg valami arts, vagy ilyesmi megy, addig sima OSS, vagy ALSA nem fog menni.



Antiemes

Szoval, van nekem egy nforce2-es hangkartyam, es ehhez gentoo ala fel van rakva a gyari driver. xmms alatt megy is az oss-el de mplayer alatt nem hajlando megszolalni oss-el csak esd-vel. Ha oss-nel atallitom a mixer meg a dsp eleresi utjat /dev/dsp -> /dev/sound/dsp /dev/mixer -> /dev/sound/mixer -re akkor van hang de kep nincs! Es egyik kimenettel sem hajlando megszolalni:(

[b:e3aca0b7f5]Vendég:[/b:e3aca0b7f5]
Áthidaló megoldásként próbálkozhatsz az sdl támogatással. Rendelkezik alsa, arts, oss, nas, stb. illesztéssel. Nekem több esetben is bevált kde alatt az sdl+alsa párosítás.