számtek terem bérlés

délutáni oktatásra bérelné egy cég egy iskola számítástechnika szaktantermét. 16 laptop, vetítő, interaktív tábla, hálózat, internet.

kérdés: mivel vegye magát körbe az iskola a bérleti szerződésben, mire figyeljenek, milyen buktatói lehetnek; illetve mi pénzt kérhetnek.

ötletek, javaslatok, tapasztalatok...?

Hozzászólások

Első körben - mivel itt olyan dolgokról van szó, ami könnyen meghibásodhat - vegyék bele, hogy az eszközök meghibásodása, sérülése esetén milyen anyagi felelősséggel tartoznak (pl folyadék/morzsálás a laptopba, vírus, stb).
Legyen minden esetben jelenléti íven feltüntetve az is, hogy ki melyik gépet használta (vírus, vagy illegális tevékenységre használt internetkapcsolat), esetleg a mikortól meddig is.
Érdemes lehet utánakérdezni, hogy mennyire szegmentált a hálózat - gondolom a cégnek kellemetlen lenne egy bedugott pendrive / nem megfelelő weblap miatt a teljes hálózat vírusmentesítésének költségét bevállalni... :)
A mi pénzt kérhetnek sokrétű dolog: rezsiköltség (villany, fűtés), illetve az eszközhasználat díja + lehetséges, hogy nem anyagi jellegű dologban is meg lehet állapodni (oktatáson résztvevők hétvégén kifestenek pár tantermet, vagy a cég hozzájárul az iskola eszközbeszerzéséhez, ebben az esetben nyilván utána kell nézni a törvényes kereteinek)

Ismerd meg a helyi informatikust, vagy ha nincs, számtektanárt. Ha jó az illető (ritka eset) a helyben szokásos minta szerződés tökéletes, ha nem, akkor semmilyen szerződéssel nem vagy kisegítve.

--
http://csuhai.hu
http://sys-admin.hu

Én mindig szigorúan dokumentálnám a bérbeadó és a bérlő között az átadás és átvétel állapotát, azaz hogy az átvett konfigurációjú gépek működőképesen maradtak ott külsérelmi nyom nélkül.
Morzsa, kv, akármi: én kikötném, hogy a gépeket a teremből nem hozhatják ki, és ott ételt-italt nem fogyaszthatnak.
A gépeket amennyire lehet leválasztanám az iskola hálózatáról, leginkább külön vlan, vagy külön lan :)
Minimum más profile-t adnék a külsősöknek, mint a diákoknak, de ha van rá infrastruktúra és tudás, akkor inkább külön, szűz image-et.

köszönöm; és kérek még, ha van! :)

Ha jól tudom, a windows meg az office sulinetes licenszében benne van, hogy csak non-profit célra használható, ezért ha a laptopok ilyen licenszű programokat futtatnak, akkor a gépterem bérbeadásával az iskola megszegi a licenszszerződést. Ezt jól körül kell járni a szerződéskötés előtt.