Leáll az Adobe a mobil Flash fejlesztésével

http://www.hwsw.hu/hirek/47665/flash-player-adobe-air-android-playbook-…

Érdekes lesz, az android melletti egyetlen érv az lesz most már, hogy "vannak widgetek".

Hozzászólások

hup.hu/node/108585#comment-1371636

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

"This certainly looks like a sign that Apple has won the battle over whether Flash belongs on mobile devices, as Adobe appears to be transitioning itself to an HTML5 future." [1]

szó sincs róla. a blogíró és soniq, google hater fanboy elvtársaikkal vélnek látni olyan hátteret e híresztelés mögött, ami valójában nem létezik. nem volt itt semmiféle csata, pláne nem Google vs Apple. az Adobe már jó ideje tudomásul vette, hogy a flash napjai meg vannak számlálva és a HTML5 a jövő. a Google a HTML5 legfőbb támogatója egyébként. a flash azért támogatott ma még Google termékeken, youtube webszolgáltatás vagy android os, mert a HTML5 még nem jutott arra szintre, hogy minden funkciójában kiváltsa, pl webcam kezelésben.

'rok a jövőre, mert a jelen 'rik rám.

Nem biztos, hogy őszinte az örömöm, hogy SG Ace (Armv6) és az újabb cuccok pár év múlva egyszinten kizárva állnak majd a desktop, notebook, netbook klubból.

A tecső az más dolog, a múltkori webm tárolási formátumra való átállás után az újonnan feltöltött *.flv-k simán jönnek le mp4-ben.

Tegyük hozzá, hogy csak a MOBIL BÖNGÉSZŐ PLUGIN fejlesztését fejezték be, az Adobe nem vonul ki a mobil flash tartalom mögül, csak arra biztatnak mindenkit, hogy használják inkább az Air keretrendszert.