Android jó mer' van rá flash!

Hozzászólások

most hirtelen el fog tűnni a flash minden Androidos és BB mobilról a következő frissítéssel? kötve hiszem. marad a mostani verzió egy ideig, később esetleg felváltja majd a gnash/lightspark.
a jelenben pedig, Android vagy Maemo mobillal meg tudom nézni a magyar hírcsatornák híradóit mobilról is, mert azok flashben érhetőek el. iPhoneal nem tudnám megnézni ezeket.
egyébként egyelőre még csak pletykáról és nem hivatalosan megerősített hírről van szó.

Hivatalos:

http://blogs.adobe.com/conversations/2011/11/flash-focus.html

Az áll benne, hogy nem fejlesztik tovább (de fixek továbbra is lesznek hozzá), mert változik a fókusz.

"Our future work with Flash on mobile devices will be focused on enabling Flash developers to package native apps with Adobe AIR for all the major app stores. We will no longer continue to develop Flash Player in the browser to work with new mobile device configurations (chipset, browser, OS version, etc.) following the upcoming release of Flash Player 11.1 for Android and BlackBerry PlayBook. We will of course continue to provide critical bug fixes and security updates for existing device configurations. We will also allow our source code licensees to continue working on and release their own implementations."

Feltehetően az Android eszközökre továbbra is lesz flash player addig, amíg az indokolt.

--
trey @ gépház

pletyka?

"We will no longer adapt Flash Player for mobile devices to new browser, OS version or device configurations. "

gnash/lightspark meg egy vicc. Hozzáteszem: sajnos, mert jó lenne egy normális nyílt flash implementáció, de mire elkészülne, inkább vált mindenki htlm5-re. Utóbbi nem is baj.

látom, Trey belinkelte a hivatalos hírforrást. szóval marad minden, lesznek biztonsági frissítések is, csak új verzió nem lesz mobilra. tehát ezzel nem bővíthetik a Google&Android haterek a troll listájukat:)
ha a Google odaáll a gnash/lightspark mögé biztos lehetsz benne, teljes értékű flash alternatívává teszi. persze erre csak akkor lenne szükség, ha az Adobe a jövőben valamikor félvállról kezdené venni a flash biztonsági frissítéseit, és a html5 még nem veszi át a flash helyét a weben.

Akkor pont ideje a html5-nek.
A droidos/bada-s samsungok úgyis támogatják...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Mivel nekem Blade-m van és az eddig se támogatta a flasht így nem fog hiányozni. Csak ez az egy ok volt amiért fontolgattam az újítást.
------------------------
http://istenletezik.hu/