palferi.hu Drupal programozókat keres (önkéntes vagy kedvezményes áron)

 ( KGer | 2011. október 6., csütörtök - 8:35 )

Sziasztok Pálferisek!

Lényegre törő változat, akiknek nincs idejük a hosszabb verziót olvasni:

Néhány dologban a segítségeteket kérnénk.

* Szeretnénk a honlapot megújítani, ezért szükségünk lenne Drupál programozókra.
* Mivel odáig nőttünk már, hogy hivatalosan is szervezetté kell alakulnunk, ezért mielőbb szükségünk lenne könyvelőre, aki jártas non-profit szervezetek könyvelésében

Mindkét területre önkéntesen (vagy kedvezményes áron) jelentkezőket keresünk.

* Ha bármi olyan tevékenységet folytatsz vagy rendelkezel olyan eszközzel /helyiséggel/, képességgel/kapcsolattal, amivel tudsz és szeretnél is nekünk segíteni (pl. buszos vállalkozás, élelmiszergyártó/forgalmazó cég, őstermelő, zöldséges, sportfelszereléssel foglalkozó vagy egyéb beszerző cég, teremőr, DJ, hangtechnika, kb. 300-350 fős kedvező árú táborhely, kisebb közösségi (akár állandósuló) helyhez kapcsolat, stb.), kérjük, írd meg ITT

Köszönjük!

Részletes változat

Egyre többen vagyunk mind az alkalmakon, mind a programjainkon. Ennek számszerűsítése céljából álljon itt néhány „száraz” adat:

* 1.052 ember vett részt a szeptember 27-i alkalmon és kb. 30 ember már be sem tudott jönni a Teátrum épületébe. A hírlevelünkre már közel 1.600-an iratkoztatok fel és napról napra nő a programjaink iránt érdeklődők száma.
* A palferi.hu-t az elmúlt két hétben több, mint 6.400-an keresték fel, összesen 13.400-szor.
* A nyári táborunkban az előtúrákkal együtt 306-an voltunk.

A palferi.hu szervezői közül többen vagyunk, akik átlagosan napi 2-3 órát dolgozunk a közös ügyünk érdekében, szervezzük a programokat, válaszolunk a leveleitekre, problémákat oldunk meg, valamint tervezzük jövőnket.

Többen érdeklődtetek már az egész hátteréről, ezért most leírjuk: minden szervező önkéntesen dolgozik, senki nem kap érte pénzt. A programok bevétele általában csak a programot fedezi, ha mégis marad valamennyi pénz, abból szociális támogatást nyújtunk azoknak, akik igénylik. Emellett néha a működésünkhöz szükséges eszközöket is veszünk, pl. hangrögzítőt, kábeleket, kancsót, labdát stb. Ha egy program bevétele nem fedezi a költségeit (előfordult már ilyesmi, hiszen nehéz megbecsülni a résztvevők számát), akkor a hiányt szintén ebből a pénzből szoktuk fedezni. Az elején a szervezők dobták össze ezt a hiányt.

A szervezők mindegyike munka mellett vállalja a feladatokat, ezért elképzelhető, hogy a későbbiekben lesz fizetett alkalmazottunk, aki adminisztratív feladatokat lát el (pl. irodai ügyek, pályázatok, könyvelés), de a szervezők azután is társadalmi munkában fognak dolgozni, hiszen amit teszünk, a közösségért, ezáltal magunkért is tesszük, és az önkéntes munkának megvan a saját varázsa és öröme. Ezt mindenki tudja, aki már végzett ilyet valahol. A rendezvényeink helyszínén is egyre több önkéntes jelenik meg, akik segítségét ezúton is köszönjük!

Most úgy látjuk, hogy eljött az az idő, amikor már nem lehet teljesen ad hoc módon, baráti társaságként szervezni a programokat, pl. magánszemélyként szerződéseket, vagy teremfoglalásokat aláírni, illetve pénzt gyűjteni a programokra.

Amíg nem volt egyértelmű, hogy a honlap segítségével megszületett közösség "csak" lelkesedés, ami idővel alábbhagy, vagy pedig egy hosszú távú stabil dolog, addig úgy gondoltuk nem érdemes hivatalos formába önteni a tevékenykedésünket. Most viszont három évvel a hátunk mögött, és sok-sok jövőre vonatkozó tervvel a zsebünkben, nem halogathatjuk tovább a döntést: hivatalos szervezetté kell alakulnunk. Feri atyával és más szakértőkkel egyeztettünk és arra jutottunk, hogy a működésünkhöz egy alapítvány és egy egyesület megalapítása a céljainknak leginkább megfelelő megoldás. Ha ezek létrejönnek, akkor majd pályázhatunk is, ezáltal a programjaink színvonalát is jelentősen növelhetjük.

A palferi.hu szervezői hozzák létre az egyesületet, amely a jövőbeli programokat fogja szervezni. Ehhez lehet majd csatlakozni pártolói formában azoknak, akik rendszeresen látogatják a rendezvényeinket. Az alapítvány a hosszú távú célok megvalósításáért jön létre, támogatva ezen célokat és az egyesületet. Ennek megalapítására Ferit kértük fel, amit ő szívesen el is vállalt.

Abban kérnénk még a segítségeteket, hogy ötleteljetek jó néven, amit valamelyik alakuló szervezetünknek adhatunk. Fejezze ki a keddi alkalmak szellemiségét, frappáns, akár kicsit játékos, humoros formában, ugyanakkor fejezze ki közösségünk sokszínűségét, és ne legyen kirekesztő. Ha van ötleted, azt is ebben a kérdőívben írhatod meg nekünk.

Válaszaitokat várjuk és köszönjük!

Üdvözlettel:

Gláser András és a Szervezők

Ui: Ne felejtsétek, szombaton kirándulás! Itt még jelentkezhettek!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

hírlevélen jött és bemásoltam ide