Rengeteg porosodó elektronikai mindenfélét hova érdemes elvinni?

A téma adott: szekrény tetejéről, belsejéből, ágy alól, mindenfelől összegyűlt egy nagyszobaszőnyegnyi elektronikai jóság a 80-as 90-es évekből.

Szeretném elérni, hogy ne legyenek a szőnyegemen, hanem valahol olyan helyen, ahol nem én vagyok :-). Hova lehet elvinni az ilyeneket? (lényeg: vegyék át, oszt jónapot. ).

Tipikusan eladhatatlan dolgok:
286, 386, 486-os alaplapok, ISA IO kártyák, ISA hálózati kártyák, egy ISA BSC kártya (ezt ha valaki felvilágosítana, hogy micsoda, annak örülnék, lehet egyébként, hogy nem is az), régi (pre-pentium) memóriák, ISA hangkártyák (van köztük egy Gravis Ultrasound is), VESA videokártyák, ilyenek.

Egyébként ha valakit érdekelne valamelyik, szívesen átadom, porosodjon nála, keressen magánban.

Hozzászólások

Bp-n az FKF-nek van ilyen elektronikai hulladék átvevő udvara több is, illetve lomtalanításkor is szokott lenni ilyen gyűjtőhely.

Saturnban (Mammut) pl. van egy bazi nagy konténer a vevőszolgálatnál, és oda ezeket mind be lehet dobálni, akár a felesleges CD-ket is. Ami nem fér bele, azt mellett otthagyhatod. Nem kell vásárolni se semmit, simán odamész, és bedobod.

GUS-t, VLB cuccokat pl nekem. Akár a többit is.

Konklúzió:

a három megbeszélt kártya megy kirsa74-nek, a többit meg lerakjuk.
Köszönöm a segítséget.

kerámia tokos procit 12000ft/kg áron veszik

alaplapok ilyesmik 5-600ft/kg

--
Unom a szitázását,irodai melót keresek nettó 180 K-tól,iroasztalal,csinos titkárnők közelében... / Hejesirásom köztársosági elnök támogatásával jött létre.
De keresek helyeseniró billentüzetet ís akár.

Törvényi változás miatt magánszemélytől e-hulladékot kevesen és nem kereskedelmi mennyiségben vesznek át. A hulladék hasznosító cégek csak cégektől vesznek át magas áron de 50-200 kg felett.
Az alapitványi eszközkihelyezésből megmaradt és egyéb elektronikai cuccokat elszoktam vitetni ingyen, házhoz jönnek, minimum 1 köbméter - akinek van kihozhatja.

persze cégnek el kell számolni hová adta le,de magánszemélyként eladhatod. :)--
Unom a szitázását,irodai melót keresek nettó 180 K-tól,iroasztalal,csinos titkárnők közelében... / Hejesirásom köztársosági elnök támogatásával jött létre.
De keresek helyeseniró billentüzetet ís akár.

igen van kontaktom

persz egyegy darabért nem éri meg,de nagyobb mennyiségnél autozni stb..

--
Unom a szitázását,irodai melót keresek nettó 180 K-tól,iroasztalal,csinos titkárnők közelében... / Hejesirásom köztársosági elnök támogatásával jött létre.
De keresek helyeseniró billentüzetet ís akár.

Veszélyeshulladéklerakók, MediaMarkt ügyfélszolgálata.

------------------------------------------
"Nincs ez el**szva, csak másra lesz jó!"

Hello,

Maradt még valami ami elvihető ?

Sziasztok,

habár a topic régi, nem akartam újat nyitni, mert van az és a helyzet ugyanaz. Költözés és garázs ürítés után maradt egy rakat regi alkatrész (memóriák, kábelek, CD-k, egyéb alkatrészek), aminek egy része ráadásul rossz is, ezeket szeretném  kidobni. 

Elmentem az FKF 13. kerületi telepére, ahol azt mondták, hogy csak bontatlan eszközöket vehetnek át. Sem bontott alkatrészt, sem olyan eszközt, ami részben hiányos. Volt pár monitor, amit kiszedtem a házából, mert úgy kevesebb helyet foglal, azokat "most az egyszer, ha már idehozta" még átvették, meg a többit, ami tényleg egyben volt. A telepen a fickó valami olyasmit magyarázott, hogy azért van ez, mert így akarja az FKF megelőzni, hogy ők szétlopják a cuccokat.  Mert úgy egyébként egy doboz rossz HDD-t is nyilván fel lehetne újra dolgozni.

Saturn ugye már nincs, Media Marktnál pedig nem láttam ilyen konténert (Pólus Center).

Szóval a kérdés, hogy most így 2020 közepén hol lehet ezeket a "bontott" elektroikai hulladékokat leadni?

Felénk az Interspar mellett az Eurocenterben van ehulladék gyűjtőkonténer, lazán szoktam a kihulló SAS diszkeket* beleszórni, de kompakt fénycső is ment bele. A konténer nem nagy, extrém mennyiséget nem szeret valszin, de memó/cd/kábel vonalon jó lehet, akár több körben is. A Stop Shop-os MediaMarktban itt nekem rémlik ehulladék leadási opció, lehet a mediamarkt honlapon van erről bővebb, Ami még játszhat, hogy ahogy írták az újrahasznosító céghez odavinni, még akkor is jó, ha nem adnak érte pénzt.

* Egyrészt valamilyen RAID-ben vannak, tehát adat nem hozható vissza, másrészt kinullázom őket, bár sokuk már belehal abba teljesen.

Ezekkel a cégekkel csak annyi a gondom, hogy jellemzően többszáz kg hulladék alatt szóba se állnak veled. Annyi cucc meg nem jött össze. Pár tíz kiló van eddig összesen.
De ezt a kistartcsai céget felhívom majd, már azzal is előrébb vagyok, ha ott tudom hagyni anélkül, hogy fizetnének érte.

nem tudom honnan e info,de pár alaplappal, 30-40 kg vassal (bontott kerités), 1,35 kg réz csővel, és kb 12 bontott hdd-kel sem hajtottak el.

 

amugy a ramot és jobb procikat ha másnak adod el jobban jársz,de ha nem éri meg neked foglalkozni vele, vihetsz mindent...