Retina display hamarosan az Androidos készülékekben is?

 ( Hunger | 2011. július 25., hétfő - 23:41 )

Ugyan tudjuk, hogy az Apple iPhone 4 Retina display a maga 960x640 felbontásával és 326 ppi pixelsűrűségével elavult és teljesen felesleges, de úgy tűnik hamarosan megjelenhet majd más gyártók kínálatában is.

Kiváncsi leszek, hogy a Superior AMOLED Plusszplussz display ellenére hány Androidos telefongyártó fogja mégis felhasználni az elavult, IPS technológiás Retina displayt... ;)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mert mennek a divat utan, h novelni tudjak az eladasaikat.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ahhoz le lennének maradva egy évvel, ráadásul már komoly összegeket fordítottak marketingre, amelyik a saját kijelzőiket modernebbnek, szebbnek és újabbnak pozíciónálja, így most meg kellene magyarázni, hogy mirefel ez a visszalépés... ;)

szines e-papir kijelzo mikor lesz mar + opcionalis hattervilagitas

Tudomásom szerint a manapság használt eink alkalmatlan háttérvilágítással való használatra. Viszont a színes tényleg jöhetne már, nagyon régóta kísérleteznek vele. Nameg lemehetne a 8-10"-esek ára is, akkor lehet vennék egyet pdf olvasásra a kindle mellé.

zaneck, prygme! sürgős újraideologizálásra van szükség!!!

Én nem látok semmi ellentmondást a korábbi hozzászólásuk és aközött, hogy lehet hogy más gyártók is fognak ilyen kijelzőt használni.

Szerintem is felesleges ekkora felbontás ekkora kijelző méretre, és ezen -a véleményemen- az sem változtat, ha hirtelen minden okostelefon retina displayt fog használni. Láttam már iphone4-et közelről, semmi különös nincs a kijelzőjén, értsd: aki nem a pixeleket vizslatja 5 centiről, annak tökmindegy, csak legyen szép színes meg olvasható.

Lattal Te mar AMOLED kijelzot? Nezd meg ezt szep ossze allitast
--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

"aki nem a pixeleket vizslatja 5 centiről, annak tökmindegy"

Több mint egy éve felmerült, hogy az Apple által használt Retina Display-ként marketingelt nagy képfelbontású IPS paneles LCD kijelző Android-os készülékekben is meg fog jelenni, mint ahogy számos kijelzőtípus megtalálható számtalan Android-os készülékben a belépőszinttől a felsőkategóriáig.

Ez semmit sem változtat azon, hogy a Super AMOLED Plus kijelzők nagyságrendekkel és minden szempontból jobbak, bár az AMOLED kijelzők eddig csak a felsőkategóriás készülékekben jelenhettek meg és elsősorban a Samsung gyártja őket.

Hogyhogynem az Apple mostanában a Samsung-al éppen az AMOLED kijelzőkről tárgyal a következő generációs készülékeikbe, egyelőre eredménytelenül, a Samsung nem akarhat versenyhelyzeti előnyt az Apple-nek.

Gabucino meglehetősen elfogult az Apple felé, pedig ez mindössze technológiai kérdés, de persze ne feledjük ő volt az aki néhány éve nem jósolt nagy sikert az Android platformnak, valami olyasmit emlegetve, hogy az csak egy játékszer, sohasem tesz szert komolyabb market share-re. Láthatóan sem a technológiai, sem a piaci realitások nem érdeklik.

Zaneck volt az, aki néhány éve töredelmesen bevallotta, hogy különleges vonzalmak fűzik a kan spánielekhez. Sajnos linkem nincs rá, de biz' Isten így volt!

Ne magyarázd a bizonyítványt. :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

újabb huptény©® jött létre :)


Lemaradt. Csak szólok.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

nem, ez maradt le: ✡

Ha te mondod az pont annyit ér mint a spánieles mondatod.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

... ami vagy sok vagy kevés, de bárhogy is legyen, kalandod itt véget ért!

Már megetettelek. Nem kapsz több repetát.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

fejezd be

--
trey @ gépház

"Ez semmit sem változtat azon, hogy a Super AMOLED Plus kijelzők nagyságrendekkel és minden szempontból jobbak, ..."

aha, persze :)

Hehe, az IPS-en meg a jpeg kvantalasi zaj sem tudott annyit rontani, h ugy nezzen ki mint az oled. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

A Galaxy S nem S-AMOLED Plus, ellenben a Galaxy S2-vel.

Amit a képen látsz az egy a jobboldali IPS paneles LCD kijelzőnél kisebb képfelbontású (ami makróval vagy nagyítóval észrevehető) Super AMOLED kijelző PenTile mátrixszal (ami nem a legmegfelelőbb subpixel elrendezés).

Mindennek nem sok köze van a Super AMOLED Plus kijelzőkhöz, amik Real-Stripe mátrixszal rendelkeznek.

Egyébiránt minden rendben, csak a szokásos fogalom nélküliség az OLED kijelzők működéséről, meg általában véve a kijelzőtechnológiákról.

Ezt bepótolandó a CNET-en nemrég megjelent egy nagyszerű cikk a smartphoneokban jelenleg megtalálható kijelzőtechnológiákról.
http://www.cnet.com/8301-17918_1-20056639-85.html

A korszerű AMOLED kijelzők iránt meg biztosan feleslegesen érdeklődik a Microsoft meg az Apple.

És mit szólsz ehhez a képhez? Csak a színeket nézd, a pixelek nem látszanak. :)

Szerk: ha valaki nem értené: szerintem az amoled színei túl intenzívek, nem annyira tükrözik a valóságot, mint a retina display. Eredeti zsiráfos kép itt.

--
Don't be an Ubuntard!

Az AMOLED kontrasztosabb, az Apple kijelzőjének a fényereje nagyobbnak látszik.

A korszerű AMOLED kijelzők legnagyobb előnye a korábbi generációs AMOLED-ekkel (ami az általad hivatkozott képen tekinthető meg) szemben éppen színmegjelenítés, szaturáltabb, teltebb és élesebb képet állítanak elő magasabb kontrasztaránnyal.
http://www.oled-info.com/super-amoled-plus

Ami a korszerű AMOLED kijelzők legnagyobb előnye az LCD-kkel szemben a nagyságrendekkel alacsonyabb energiafogyasztás, a nagyságrendekkel magasabb kontrasztarány, nagyságrendekkel alacsonyabb válaszidő, a színmegjelenítés, szélesebb betekintési szög és, hogy vékonyabbak és könnyebbek (sőt, akár hajlékony kijelzők is gyárthatóak), valamint sokkal kevesebbe fog kerülni az előállításuk.

Az iparág minden szereplője, beleértve az Apple-t is szeretne ilyen kijelzőket a készülékeibe (főleg most, hogy a korszerűbb AMOLED kijelzőknek elfogadható mértékű lett az élettartama), csakhogy a gyártási kapacitás még csak mostanában válik elegendővé ahhoz, hogy hozzá is juthassanak.

Sőt, az AMOLED kijelzőtechnológiák megállás nélkül fejlődnek, a Samsung hamarosan magasabb képfelbontású AMOLED kijelzőkkel fog majd előállni (a gyáraikban alkalmazott a 3M és a Samsung által közösen kifejlesztett LITI, azaz Laser Induced Thermal Imaging technológia rendelkezésére állásától függően), amit talán majd Super AMOLED HD néven kerül majd forgalomba.

"iparág minden szereplője, beleértve az Apple-t is szeretne ilyen kijelzőket a készülékeibe"

Kedves Zaneck

ne aggódj e felől! :) biztosíthatlak róla, hogyha az Apple szeretne ilyen kijelzőket a készülékeibe, akkor ilyen kijelzők lennének a készülékeiben. :)

Ez nem olyan evidens, az Apple az alkatrészeit a készülékeihez számos más gyártótól szerzi be, jelenleg márpedig az AMOLED kijelzők kutatásával, fejlesztésével és gyártásával kiemelten a Samsung foglalkozik.

Eddig ezért leginkább Samsung készülékekben jelentek meg, valamint mostanában a Nokia és HTC számos készülékében, továbbá a Microsoft médialejátszóiban.

Az Apple jelenleg éppen tárgyal a Samsung-al az AMOLED kijelzők szállításáról.

A tárgyalásokat nehezítheti, hogy az Apple patent trollkodik a Samsung-al szemben, ami egyébként a jelenlegi LCD kijelzőiknek is jelentős beszállítója az LG mellett.
http://gigaom.com/apple/heres-whats-behind-the-samsungapple-patent-showdown/

zancsiban az a szép, hogy azt hiszi: Ha nagy kezdőbetűvel alkot jól struktúrált mondatokat, akkor azokat a nagyérdemű publikum tényként szopteszi magáévá.

in other news: "A Samsung Mobile Display spokesperson said he had not heard of such discussions with Apple."

http://trollcats.com/wp-content/uploads/2009/10/your_tale_is_enthralling_trollcat.jpg

A tárgyalhat talán megfelelőbb kifejezés lehet, mivel természetesen - ahogy ez a hivatkozott cikkben is le van írva - még egyáltalán nem hivatalos, a Samsung részéről a legkevésbé.

Azonban Tim Crook alighanem okkal ment a Samsung-hoz tárgyalni.

Az igazság leghamarabb jövőre derül ki, annál előbb a Samsung sem lenne képes az Apple számára elegendő kijelzőt szállítani. Ebből meg egy mostanában tett bejelentésből az derül ki, hogy a következő generációs Apple tabletekben még az LG gyártotta kijelzők lesznek (akik korábban küzdöttek kapacitásproblémákkal, látszik, hogy az Apple készülékei rendkivül népszerűek).
http://www.theipadfan.com/lg-ceo-confirms-retina-display-coming-apple-ipad-3/

Egyébként képeket nem szabadna beszúrni hozzászólásba, TREEEEEEEYYY! :-D

ez itt a blogom, ebben lehet. ;p

iparág minden szereplője, beleértve az Apple-t is szeretne ilyen kijelzőket a készülékeibe

Ez könnyen előfordulhat, csak inkább úgy tűnik, hogy az Apple megvárja, amíg kiforrja magát a technológia. ;)

+1

--
Don't be an Ubuntard!

+1 Ezzel egyetértek.

Az Apple az LTE csatlakozási lehetőséggel is várakozik, lévén a 4G (annak brandelt) hálózatok még nem túlságosan elterjedtek.

Meg az NFC támogatásával, még annak a használata sem széleskörben elterjedt, de Magyarországon a szolgáltatók összefogtak az NFC alapú szolgáltatások kiépítése érdekében.
http://index.hu/tech/2011/07/25/egyesulet_alakult_a_mobilos_fizetes_elterjesztesere/

ha valaki nem értené: szerintem az amoled színei túl intenzívek, nem annyira tükrözik a valóságot, mint a retina display.

Pontosan, túl művi...

Egyébként ez nem feltétlenül az amoled hibája, könnyen lehet, hogy csak LCD hatása alatt álló hippik kalibrálták be a színhőmérsékletet. :D

LCD? :D

--
Don't be an Ubuntard!

LSD :D

megártott a technológia! :p

A többség, - Te is - csak azért istenítitek ezeket a fos "Mega Giga Hyper Super AMOLED Plus Plus" kijelzőket, hogy tudjátok mivel fikázni az Appplet. :) eddig bármilyen tesztet néztem, meg élőben bármikor néztem meg, kb 0 különbséget láttam, és semmi olyan érzésem nem volt hogy Giga Super AMOLED mellett szar lett volna A JÓL BEVÁLT IPS. ( a legtöbben az iPhone 4 előtt nem is hallottak szerintem az IPS-ről, csak trollkodtatok a TN+Film monitorotok előtt, aztán hirtelen mindenki - Te is - Super AMOLED PLUS szakértő lett, és folyamatosan "meg van szagértve" hogy az iPhone4 IPS panelje tulajdonképpen egy darab útszéli napon kiszáradt kutyaszar. :) ) - és különben is, hogy meri a szemét geci Apple Retina Displaynek nevezni mindezt!?!?! milyen alapon?!?!?! :) -

Másrészt, légyszi ne a Galaxy S2 kijelzőjét hasonlítsuk már össze az iPhone 4 kijelzőjével, hanem a sima Galaxyt. Innentől kezdve pedig érvényes a linkelt képem.

Nekem a kijelzőtechnológia évek óta az egyik legkedvesebb témám (ez még a HUP-on is végigkövethető), már a kezdetektől MVA és később S-PVA paneles kijelzőim voltak és vannak (a kontrasztarány és a betekintési szög miatt), bár mostanában már a C-PVA helyett nekem is az IPS paneles kijelzőkre esne a választásom (eddig számomra a színmegjelenítés színtévesztőként másodlagos szempont volt, de a korszerű IPS kijelzők kontrasztaránya már elfogadható).

Az Apple termékeinek LCD kijelzői nagyszerűek, de az AMOLED technológia sokkal-sokkal előremutatóbb, továbbá elfelejted, hogy idővel az Apple is ezeket fogja használni.

Mindez nem az Apple ellen, mindössze a kijelzőtechnológiákról szól, semmi több, mint egy szakmai vita. Felhasználói szemmel nézve az Apple által alkalmazott LCD kijelzőtechnológiák is elfogadhatóak.

Mellesleg ha már Apple és a kijelzőtechnológia, a MacBook Pro-k hogyhogy még TN paneles kijelzőket használnak, miközben a konkurensek hordozható grafikus munkaállomásaiba IPS paneles kijelzők is elérhetőek opcionálisan.

Mit tudtok rugózni ezen ennyit :-) Az apple a retina display-el kivételesen merész lépésre szánta el magát: magas felbontású és minőségű, reletíve új technológiájú kijelzőt tett a készülékeibe. Ez várható is volt, és versenyt is gerjesztett - persze ez a verseny akkor is létrejött volna, ha nem ők és nem ekkora marketing hype-al jönnek ki vele. Ettől még az apple lesz az, aki inkább vár a technológiai váltásokkal, amíg kiforrnak egy szintre, és majd akkor abból a talán legjobbat, de mindenképp jót fog beépíteni. Ezért van a MacBookokban még TN panel pl. és nem mondhatnám, hogy rosszak :-)

"Ezért van a MacBookokban még TN panel pl. és nem mondhatnám, hogy rosszak"

Ez valamiféle ízléstelen vicc akarna lenni?

Egyrészt, hogy nem TN paneltípusokkal még nem fortak ki a kijelzők, miközben az IBM-nek már 2003-ban volt IPS kijelzős notebookja, a Thinkpad A30P, még a notebookokhoz megfelelőbb paneltípus, az Enhanced IPS 2009-es megjelenése előtt.

Másrészt a TN paneles kijelzők nemigen alkalmasak grafikusoknak, és általában véve semmiféle jót nem lehet elmondani róluk az alacsony válaszidőt leszámítva.