UHU-Linux az Ubuntu Grub2 indítójából nem indul

Fórumok

Ubuntu 11.04 mellé feltettem az UHU-Linux 2.2-t. Az UHU grubjából indult a rendszer. Visszaraktam az Ubuntu Grub2-t és UHU indításkor Kernel pánik jelentkezik. Miként lehetne hozzáadni az UHU-t a Grub2-höz, hogy el is induljon?

Hozzászólások

elméletileg egy ubuntuban kiadott
sudo update-grub
parancsnak elégnek kellene lennie.

http://hup.hu/node/49281

engem mindenesetre ez a puska húzott ki nem egyszer a sz_rból

Telepítési sorrend: Ubuntu UHU. Két külön winchesterre, bios beállítva a meghajtósorrendre telepítésnél, ezt változtatva mindkét rendszer indul, de a későbbi uhu nem bootolja az ubuntut, ubuntu alatt kiadott sudo update-grub nem látja az uhut.
Van ilyen...
ápdét:
Ha ugyanazon a vinyón vannak sem jobb a helyzet. A lenti hozzászólóknak üzenem, hogy ubi grub2, uhu meg nem...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Már ebben az UHU-2.2 Nerd kiadásban is telepítheted a grub kettőt, ha akarod és nagyon hiányzik és van merszed. Alapból nem azt telepíti indítónak az UHU, mert a grub2 még nem kiforrott, meg minek?
Én, mint írtam ragyogóan tudom indítani az ubuntut is, UHU 2.2 -őt is a gentoo grub1 -ből indítva, mivel ennek dolga van az mbr-ben és ez mutat a gentoo boot partíción lévő pásszos grub cuccokra.
De lehetne ez akár az UHU grub 1-e is. Nem mindegy?
Az UHU és az ubuntu, meg arch konkrét kernelei, meg initramfs cuccai meg az illetők boot könyvtáraiban csücsülnek, azokat szívatom be a gentoo grub eggyel és az indítja el simán a rendszereket.
Jól kell megszerkeszteni a grub1 menu.lst fájlját, megfelelő root, kernel meg egyéb paraméterekkel, mindössze ez a titok.

UHU linux előbb az 1.vinyóra, valahova, UBUNTU egy második vinyóra valahova, de lerántva az elsőt, hogy ne gyilkolja szét az ubuntu a telepítésnél a grub kettővel az első embéerét.
Majd minkét vinyót rádugva az UBUNTU indítása az UHU grub egy menüjéből is megy, ha ügyesen bevesszük a menu.lst-be az UUID sorral, amit kipuskázunk az ubuntu indítójából.
Én legalábbis grub egyet használok még mindig, eléggé el nem itélhető módon.

Valószínűleg azért pánikol, mert rossz root partíció van neki megadva boot paraméterként. A menu.lst fájlban van egy ilyen rész:

title UHU-Linux
kernel (hdX,X)/boot/bzImage root=/dev/hdaX
initrd (hdX,X)/boot/initrd

A root= paraméter után kell megadni az UHU root particiójának elérési útját. Nálad valószínűleg ez rosszul van megadva.