parancssorból: videó sok jpg-ből, majd youtube-ra feltolás

 ( csilee | 2011. május 16., hétfő - 20:57 )

van egy webcamerának csúfolt canon fényképezőgépem ami egy asus routerre van kötve és percenként vagy sűrűbben készít egy képeket elég nagy felbontásban, a képeket jó visszanézni meg a videó előállítás sem probléma, de annyi helyet foglal hogy nem akarom bírni winyóval és a videókat publikussá is kívánom tenni és ne az én szerveremen nézegessék arra ott lehetne a youtube

tehát a kérdés hogy megoldható-e
1. olyan videó előállítása ami fullhd (1920x1080) youtube kompatibilis és
2. automatice fel is töltődik a youtube szervereire

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Húú már nem emlékszem rá pontosan, de grafikaházimat ffmpeggel (windows alól, valami baj volt a verzióval először, nem csinált értelmes képet, aztán valami más binárist letöltve már jó lett) x264-codeckel kódoltam, utána sikerült is feltölteni. Érdemes guglizni ilyenre h ffmpeg video from jpg vagy hasonlók, nálam is ez volt a megoldás. (kieg.: ha jól tudom, próbálkoztam mencoderrel is, de azzal mintha csak rosszabb lett volna - bár lehet hogy végül pont azzal lett jó?)
Ja igen, az automatikus feltöltést mondjuk nem vettem figyelembe a kérdés megválaszolásakor...

1. Nem vagyok szakértője a témának, de az ffmpeg biztosan tud olyan formátumot ami nem okoz jelentős minőségvesztést, a youtube meg azt hiszem eléggé mindenevő :)
2. Én ezt próbálnám ki: http://code.google.com/p/youtube-upload/wiki/Readme

Aztán az egészet egy kis scriptbe bepakolni, cronnal időzíteni, és kész a varázslat :)

szerk: addig szerkesztgettem, amíg beelőztek :)

Pontosan nem emlékszem és a scripteket se találom hirtelen, de kb. ilyesmit csináltam én is: http://electron.mit.edu/~gsteele/ffmpeg/

YT-nak van olyan upload módja, h email-ként elküldöd egy titkos címre csatolmánykent a videót, az olyan mintha feltöltenéd:

http://www.youtube.com/my_videos_mobile_upload

én a szende sendEmail-lel ágyaztam szkriptbe.
mencoder-ral készítettem el a videót, bár állóképes videót készítettem, csak h legyen valami videósáv is és a minõségre se adtam:

mencoder -o muvi.avi -audiofile hangsav.mp3 -mf fps=1 -oac copy -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4 mf://@kepek.txt

~~~~~~~~
http://www.youtube.com/watch?v=VbUVqODL1nE

Esetleg így?

https://computing.llnl.gov/vis/imagemagick.shtml

convert *jpg mymovie.mpg

Ezt én is ffmpeg-el csináltam parancssorból: http://www.youtube.com/watch?v=3P-xGu2Kbic

Gúgli rengeteg találatot ad az "ffmpeg jpg to avi"-ra, érdemes 10-20 képkockával kicst próbálgatni a paramétereket a megfelelő eredményhez. Az x264 kimeneti codec mindenesetre jó választás youtube-hoz.

Annyi, hogy én ugyan előtte photoshopon átküldtem az összes képkockát, de képmanipulálást, méretezést is rá lehet bízni direktben az ffmpeg-re.

Automata Youtube feltöltéshez sajnos nem tudok hozzászólni, de ha minden kötél szakad, egy kis bash scriptben biztosan össze lehet faragni.