Országos Informatikai Programiroda

Hallottatok már erről a pályázatról?

http://oiphun.eu/palyazatok/kozhasznu-szamitogepek-2/

Szerintük egy p4-es gépért ~47000 Ft kedvező árnak számít (sőt, ez a támogatott ár, a piaci ár 47-49%-a). Vajon hányan választják őket?

Hozzászólások

Elolvastad az egészet?

"2,8GHz, 1 GB memória ... fél éves háztól házig garanciával és egy éves assistance szolgáltatással ....továbbá Microsoft Windows XP Professional operációs rendszer ...."

Mindez nettó 36 800-ért.... igen, szerintem tényleg jó ajánlat.

mi a francról beszélsz?
Egy jogtiszta win xp pro önmagában több (volt) mint nettó 20k

A házhoz szállítás (bárhova) szintén benne van az árban.

Amit 10-20K-ért kapsz, azt viheted haza (adott esetben ez újabb 10-20k is lehet), illetve ha beszarik egy hét múlva, akkor vehetsz hozzá te alkatrészt, ami utazással/szállítással adott esetben újabb 10-20k is lehet.

Ennyi pénzért ez az ajánlatt korrekt, és teljesen jó.

Azt se felejtsd el, hogy ha valaki rendel mondjuk 8-10 ilyen gépet, akkor azt rövid időn belül megkapja, és tuti jó.
Te kb 1-2 hónapot tölthetnél nézelődéssel, válogatással teszteléssel, mire 20k-ért leszállítasz 10 darab jó minőségű használt gépet. (És a kereséssel/teszteléssel/beszerzéssel elcsesztél gépenként 10-20k értékű munkaidőt)

szerk: ja, és a 10-20k-ról adsz számlát?

csak géppel együtt: MAR - Microsoft® Authorized Refurbisher Partner

" A MAR programban részt vesznek a világ legjelentősebb használt számítógép disztribútorai, akikhez a magyarországi cégek között egyedüliként a XXXX Kft is csatlakozott. "

nem reklám, de többet itt olvashatsz: http://www.pcarena.hu/microsoft

Ha nem csak a levegőbe beszélsz, akkor legyen igazad. Bár bruttó 5k-ért levinni egy gépet Bp-ről Pl. Pécsre, és üzembe helyezni...nem tűnik valami baromi jó üzletnek. (Nem futárral leküldeni, hanem levinni és üzembe helyezni.).

Megjegyzem a kiírásban nincs benne a pontos konfig, úgyhogy innentől kezdve lehet bármi benne, és lehet, hogy tényleg olcsó... (Ha nem informatikus írta a kiírást, akkor a P4 lehet akár Core2 is...)

hallottunk, röhögtünk, ignoráltunk...

Egyik használt gépekkel foglalkozó cég oldaláról:

Leírás:
Intel Dual Core E2160 processzor (1.8GHz, 1MB L2, 800FSB, LGA775), 1024MB PC4200 DDR2 RAM, 40 GB SATA-300 HDD, slim CD-ROM. Intel Q965 chipset, Gigabit LAN, Intel GMA 3000 integr?lt VGA, AC’97 alaplapi audio. 1x alacsony profil? PCI-E (x16), 1x alacsony profil? PCI-E (x1), 2x alacsony profil?l PCI. 8x USB 2.0 (2 el?l, 6 h?tul),
Windows XP Professional OEM COA matrica

Ár: 34 830.- Ft (bruttó)

47-ért:
Leírás:
Intel Core2 Duo E6300 processzor (1.86GHz, 2MB L2, 1066FSB), 1024MB PC2-5300 DDR2 RAM, (2x512MB, 4 RAM slot), 80GB SATA2 HDD, DVD-ROM. Intel Q965 chipset (1066MHz FSB Quad-Core támogatás), Intel GMA3000 integrált grafikus vezérlő, ADI 1983 HD audio, Broadcom Gigabit LAN az alaplapon. 1x PCI-E (x16), 1x PCI-E (x1), 2x PCI slot, 4x SATA port, 10x USB 2.0, 1x soros-, 1x párhuzamos port, Windows XP Professional OEM COA matrica.

Szvsz egy P4-ért a 47 000 Ft sok.

Tőlük eddig csak közvetve rendeltem, a helyi viszonteladójuk ennyiért lehozta és adja a fél év gart is. Így a helyszíni gar. azt jelenti, hogy az itteni boltba kell visszavinnem. Üzembe helyezésről nem tudok nyilatkozni, azt én szoktam végezni, de az árkülönbségből gondolom ez is megoldható lenne...

Sok-e a 47k egy ilyen konfigért? Önmagában igen, viszont fél év garral, jogtiszta sw-el, házhozszállítással kb. reális, figyelembe véve, hogy 4-es csomagokban adják, tehát a szállítás bivalybasznádra 4 gépre oszlik el, túl sokat szervizelni pedig valszeg nem kell.

A lényeg a következő mondat: "A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A komplett szolgáltatási csomagok értékének* 47-49%-áért, tehát kevesebb, mint a feléért juthatnak hozzá a nyertes pályázók. További pontos adatok a választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a pályázat táblázatos részeiben olvashatóak."

És a csillagos rész: "/*: A feltüntetett kedvezmények és értékek a becsült használati értékkel kalkuláltak./"

Szerintem ez átbaszás jellegű, ugyanis ez nem tűnik se kormányzati se EU szervnek, és a bemutatkozásnál ez sokat mondó: "Az Országos Informatikai Programiroda üzemeltetője az ARMINIKI Kft. (2800 Tatabánya, Szikla u. 37.)"

Nomeg a támogatásnál mindig kiírják, hogy ilyen-olyan támogatás, eu zászló, magyar zászló, stb.

Szóval szerintem ez egy magyar bontó privát project-je, a csóró magyar közintézményeknek marketingelik magukat, és ez úgy van megfogalmazva, mintha valami támogatott pályázat lennee, márpedig ezek a szervek úgy működnek, hogy a támogatás szóra felcsillan a szemük. Pedig a cuccot kb. reális áron, vagy valamivel fölötte veszik meg.