Ha e-mailt írok, akkor ...

 ( whitehawk | 2011. március 23., szerda - 19:01 )
... egyszerű szöveg.
62% (562 szavazat)
... HTML.
15% (136 szavazat)
... RTF.
1% (6 szavazat)
Egyéb, leírom hozzászólásban.
1% (6 szavazat)
... nem tudom.
1% (6 szavazat)
... nem érdekel (pl. válaszlevélnél úgy, ahogy az előző érkezett).
20% (180 szavazat)
Nem küldök e-maileket.
0% (3 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
1% (10 szavazat)
Összes szavazat: 909

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Alapvetően egyszerű szöveg. De ha például egy html levélre válaszolok és az nagyon szétesne az egyszerű szöveggé alakítás során, akkor az eredeti formátumban.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

+1, de html levelet nem szoktam átalakítani, megy vissza html-ben.

nem érdekel = rányomok a Thunderbirdben a válasz gombra és jónapot.

+1 és ez általában html-t jelent, úgyhogy erre szavaztam. De látom a plaintext nácik toronymagasan vezetnek :)

Gmailt használok, és cégekenk stb-knek is Google Apps-t állítok be, így ők is Gmail-like felületen dolgozhatnak. Tehát mindenképp HTML.

Bzzt. Gmail tud plaintextet is, csak ki kell pippantani a rich formatting-et vagy mi a frasz az.

--
|8]

hagyjad mer, egy ekkora szamitogepes zseninek biztos nem okoz ez gondot! ;-)

Azt nem mondtam, hogy nem tud, csak azt, hogy az az alap beállítás, és miért változtatnám meg? Eddig nem volt problémám azzal, hogy HTML-ben küldtem leveleimet.

@NagyZ, nem értem ezt a reakciót, 10 éve lehet több időm lett volna minden szar részletes beállítására, de ma már 3 percem nincs, szal a Google Apps megteszi. Jó h nem már windowsos dolgozóknak terminálból fogom engedélyezni a hozzáférést a mailboxhoz, mert még plaintext a menő :D - ez vicc, 2011 van!

> Tehát mindenképp HTML.

Nem t'om hogyan highlightoljam neked jobban, de ezt irtad. Ez szamomra egyertelmuen azt sugallja, hogy HTMLen kivul nem tud mast, mert mindenkepp HTML. Ez pedig nem igaz.

--
|8]

ahaha, html mail top postal es kepekkel!

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Gondolom animgifekkel, es villogo (blink) comic sans betutipussal (feher alapon sargan).

:D
-------
It is our choices that define us.

ezmiez :D?

Nem érdekel (Gmail alapértelmezés)

+1

+1
-------
It is our choices that define us.

rtf? wtf?

outlookban rtf az alapértelmezett. (De internet mail esetén html-lé alakítja, tehát csak céges belső levelezésben megy rtf-ben, szerintem).

G

A küldés előtt még lesz egy rtf > html konverzió.

lotus notes is rtf

Régen következetesen plain text-ben írtam és válaszoltam is mindenre. Amióta középkorú elkényelmesedett konzumidiótának számítok (iPad, Macbook, GMail és hasonlók), egyszerűen nem érdekel ez a dolog. Úgy megy el a levél, ahogy elmegy, a tartalomra ügyelek csak.

Egyetertek, meg, ha az eszkozok masok is :)

magánlevél plaintextben.

gmail-ről mikor hogy (régebben plaintextet választottam ott is, de mostanában nem törődök vele).

Céges levelek sokáig plaintextben mentek. Ettől a hónaptól kezdve outlookkal levelezem, minden kolléga színesen ír, stb. Beállítottam, hogy html a default, aztán azóta abban megy.

G

ŐŐŐŐŐ a Gmail mit használ, én is azt használom :)

az alairasom mindent elarul :D

---
() ascii ribbon campaign - against html e-mail
/\ www.asciiribbon.org - against proprietary attachments

Az aláírás nem hiteles a html tag-es linkkel! :)

LOL

Plain text egyertelmuen.
Amikor volt ceges egysegesites, akkor volt HTML+text, elore kiadott sablonnal. De teljesen felesleges.

--
Auto correct can go straight to He'll.

Sokáig plain text hívő voltam (pine, majd mutt), de aztán átálltam a Gmail-re és vele együtt HTML-re. Elvek ide vagy oda, tetszik vagy nem tetszik, manapság ez a de facto standard. Néha egy-egy dőlt vagy vastag betű, vagy háttérszínnel kiemelés lényegesen tud növelni a levél olvashatóságán, átláthatóságán.

Tovabbra sem vilagos nekem, hogy a gmail miert vonzza rogton magaval a html levelet. Plaintextet is korrektul kuld az, annak rendje s modja szerint, ugyanarrol a webes feluletrol.

--
|8]

+1 És utálom a HTMl üzeneteket, mert GMail-ben sötét hátterű stílust használok így a fekete betűket nem lehet elolvasni. Szerintem értelmetlen HTML levéllel ráerőszakolni másra a színeket, főleg olyan módon, hogy a háttérszínhez nem nyúlnak, így nem lehet elolvasni. Nem tudom megérteni, hogy mi értelme HTML üzeneteket küldözgetni, a GMail alapértelmezetten egyébként is úgy van beállítva, hogy a képeket ne jelenítse meg és ezen semmi esetre sem változtatnék.

Manapság a web túlnyomó részén, és Gmail-en is a fehér (de legalábbis világos) háttér a standard. Ha te magad állítod át, akkor magadnak keresed vele a bajt, ez engem hidegen hagy ;)

Már a sima plain text világában is gondot okozott, hogy más kliens másképp jeleníti meg a szöveget, például másmilyen betűtípussal, így egy ascii art signatura máris szétesett. Nem tudom garantálni, hogy minden levelezőben jól fog látszani minden, amit írok. Nem is törekszem rá. Ha konkrét valaki konkrét valami miatt panaszkodna, arra valószínűleg megpróbálnék figyelni ha neki írok, de az elmúlt ~3 évben, amióta Gmail-t és ezáltal html-t használok, erre még nem volt példa. Ha neked írnék, figyelnék hogy ne használjak színeket.

Asszem igazad van és helyesbítenem kell: Gmail-t használok, és nem vetem meg a formázási elemeket (kiemelés, háttérszín, link), ha az segít a levél értelmezhetőségében. Persze túlzásba nem viszem. A Gmail valszeg html-t is és plain text-et is küld egyszerre, utóbbit nyilván az extrák nélkül, még sosem néztem utána. Ha történetesen nem használok formázást, akkor lehet hogy csak plain text-et küld, html-t nem, szintén nem tudom, csak tippelgetek.

A te esetedben akkor a "Nem erdekel" opcio a helyes valasztas, vagy a "Nem tudom" :)

--
|8]

Minketto megy.

A plain text formaba is megtart bizonyos formazasokatt.
pl. a vastag betus reszeket ** koze teszi.

Sok atalakitasa a Conflunce wiki markuppal megegyezo.


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Én olyan szinten plaintextes vagyok, hogy még a bejövő levelek egy részéből is (ahol bloat nagyon) kivágom a html tartalmat és csak plaintextet engedek az inboxomba. SOK esetben meglepően olvashatóbb a plaintext üzenet, pl yahoo-s levlistáknál ahol a HTML-be mindenféle fos egyéb infókat, akár reklámot is tesznek.

Többen írják, hogy GMail != HTML, viszont azt is be lehet állítani, hogy a kapott, nem HTML leveleket fixed betűtípussal jelenítse meg a webfelület? A szétcsúszó aláírások elég csúnyák.

A HTML azert HTML, hogy ne lehessen felulbiralni. Plaintext is your friend.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Valamit félreértettél, én pont azt kérdem, hogy be lehet-e állítani azt, hogy a nem HTML leveleket fixed betűtípussal jelenítse meg a webfelület.

Én plaintext-ben írok, sokaktól úgy is kapok levelet, és azt szeretném, ha a gmail-os webes felületen mindezek nem proporcionális betűtípussal jelennének meg.

Remélem így érthető volt.

Azt hiszem, a terminál téma (fekete háttér, zöld betűk) kiválasztása után fix szélességűek voltak.

Sokáig használtam, de a fekete betűvel írt html levelek olvashatatlansága miatt már nem.

G

Magán: plain, céges: html. Egyébként meg szeretem a html levelet pont a formázások miatt. Természetesen nem változtatok hátteret és betűtípust, jó az úgy ahogy van. A kiemelések és egyéb formázások viszont sokkal átláthatóbbá teszik a levelet és az jó!

--
falura elmegy, városban meg úgy sem nézik...

+1
Pont igy.

A tárgy és szöveg nélküli e-mailhez csatolt word dokumentum (általában "hiba.docx" névvel), benne képernyőképekkel amikre nagy pirosbetűs szöveg van szerkesztve, (hatalmas, a problémára mutató piros nyilakkal) opció miért nincs? :)
Persze nem én írok ilyeneket, viszont elég sokat szoktam kapni. :(

Kizárólag plain text, méghozzá azért, mert én utálok HTML alapú leveleket fogadni/olvasni (a képek és egyéb elemek nem töltődnek le automatikusan, meg nekem ne akarja senki se kiemelni a lényeget, ha úgyis átolvasom az egészet, stb.) és ebből kifolyólag a hasonszőrű partnereket sem akarom szivatni.

Szintén zenész.
--
Solaris Express, Opera, OpenOffice.org, Yebol

+1
Kepek csak akkor jonnek, ha akarom. Johet tolem html, nem zavar, de ugyis csak a szoveg erdekel belole.

--
http://www.micros~1

Megírom Microsoft Word-ben, szépen megformázom, kiszínezem (vagy sablonokat használok), leprintscreenelem, oszt azt küldöm el emailben, nekem itt ne essen szét a formázás a túloldalon.

Levelezzen veled a mailer-daemon! :)

:D:D:D ez valami atom nagy beszólás volt :)

mellesleg a tézis nonszensz :D

Hehe, most kaptunk levelet valami allaskozvetitotol:

felado :

cimzett:

Tisztelt Pályázó!

Ezúton szeretnénk megköszönni jelentkezését az általunk meghirdetett állásajánlatra. Ha az ön által megjelölt, vagy bármely aktuális pozíciónkra alkalmasnak találjuk....stb

Meg is ijedtem, mi lesz velunk, ha itt hagy a daemon.

--
http://www.micros~1

Irj neki a mailer daemon neveben egy mailt, hogy sajnos megse tud elmenni, mert a fonok ahogy meghallotta, hogy munkat keres, fizetesemelest ajanlott, mert hat a mailer daemon azert kell mindenhova. Hatha adnak ok is emelest :D

Elég levelet kapok ahhoz naponta, hogy ne akarjam mindet figyelmesen végigolvasni.
Ha egy levélben nincs kiemelés, akkor legyen rövid, egyébként könnyedén átsiklok a lényeg fölött. Szerencsére azok is így gondolják, akikkel levelezek. Úgy vélem, ha észlelhető hátránya nincsen, hiba nem kihasználni a szöveg formázásának a lehetőségét: aki elvárja, hogy öt oldalas maileket elolvassak, az helyettem ga(rá)zdálkodik az időmmel, amit nem szeretek. Emelje ki a lényeget, ha másért nem, hát azért, hogy ha később keresek egy fontos részletet a levélben (pl. egy találkozó helyét, időpontját), akkor hamar megtaláljam.

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Ez jó. Ha a levél hosszú, legyen benne kiemelés, mert akkor úgyis csak azt olvasod el. Ergo elég lenne csak a kiemelést elküldeni, és nem kéne jó hosszú szöveget leírni.

Ez így ebben a formában nem helytálló. Pl. vegyünk egy eseményre egy meghívót: amikor megkapom, először az időpontot keresem meg (ki van emelve), aztán elolvasom a levél maradékát. Amikor közeleg az esemény, akkor megint csak az időpontot, helyszínt, dresscode-ot csekkolom, úgyhogy megint nem olvasom el az egészet.
A kiemelés olyan írásban alkalmazható nonverbális kommunikációs forma, amelynek öncélú mellőzése az öntökönbökés eklatáns példája.

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Szerintem meg egyszerűen amiket írsz marhaságok, feltehetően, mert nem tanultál meg rendesen plain-text-et sem írni, és helyette inkább rajzban éled ki a hajlamaid.

Bocs, a személyeskedésért, nem szántam annak, ez inkább az "átlag"-nak szól.

Szerintem plain/text-ben is nagyon jól lehet kiemelni, írni, stb. és amit leírtál, abban egyetértek, csak a jólmegírt plain/text javára: Aki nem írja rendesen a levelét, az az én időmmel garázdálkodik és viselkedik tiszteletlenül.

Állást keresek, és önéletrajzokat küldözgetek, és valahogy elgondolkodtam, hogy egy személyzetis mit gondolhat.
Számomra az elsődleges dolog a szöveges tartalom. Ha kézzel írok levelet akkor se színezem, meg vastagítom.

Egyébként cégnél is az outlookot anno a the bat!-ot és evolutiont is egyszerű szövegre állítottam. A gmailt is úgy használom.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

"egy személyzetis mit gondolhat"
Zsakbamacska, olyat ugysem fogsz tudni produkalni ami mindenkinek tetszik. Ha legalabb minel tobbre torekedsz, akkor minel harmonikusabban kinezovel probalkozhatsz, ami html-nel mukodik (jo esetben :), plain textben ujfent zsakbamacska.

"Ha kézzel írok levelet akkor se színezem, meg vastagítom."
Attol fugg. Peldaul ha Einstein lennel es gondolatkiserleteket vetnel papirra Bohr szamara, akkor valoszinuleg elnel a szinek, a kiemeles es a kepek segitsegevel. ;)

A plain text emailhez ragaszkodni a legnagyobb okorseg. Csak magadat limitalod a semmiert :)

+1, jó gondolatok;

Cégnél most álltam át Google Apps-re, és a dolgozók Thunderbird után egész jól fogadták. De ott HTML... semmi plain text, már nem 1980 van :)

Egyertelmuen plaintext. A cegnel folyamatosan szivok azzal, hogy valami e-mail kliens neha olyan html-t kuld, hogy a vege valami hangyanyi betukkel irt szoveg lesz, amit nem hogy en, de mas se tud egykonnyen kiolvasni.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Azt én se vágom, hogy a HTML-levelek miért jönnek különböző betűmérettel.

Plaintext-re szavaztam, néha használok HTML-t, amikor idézett link végén pont van, pl. http://valami.hu/index.php?datum=2011.03.24.

Azért, mert különben a gmail (meg lehet, hogy egyéb kliens is) okosabb akar lenni, és 1.) linkké alakítja, 2.) leveszi a pontot a végéről. :-( Legalább a kettő közül egyiket ne tenné.

ha plaintextben irsz, nem alakitja linkke :)

De, a bejövő oldalon.

Azert veszi le, mert sokan lusstak egy link utan szokozt utni, es a mondatzaro pontot az utan tenni. Valo igaz, hogy egy nyelvben sem kotelezo a mondatzaro pont ele szokozt utni, viszont linknel tanacsos. Viszont igy meg az osszes tobbi linket elboki majdnem minden levelezo. Pontra vegzodo linkbol van kevesebb, sry.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Igen, erre én is rájöttem. Na jó, meggyőztél, R=1 kollégákért mindent. :)

Hirtelen nem latom miert nincs ilyen intelligencia az URL linket eloallito logikaban, nem tunik valami hatalmas dolognak es akkor nem kellene 10 millio usernek space-t tenni a pont utan a kenyes finnyas levelezo miatt :> El sem hiszem hogy ezt egy IT portalon irom. :S

Lehet, hogy félreértetted; 10 millió usernek nem kell space-t tennie (és nem a pont után, hanem elé), mert olyan intelligencia van, ami levágja a pontot.

Engem viszont pont az zavart; merthogy néha nem kéne levágni, innen indult a diskurzus.

Alapvetően HTML, de olyan ritkán küldök e-mailt, hogy nem érdekel. Végülis, beállíthatnám küldés előtt, hogy plaintext, de ugyanazt az üzenetet kapja meg a címzett.
Ja, meg hogyha linket kell bele tenni, mindenképp HTML.
---
A logika a legélesebb emberi fegyver.

O Fortuna, velut luna, statu variabilis!

1. 92% plaintext

2. 6% html: akkor, ha képekkel illusztrálom a szöveget, font: courier

3. 4% plaintext, mellékletben pdf: ha formázott, szerkesztett oldal kell akkor ez a céloldalon is olyan kinyomtatva mint nálam.

``... e's me'g 3 embernek vissza kell szallnia hogy senki se legyen a buszon.'' (bocs, faradt vagyok)

az összes halmaznak 2% a metszete :)

A 92%-os és a 4%-os plaintext között mi a különbség?
---
A logika a legélesebb emberi fegyver.

O Fortuna, velut luna, statu variabilis!

nálam a pdf - a plaintextben csak az absztakt(zanza) van.

Céges levélnél ahogy esik, úgy puffan (nem én találtam ki a Notes-t. Magánemailnél kizárólag plaintext, akkor is, ha html-ben jön az eredeti.

LN 6.5.5 elhasználó vagyok, "Content-Type: text/plain;"-ben válaszolok, akkor is, ha html-ben jön az eredeti.
--
Solaris Express, Opera, OpenOffice.org, Yebol

Csatolom az mp3-at a külddtovábbLOLxD.ppt mellé. ☺

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Régen Pine meg text. Ma már full html.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Kedvenceim:

Ha emailt írok, akkor nem tudom.
Ha emailt írok, akkor nem érdekel.

Tény, ha annyira érdekelne, akkor felhívnám az illetőt… :P

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd