Android

"biling", "rusiet", és "supli" appok

Fórumok

ma feltűnt, hogy pár percenként magától megnyílik Andoid 6.0 alatt Operában 1-2 online gaming oldal tele popup meg always-on-top reklámokkal. megnéztem, hogy milyen appok vannak telepítve és találtam 3 ilyen gyanus nevűt: "biling" (sic, egy L-lel), "rusiet", és "supli" (sic, I-vel). csak default andoidmanó ikonjuk van, a tárhelyhez van engedélyük, és gigabájtokat forgalmaztak a 6 nap alatt, amióta felkerültek.

ismeri valaki találkozott már ezzel a malware-rel? hogyan kaphattam be?

(MEGOLDVA) Külső hőmérséklet szenzort kutyaházba.

Fórumok

Az a célom, hogy ha másképpen nem megy, akkor bluetooth-al adja a jelet a kutyaházból mobilra, azt akarom elérni, hogy lássam a kutyaház hőnérsékletét amikor benne van a kutya. Az nem opció, hogy morzsira ráparancsolok hogy menjen be és úgy mérhetek bármikor :-)

Találtam aliexpressen 29 dollárért, ettől olcsóbbra gondoltam, ha valaki tud ilyet.

 

Update: Sencor sws 25 tipusú állomást vettem meg, tesztelés után leírom a tapasztalataimat erről.

SD kártya fő rendszerhez csatolása Samsungon

Fórumok

Már talán a Kitkat óta van olyan lehetőség Androidon, hogy külsős SD kártyát a fő rendszer (belső tárhely) részévé tegyük. Azaz mint valami mobilos raid0 csatoljuk az SD kártyát a belső tárhely részeként. 

Valami oknál fogva a Samsung androidos eszközök ezt nem támogatják. Van rá kerülőmegoldás, csak kérdés eléggé biztonságosak, adatbiztosak-e? Illetve miért vette ki a Samsung az eszközeiből ezt az egyébként hasznos android featuret? 

Mi a franc ez a HarmonyOS?

Fórumok

https://www.howtogeek.com/675793/what-is-harmony-os-huaweis-new-operati…

De még számtalan hasonló típusú cikkel linkelhetnék. Mintha az összes ugyanabból a marketinganyagból készült volna, és senki nem nézett volna bele a Harmony OS egyébként nyílt forráskódjába. 

Némiképp szkeptikus vagyok például a támogatott hardverelemek számával kapcsolatban, az Android appok újrafordítás utáni problémamentes működőképességével kapcsolatban. stb. 

Nem állítom azt sem, hogy ez a sok ígéret lehetetlen kategória. De szeretnék látni egy valóban komoly szakmai cikket a Harmony OS-ről. Létezik ilyen? 

Googlementes telefon - Erste hozzáállása

Fórumok

Sziasztok!

Véleményetekre lennék kíváncsi.

Eddig motorola X4-et használtam az erste mobilbank appal és az nfc fizetéssel. Időközben szereztem egy Fairphone telefont, tettem rá egy /e/OS rendszert, mely android, viszont googlementes. Az erste appját leszedtem, s feltelepítettem a telefonra, el is indul, viszont a telepítés, hitelesítés közben elakad.

Erste honlapján megnéztem mi kell ahhoz, hogy működjön az erste mobilbank app, s hát itt a felsorolásban nem szerepel az, hogy kellene google fiók hozzá, csak az, hogy 5.0-ás android verzió, s a play áruházból leszedhető az app, de sehol sincs az, hogy google fiók elenegedhetetlen a használathoz.

Írtam nekik egy panaszt (mert előtte telefonos ügyfélszolgálaton ezt javasolták, ha a jövőben tájékoztatást szeretnék, hát így írjak), melyre kaptam egy elég egyszerű választ:

 

Köszönettel vettük Bankunkhoz benyújtott reklamációját. A panaszában foglaltakat rögzítettük, ügyében vizsgálatot indítottunk, melynek eredményéről alábbiakban tájékoztatjuk.

Őszintén sajnáljuk, hogy elektronikus rendszerünk használata során minden igyekezetünk ellenére Önnek kellemetlenséget okoztunk.

Tájékoztatjuk, hogy sajnálatos módon Google nélkül nem működik az applikáció, nem tudja azt regisztrálni. Sajnos hibába telepíti rá, a Google szolgáltatások tiltva lesznek és így nem fog működni a szolgáltatás. Javasoljuk, hogy vegyen olyan mobiltelefont, amely nem „googlementes.”

A fentiek kapcsán szíves megértését kérjük.

Reméljük, hogy panaszára adott válaszunkat elfogadhatónak tartja, amennyiben további kérdései vannak, készséggel állunk rendelkezésére.

Amennyiben nem fogadja el válaszunkat, az alábbi linken található jogorvoslat alapján fordulhat az illetékes testülethez illetve hatóságokhoz.

https://www.erstebank.hu/hu/panaszkezeles/II-szerzodeses-jogviszony-5even-belul

Budapest, 2020. október 15.

Ezt írtam nekik egyébként:

Tisztelt Erste bank!

Jó ideje megelégedett ügyfelük vagyok. Eddig Motorola X4-es android telefonommal használtam mind a netbank, mind pedig a hitelkártyám segítségével NFC fizetési módot is tudtam használni.

Viszont telefont váltottam, jelenleg egy Fairphone 3-as androidos telefonnal rendelkezem, amelyen "googlementes" android rendszer fut, mely nyílt forráskódú forrásokból telepít appokat a telefonról. https://e.foundation/products/

Sajnos jelenleg ott tartok, hogy a hivatalos tárolójukban nincs az erstebank appja, s még az F-droid tárolóban sem. Egy apk programmal már a google áruházból leszedtem a hivatalos erste appot, fel is tudtam telepíteni a telefonra, de a regisztráláskor elakad a művelet a push szolgáltatás hiányában.

Ez a problémám. A hivatalos honlapjukon feltüntetett információknak megfelel a telefonom, vagyis andorid rendszer fut rajta, s a telefon verziójával sincs gond, technikailag képes kezelni. Nem kellene, hogy a google account megléte szükséges az app futásához. Emiatt szomorú vagyok, örülnék, ha nyílt forráskód irányába fejlesztenék az appot, hogy google account nélkül is használni tudja bárki az erste appot.

A kíváncsiság kedvéért leszedtem egy másik bank netbankos appját, amelynek a demo változatát mindenféle gond nélkül tudtam a telefonomon használni.

Várom megtisztelő válaszukat problémámra, illetve a jövőbeli esetleges fejlesztésekről tájékoztatást kérnék, akár a tesztelő szerepét is vállalom :)

 

Szóval van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne ezt tovább gördíteni? Gondoltam hátha van itt a kockák között ügyvéd vénával rendelkező "harcos", aki lát ebben fantáziát, hogy az erstét kicsit megszorongassuk, mondjuk nem megfelelő a tájékoztatás, diszkrimináció, stb...

 

Várom válaszotok, segítségetek előre is köszönöm.

Peace & love

 

 

OnePlus 3 - tégla? [MEGOLDVA]

Fórumok

Szóval, adott egy OnePlus 3 telefon.

Ügyetlenkedő ROM és titkosítás próbálgatás után most itt tart: https://photos.app.goo.gl/RrpaRqnt4r93VgZW9, bootloop.

Ezen módszerek közül próbáltam követni az 1. majd 2 változatot, de valami nem sikerült jól: https://forum.xda-developers.com/oneplus-3/how-to/guide-mega-unbrick-gu….

Néha néha megjelenik a gyári bootloader menü Restart bootloader; Start Recovery; Start; Poweroff lehetőségekkel, amik közt a hangerő gombokkal lehet mozogni és a Power gombbal választani, de nem jut tovább a fent linkelt képernyőnél. A Windows Device manager felismeri mint Qualcomm HS-USB QDLoader 9008, viszont az ADB nem.

 

Hogy balfék voltam, arra már felesleges rávilágítani. Ha valakinek van ötlete, hogy lehetne életet lehelni bele, szívesen próbálkozom még vele.

 

Update: Ezt a leírást követve sikerült életet lehellni a telefonba. https://logout.hu/bejegyzes/nagytoll/oneplus_3_hard-brick_un-brick.html

Köszönöm mindenkinek!

 

Update 2: Itt a link az Unbrick tool-hoz: https://mega.nz/file/wAcm3b4D#mXvpcVvh7kG4uv8fgOXb2psdCPS0x76KEbD-7h7io…

[MEGOLDVA] Redmi Note 8 Pro csak Fastboot módban indul el...

Fórumok

Kb. fél órája – csak mert rég volt már ilyen – újraindítottam a Redmi Note 8 Pro telefonomat és azóta csakis Fastboot módban hajlandó elindulni. (Billentyűkombinációval Recovery módban is el tudom indítani, ahol egy LR-Team TWRP 3.3.1-1210 szabályosan elérhető, de normál módban nem hajlandó boot-olni.)

Van valami ötletetek, hogy mit kellene megpróbálnom, mielőtt bármit tönkreteszek?

(A telefonon Android 10-es fut Miui 12-vel, root-olt és van róla teljes TWRP mentés is egy külső tárolón.)

android kamera felbontásának módosítása

Fórumok

Van egy doqdrive nevű program, ami hiteles dokumentumokat állít elő. Ez szükséges union biztosítás felmondásához online. Viszont az a probléma, hogy 9  egy oldalas  dokumentumot kell hitelesíteni vele ami nagyobb lesz mint 30 mb, online 10 mb-os dokumentumot lehet beküldeni, a telefonom samsung galaxy s10e, nem lehet beállítani, hogy kis felbontású képeket készítsen.

Van arra lehetőség, hogy akár parancssorból lejjebb vegye a kamera felbontását, hogy kisebb képeket csináljon?

(anno itt mondta meg valaki, hogyan lehet letörölni parancssorból letörölni programokat pl samsung account ami mindig idegesítően jelzett)

 

előre is köszi

abbyy finescanner pro vs adobe scan pdf scanner with ocr

Fórumok

Régóta használom az ABBYY FineScanner pro appját valódi scanner helyett. Teljesen jól használható. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.abbyy.mobile.finescan…

Most találtam az Adobe hasonló célú appját: Adobe Scan: PDF Scanner

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adobe.scan.android&hl…
Az ABBYY appjának elég húzós ára van, természetesen ez nem garancia a professzionálisabb appra. Az Adobe app ingyenes. 

Néhány próba után nekem szimpatikusabb az Adobe app-ja, mert az eredeti színes kép megtartásával jobb a színhűsége. OCR képességeiről még nincs elég tapasztalatom. OCR-ben az ABBYY app kiválóan teljesít. 

Szerintetek melyik a jobb mobilos scanner app?