Hálózati eszközök

Sötétszál vélemények, tapasztalatok -replikáció

Sziasztok!

Érdeklődnék, van-e valakinek konkrét infója és megosztaná-e a nagyérdeművel.

Tökminegy melyik cég két site között kéne replikáljon valami értelmes módon és áron.

Kinek mennyibe kerül manapság a sötétszál? nyilván számít a távolság is, azt is mellé csaphatná aki a két site-ja között azon replikál.

Szokás-e ezt duplán kiépíteni, pl két site között.

Ki hogy látja, van nála megoldva?

[megoldva]Meg szabad ezt venni ? (RB750Gr3 10690Ft)

Meg szabad ezt venni ?
22.990 Ft (- 53% ) 10.690 Ft

Giagbites Digi-s nethez lesz otthoni használatra. Egyébként a szolgáltató is ajánl routereket:
https://www.usanotebook.hu/szezonalis-ajanlatok/tp-link-router-akcio-az…
, ezekből elvileg van még további 20% digikupon kedvezmény, de nem tudom felveszik-e a versenyt a fenti eszközzel.

ui.:Látom, hogy nincs rajta wifi, de még így is átverés szaga van a többi kínálathoz nézve. A következő találat 9k-val drágább.
https://www.arukereso.hu/switch-c3145/mikrotik/rb750gr3-p350594571/

update: már nem lehet megvenni, pedig a kosaramban volt, de az helyett, hogy megvettem volna ide posztoltam.

[Megoldva]Ubiquity Edgerouter Digi PPPOE - egyes requestek blokkolva

Sziasztok,

Van egy Ubiquity Edgerouter POE ami előtt eddig egy inviteles net volt ami le lett cserélve Digi-re (mivel felvásárolták az Invitelt...).

Hogy ne kelljen két helyen szopni a port forwardokkal át lett lőve a Digi által adott Huawei csoda bridge módba.

Ez viszont PPPOE csatlakozást igényelt amit be is állítottam az Ubiquity-ben, létrejött a pppoe interfész és működik is részben.

Részben viszont nem, egyes oldalaknál ilyen válaszokat kapok egy idő után:

https://imgur.com/a/tnxePOp

 

Van bárkinek bármi ötlete mi lehet a baj?

A router helyére egy PC-t téve és azzal létrehozva a PPPOE kapcsolatot a probléma nem jelentkezik, szóval a probléma a routerben keresendő.

hálózati anomália

Hahó!

 

Van itthon egy "headless torrent seeder" laptopom. Vezetékkel össze van kötve a routerrel, és dhcpcd-vel kap ip-t. A rendszer Arch linux x64. Eddig oké.

Viszont telepítettem rá egy vnstat-ot, hogy a deluge-vel feltöltött adamennyiséget nézegethessem. (tudom van a delugevel szállított stat plugin, de az grafikus felületen működik.) Eddig ok. Viszont, amikor elindítottam -l paraméterrel, hogy valós időben mutassa a forgalmat, akkor a sokszorosát mutatta a feltöltésnek (tx), mint amit a deluge-web a böngészőben. Pl a böngészőben mutatott 2Mbit-et felfele, viszont a vnstat ennek a sokszorosát, 15-35 Mbit-et is. Semmit sem másoltam róla nincs sehová felcsatolva a torrent megosztás, ahová a deluge tölti lefelé az anyagot.

Ezt észrevéve feltettem a sysdig nevű debugoló programot is. Kiadva a sysdig -c topprocs_net-tel ugyan ez jött ki, hogy a deluge-web töltöget fel valamennyit, de a többletet, ami pluszban kijön egy alkamazás sem hozza. Vagy én gondolom rosszul, vagy tényleg van valami furcsaság?

Tudtok ajánlani valami olcsó több portos gigabites kártyát pcie x1-eset?

Azt találtam ki, hogy majd jól befogom az itthoni szerver gépet routernek is virtuális géppel, aztán kéne bele hálókártya. Most egy AP-hez és egy PC-hez kell csak csatlakoznia, szóval 2 portos előny, ennél több meg már bónusz lenne. Fontos, hogy az alaplapban csak PCIE x1-ben van már hely (gen 3), mert a második x16-ra egy SFP+-os kártyát vagy 10g-s ethernetet szeretnék később betenni úgy, hogy ezt az 1g-set megtartom mellette. Tudtok ajánlani erre valami olcsó kártyát tűrhető minőségben? Használt vagy külföldi oldalról is teljesen jó nekem de 10, max 15k, amit most erre költenék.

2 router LAN - WAN, megoldható, hogy a host lássa a subnetwork-öt? [MEGOLDVA]

Sziasztok!

Telekomos netem van, így az optika végén a sagemcom-os förmedvény van. Szeretném megoldani, hogy egy TPL-LINK-es router működjön alatta alhálózaton. A subnet látja a host-ot, fordítva nem. Ez alapvetően ismert téma is. Rendszergazda kollégám magyarázta, hogy miként kéne megoldani, de mára kiesett a fele, most nem akarom csesztetni ünnep nap, max hétfőn. Alapvetően nem sos, de idegesít, kíváncsi vagyok működne e.

Van megoldás rá, hogy a host is lássa a sub-ot anélkül, hogy gépenként kéne konfigurálni? Kolléga routingolásról és DMZ-ről beszélt.

adatok:

Sagemcom: 192.168.2.1 -es címen, dhcp bekapcsolva

TP-LINK: 192.168.3.1 a címe, egyébként a sagemcom-tól kapott dhcp-n címet (most épp: 192.168.2.67)

Ha van rá rendes megoldás, valaki el tudná magyarázni kicsit begginer nyelven mi miért kell? A hálózati ismereteim nem 100%-osak, főleg a maszkolást tekintve, azért szeretném megérteni a megoldásokat.

Tuti megkérdi majd valaki, hogy mi a cél, szeretném a wifit is osztani külön kábelről a ház másik pontjáról, illetve vannak featurek a tp-link alatt, pl vpn ami AP-ként nem aktív, ha van megoldás a 2 hálózattal, akkor azt próbálnám ki.

Köszi előre is ha valaki időt szán rám.

T-COM optikai net, 2gbps hogy?

Sziasztok! Van egy bekötött T-COM optikai net. A T-COM által adott modem olyan, hogy van benne NAT-olós tűzfal és switch és 4 darab gigabites port. Ez a fekete színű doboz. (Most nem tudom megnézni hogy pontosan milyen, mert nem ott vagyok.) Az internet sebessége 2Gbps le, 1Gbps föl. Ez az elméleti sebesség. A gyakorlatban Wifi-wel 450Mbps körül tud.

Az világos, hogy ha több gép netezik egyszerre, akkor a 4 db gigabites porton összesen több mint 1Gbps letöltés is menne.  Abban reménykedem, hogy ez a modem ismeri az LACP-t, és ha rádugok egy rendes managelt swtich-et 3-4 vezetéken, akkor át tudom vinni a max. sebességet.

Az a kérdés, hogy ez mekkora valószínűséggel működne?

Most pont nincs ilyen switch-em amit rá tudnék dugni, és nem fogok ilyet venni csak azért, hogy kipróbáljam és aztán kiderüljön hogy nem működik.

Saját végponti eszközt nyilván nem tudok rádugni, ez a T-COM-os eszköz single mode fiber-t használ és valami speciális transreceiver-t ami ugyan azon az egy szálon küldi és fogadja az adatokat.

Harmadik lehetőség meg nem nagyon van.