bitképből vektorgrafika

Van arra bevett módszer, ahogy egy vonalrajzból vektorgrafikát érdemes csinálni?

Konkrétan pl. ebből: https://porgeto.hu/img/logo_.png

Hozzászólások

Na igen, a vektorgrafika szerkesztéséhez sem árt némi rutin :)

Bitkép>vektor átalakításnál egyébként nagyon nem mindegy az alapanyag. Ami linkelve van a topikindítóban pl épp nem egy szerencsés nyersanyag, két eltérő felbontású vonalrajz lett összekalapálva. Ezzel az a baj, hogy vagy az egyik, vagy a másik részen hozza az egyes beállításoknál a jobb eredményt. Némi játékkal a beállításokon persze egy lépésben is lehet, hogy közelít a jóhoz, de ezt én inkább két lépésben csinálnám, aztán összevágnám a részeket.

A fekete vonal alapesetben vektorozás után nem vektoros vonal lesz, hanem zárt körvonalas objektum, így olyat, hogy vonalvastagság nem lehet rá értelmezni (helyesebben lehet, de az nem a "vonal objektum" látszólagos méretét, hanem a körvonalát fogja befolyásolni). A zárt objektumot lehet transzformálni, meg lehet rajta különböző műveleteket, pl egyszerűsítést csinálni, de vagy segít, vagy nem. :) Vagy a vektorozás beállításait kell úgy hangolni, hogy a kívánt vastagságra generálja, vagy kézimunkázni kell.

Ingyenes megoldasok:

- inkscape-ben a tracinggel eljatszogatsz

- inkscape-ben berakod a kepet, lockolod (hogy ne tudj rakattintani), aztan ceruzaval kezzel atrajzolgatod valami eluto szinben (pl. lilaval), aztan utana a line tool-lal piszkalgatod, hogy jo legyen a vonalvezetes, aztan letorlod a keped hatulrol

 

Kevesbe ingyenes megoldasok:

- CorelDRAW-nak van fasza tracing opcioja, ott presetbol kivalasztod a Line Art-ot, es remenykedsz, hogy jo lesz a vegeredmeny

- Illustrator is tud ilyet

Mindkettonek az evaluation idoszaka alatt meg tudod nezni, hogy megfelelo-e a vegeredmeny.

Bar a linkelt kep alapjan sajnos a jobb also figura nagyon-nagyon eletlen, abbol mindenkepp Picasso lesz a vegeredmeny, ugyhogy sajnos a kezi atrajzolgatason kivul sok automatizalt dologra ne szamits.

 

Ugyanakkor ez olyan 10 perces munkanak tunik, hadd probaljam meg neked atrajzolni, svg jo lesz?

- inkscape-ben berakod a kepet, lockolod (hogy ne tudj rakattintani), aztan ceruzaval kezzel atrajzolgatod valami eluto szinben (pl. lilaval), aztan utana a line tool-lal piszkalgatod, hogy jo legyen a vonalvezetes, aztan letorlod a keped hatulrol

A színezés és lockolás helyett én úgy szoktam, hogy berakom egy rétegre a bitképes cuccot, és egy másik rétegen csinálom a vektorost, akkor bármikor egy kattintással el lehet tüntetni az alap ábrát és látni, hogy hogy állsz.

(rejtett subscribe, mert hátha valaki tud valami jobb megoldást rá :) )

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Szerkesztve: 2021. 04. 14., sze – 12:32

Van.

Vector Magic

betöltöd a képet a Vector MAgic-be és vagy beállítod, vagy fully automatic-al létrehozza belőle az ai-t svg-t vagy pdf-t.

Amikor kész a vector grafika utána Inkscape-el rendbeszeded.

Itt megtalálod az SVG-d: https://mega.nz/file/5MYn2aYa#eMeMyxoBoHk7p_4PI6blYffIyFf9P5GNsCwA47QWr…

A Mega invertálja a színeket valamiért... ha letöltöd akkor rendesen vector az egész

Vector Magic meg nCore.