Best Antivirus Awards

2018 - Symantec

2019 - Kaspersky

2020 - Xi Jinping

Hozzászólások

A Kinai Kommunista Part fotitkara kicsivel pontosabb az elnok helyett. Ja, es ez a nevenek az angolos atirasa (mas karaktereket hasznalo ABC eseten fonetikusan szoktak ugye az adott nyelv betukeszletere atirni).

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Szerkesztve: 2020. 03. 23., h - 15:52

Pro aktív és reaktív teszteken is ő a csúcs?

Gondolom Sandboxing-ot is alkalmaz! :D

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!

Szerkesztve: 2020. 03. 23., h - 17:26

HOVD 2020 - Kedvenc Antivirus

avg
avira
clamav
f-secure
microsoft security essentials
nod/eset
panda
symantec/norton
trendmicro
xi jinping
 

Ööö biztos? Több hétbe telt, mire felismerték, hogy új vírus van, aztán irtás/karantén helyett  azzal voltak elfoglalva, hogy az összes "antivirus thread"-re nyomjanak egy pkill-t. Az GUI-ban már csak akkor jelent meg egy report, amikor egy teljes tartományt megbénított a vírus. Nem sokkal később pedig kijutott a fertőzés a "Kína alrendszerből", megfertőzve a teljes rendszert. Mire sikerült megállítani a Kína alrendszerben a vírust, addigra összeomlott a globális rendszer. Ez inkább egy elég szar vírusölő definíciója. Kb. mintha egy ransonware a gép 95%-át titkosította volna, de megmaradt pár macskás gif, jaj de jó...

"Több hétbe telt, mire felismerték"

Mikor o mar lepeseket tett a lassitasara, itt Europaban szkeptikus volt a tobbsegunk. Hogy varnank el, hogy o es a csapata ne vegye ugyanugy false alarmnak az elejen, ahogy eloszor mi is heteken at false alarmot kialtottunk?

Raadasul neki ugy kellett donteseket hozni, hogy elsokent talalkozott a virussal: ott kellett kifejleszteni majd legyartani az elso teszteket, ott kellett kitalalni az elso karantenstrategiat, ott kellett rajonni, hogy nincs ellenszer, stb.

Igy is elertek, hogy 3 es fel honap utan mar minden esetuk import (egy kivetellel, akit egy import eset fertozott meg). A nyugati orszagok mind ismertek, hogy mivel allnak szemben, jobban, mint Kina januarban (masodik honap), meg sem fogjak tudni 5 honappal az elso eset utan ugyanezt elmondani magukrol.