( Koti | 2020. 03. 26., cs - 09:38 )

Szia,

Lassan a végére érek egy panel felújításnak, ami 3 szoba, és szabadidőben, délután-esténként (és néhány hétvégén) tudtam csinálni, szobáról-szobára, így majd egy évig tartott a felújítás. Nagy felületen nem volt nálam aláfestve, a kisebb felületekre meg rágletteltem, így ebben nem tudok érdemi tanácsot adni. A karnist lefeszegettem a plafonról, ugyanazzel a módszerrel volt rögzítve, mint nálad. Meglehetősen barbár módon sikerült csak, volt ahol úgy tört le az a szög, hogy csak glettelni kellett, de volt ahol le kellett flexelni a kiálló részeket. 

Gletteléshez a Rimano Plus A anyagot ajánlom. Nagyon fontos munkafázis a mélyalapozás, akár glettelés előtt és után is. A glettelést elsőre ne akard tükörsimára készíteni, úgysem fog menni, majd lecsiszolod. Inkább picit vastagabb legyen a glettréteg, és a csiszolással majd kihozod egyenesre, mint hogy egy fél négyzetméteres területen tökölj a gletteléssel 5-10 perceket. A csiszoláshoz javaslom egy csiszolózsiráf beszerzését porszívóval együtt, ez a kettő kb 80e ft befektetés volt, persze nem makita vagy hasonló márka (Powerplus csiszoló, parkside porszívó), de a célnak megfelelt, és egy szoba végigcsiszatolását bírta egyhuzamban, nekem pedig erre volt szükségem. Csak egy szobán kb egy napnyi melót spórolsz meg vele, és persze egy csomó port egyből a porszívóba nyom, és nem a levegőbe. A sarkokhoz egy kisebb deltacsiszoló is jól jöhet, még mindig gyorsabb mint kézzel.

Az elektromos rendszerhez nem nyúltam, csak a szerelvényeket és a lakáselosztót cseréltem. Így persze vannak magszorítások az elektromos hálózatot tekintve, de el tudom fogadni (pl. mosógép-mikró-vízforraló együtt nem mehet, úgyis leveri a kismegszakítót)

Jó munkát :)