Döglődő spot lámpák

Fórumok

A plafonon ilyesmi alakú foglalatban vannak MR16/GU5.3 égők. Van 12V/35W halogén, meg ehhez hasonló fényerejű 12V/4-6W körüli LED vegyesen. Albérlet, fogalmam sincs, hogy mi hogyan van összedrótozva.

Többféle hibajelenség van. Egy égő elkezd vibrálni vagy akár 1-2 másodpercre lemegy a fényereje, aztán megy tovább gond nélkül. Egy foglalatban kiég egy égő, vagy a LED fényereje tartósan leesik 10-20%-ra, teszek bele újat, pár nap múlva megint elromlik az új is. Legutóbb meg az volt az egyik foglalattal, hogy az égő elsötétül, mozgatásra újra ég, de pár nap múlva végleg elsötétül.

Van tipp, hogy mi lehet a gond? Jó lenne gondolom elsőként letesztelni, hogy az égők döglenek-e meg egyáltalán, ha valami sima 12V-os tápot rákötök a LED-re, az jó vagy rossz? Mennyire veszélyes, ha elkezdek egy ilyen foglalatot szétszedni debuggolás céljából?

Hozzászólások

Érdemes lenne villanyszerelővel megnézetni, mert lehetnek komolyann gondok is a kábelezéssel.

Nekem első lenne hogy beszéljek a főbérlővel hogy beszéljen a tulajdonossal mert ez pont az a fajta probléma ami az ő feladata, felelőssége.

Ha szétszedném még a végén ő problémázna.

Pont azért bérelsz valakitől szobát/lakrészt, hogy ne a te fejed fájjon ezek miatt :)

Eléggé veszélyes, de nem azért, mert gondolod, hanem mert nem a saját kecód. Beszélj a tulajjal, az ő dolga megcsináltatni.

Ilyet, ahol találkoztam vele, a foglalatok korróziója okozott...