Microsoft, Windows

Az év végével mind az Edge, mind az IE11 dobja az Adobe Flash Player támogatást

In July 2017, Microsoft, along with Adobe and their industry technology partners, announced that Adobe Flash Player will no longer be supported after December 2020. [...] In keeping with this plan, Microsoft is ending support for Adobe Flash Player on Microsoft Edge (both the new Microsoft Edge and Microsoft Edge Legacy) and Internet Explorer 11 at the end of 2020.

További részletek itt.

25 éves az Internet Explorer (és lassan itt a vége?)!

1995. augusztus 16-án adta ki a Microsoft az Internet Explorer 1.0-s verzióját. A webböngésző a Windows 95-höz készített Microsoft Plus! bonus pack-ban található Internet Jumpstart Kit részeként érkezett. A csomag ára akkor 49,9 amerikai dollár volt. Az IE 1.0 működés közben így nézett ki:

A Microsoft javította az Edge böngésző fura összeomlási hibáját

A Microsoft Edge felhasználói arra panaszkodtak, hogy a webböngésző random összeomlik, ha az address bar-ba elkezdenek gépelni. A hiba úgy tűnt csak azokat érintette, akiknél a Google volt alapértelmezett keresőként beállítva. A Microsoft úgy hiszi, sikerült a fura hibát megoldania. Részletek itt.

A Microsoft megerősítette, megvenné a TikTok szolgáltatás jogát az USA-ban

Már megszülettek az első viccek a Microsoft TikTok felvásárlási tervével kapcsolatban

Nemrég jött a hír, Donald Trump betiltaná a TikTok-ot az USA-ban. Érdekes fejleménye az ügynek, hogy a Microsoft tegnap blogján megerősítette, hogy tervei közt szerepel az Egyesült Államok-beli TikTok szolgáltatási jog megvásárlása. A redmondi cég jelezte, hogy a következő hetekben egyeztet az ügyről a TikTok kínai anyavállalatával, a ByteDance-szel. A megbeszélési folyamatban a Microsoft számít az Egyesült Államok kormányára, beleértve az USA elnökét is. A Microsoft az USA-n kívül Kanadában, Ausztráliában és  Új-Zélandon is rátenné a kezét az egyre népszerűbb közösségi hálózatra.

A Microsoft megköszönte az Egyesült Államok kormánya és Trump elnök személyes közreműködését az ügyben.

Windows 10-et használok és ...

   Úgy hallani, hogy a Microsoft egy frissítéssel leszedi a Paint-et és a Notepad-et a Windows 10-ekről. Érdekelne, hogy a HUP-on hány érintett van eddig.

A Paint eltűnt a gépemről.
1% (3 szavazat)
A Notepad eltűnt a gépemről.
0% (2 szavazat)
Mindkettő eltűnt.
5% (22 szavazat)
Egyik sem tűnt el.
94% (459 szavazat)
Összes szavazat: 486

Microsoft Edge 84

A Microsoft elkezdte terjeszteni Chromium-alapú Edge webböngészőjének 84-es verzióját a "stable" csatornában. A Microsoft az Edge 83 óta progresszív rollout módszerrel terjeszti az Edge nagyobb frissítéseit.

Összeomló Outlook kliensre panaszkodtak a felhasználók világszerte

Felhasználók arra panaszkodtak világszerte, hogy az Outlook kliensük egyszer csak elkezdett összeomlani. A feltételezések szerint a problémát egy félresikerül automatikus update okozhatta. A Microsoft tud róla, megkezdte a javítás terjesztését:

SIGRed: 17 éve létező, extrém kritikus, féreg terjesztésére alkalmas sebezhetőséget fedeztek fel a Microsoft DNS szerverében

A Check Point Research sebezhetőség alcíme: Resolving Your Way into Domain Admin: Exploiting a 17 Year-old Bug in Windows DNS Servers

Részletek:

Felfrissített Start menüvel érkezett a Windows 10 Insider Preview Build 20161

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 Insider Preview Build 20161 egyebek mellett áramvonalasabb dizájnt kapott Start menüvel érkezik, amiben eltávolították a logók mögül az egyszínű háttereket, így az átlátszóbb hátterekkel rendelkező menü sokkal jobban belesimul az éppen aktuális desktop témájába: