( r0pi | 2010. 01. 29., p – 23:10 )

reszben igaz - az argentinok mondjak nemzeti italuknak, de ugyanigy tradicionalis a szomszedoknal is. Uruguayban talan meg nagyobb hagyomanya van a fogyasztasanak, csakhat Uruguay pici. Eszakon hidegen isszak, gyumolcslevel.
Ami vicces, hogy hiaba mondjak az argentiok nemzeti italanak, a yerba joreszt brazil importbol kerul a polcokra.
A lenyegi kulonbseg a fogyasztas mondjaban van a teahoz kepest, mert a "tokot" majdnem telerakjak a nevezett zoldseggel es tobbszor is felontik. Isszak egesz nap, bemesz akarhova es ott figyel a termosz meg a kubli kez ugyeben ugyanugy a hivatalokban, mint az epitkezesen a melosoknal.
A mate maga sok esetben nem tok, csinaljak uvegbol, keramiabol, szarvbol, csontbol, fabol, ami a legfurcsabb az a pomelo(kb grapefruit, csak kisebb) ilyen celu felhasznalasa hidegen fogyasztashoz...
Mate cocidonak pedig a teahoz hasonloan forrazott bogres valtozatot hivjak.

//KEKECKEDES
Ha ott bemesz az elso trafikba es kersz mate-t, akko bizony 99% hogy hozadvagnak egy "tokot" :D
//KKECKEDES OFF