( _Franko_ | 2009. 11. 25., sze – 16:49 )

Egyél csak húst, és azután menj kapálni-kaszálni, ugyanúgy nem tudsz, mivel a húsban nagyon kevés a szénhidrát, zsírból és főleg fehérjéből nehéz energiával ellátni a szervezetet... eleink a szalonnához ettek többszörös mennyiségű kenyeret, amihez a kolbász vagy a szalonna egyszerűen csak "jobban csússzon a kenyér", nem attól ment jobban a kapálás.

Pár éve még vetettem kukoricát, egyeltem kukoricát, majd saraboltam kukoricát, aztán törtem kukoricát, majd felhordtam zsákban a padlásra a kukoricát és semmi hátrányom nem volt azokhoz képest, akik kolbásszal ették a kenyeret. Továbbá semmi hátrányt nem okozott se a kert felásásánál, se a szüretelésnél, se a fa hasogatásnál.

Egyszerűen nem értem, hogy honnan terjedt el az a tévhit, hogy (csak) a hús tartalmaz sok hasznosítható energiát...
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.10/display/FREEBSD