( _Franko_ | 2025. 04. 22., k – 19:57 )

Itt a hentesnél van nitrit mentes kolbász a boltban.

Maximum nem mondja... :)

Az átlagéletkorkor az valóban növekszik (ami nagyon nem jó), de várható élettartam nem. Az életminőséget pedig nem mérik.

Ha egyre tovább élnek az emberek, akkor az átlagéletkor növekszik. A várható élettartam is növekszik. Az életminőség is növekszik.

Ha kolbász régen jelentős károkat okozott, citálj már elő erről valami tanulmányt.

Olvass utána a botulizmusnak. Jelenleg már ritka, de régen nem voltak hülyék, rájöttek, hogy a kolbásztól van, ezért nevezték kolbászmérgezésnek és ezért kapta a betegség és később a baktérium is a kolbászról a nevét. Persze mondhatod, hogy leszarod és nem érdekel, de ettől még ez a helyzet... :)

Tényleg nem érted mi a különbség a természetes és mesterségesen előállított között?

Próbálom megérteni, hogy nálad hol a határ. A sózott és füstölt sonka az mesterséges az előző definíciód szerint. A következő definíciód szerint meg minden természetes, aminek természetes eredete van, viszont nagyon kevés kivételtől eltekintve minden természetes eredetű.

Ezekre keress rá elsőre: kémiai módosított szerkezet, technológiai beavatkozás, szintetikus aromák, ipari eljárásokkal összeállított, mesterséges adalékok, genetikailag módosított

A sózott és füstölt sonka kémiailag módosult szerkezetű lesz, egy technológiai beavatkozás, amitől szintetikus aromák képződnek és ipar eljárásokkal állítod össze, ráadásul a fajtanemesítés génmódosítás. Mondd azt a természetes helyett, hogy hagyományos vagy azt, hogy régi. Az jobban fedi a fogalmaidat, mint az, hogy mesterséges vagy természetes.

Talán nem kívántad, hogy beteg legyek?

Nem, nem kívántam. Annyit írtam, hogy az emberek többsége 50 éves kora előtt nem igazán jár orvoshoz, szóval annak semmi értelme, hogy 25 évig nem jártál orvoshoz, olyan, mintha azt mondanád, hogy sose fogsz meghalni, mert eddig 25 éven át éltél. De, meg fogsz halni egyszer, ez szimpla kijelentés.