( gyuri23 | 2025. 04. 21., h – 16:22 )

Igen, ez így van, nem a szín a lényeg, de a hagyományos módszer is működik, csak drágább és jobban oda kell figyelni.

Az összes tatosítószerről van tanulmány, hogy mennyire nem káros, de valamiért mégis csak vannak "civilizációs" betegségek. Mondjuk a nitrit pont gyanúsított. A vegyipar persze majd mutat olyan tanulmányt ami szerint minden rendben vele.

Ahogy én gondolom, nincs szükség méregkeverőkre az élelemhez. Mindent megad a természet amire szükségünk van, kemikáliák és modern élelmiszeripar nélkül is. Ha ismernék az emberek az ipari technológiákat, nagyjából semmit sem tudnának eladni a boltban. Mondjuk a mechanikailag szeparált húsról nem tudom hányan tudják, hogy mi és  még kevesebben látták élőben, hogyan működik. Amikor ez meg vérplazma van egy virsliben, hát egye akinek van rá gusztusa.

De ez kiragadott példa. Az állat talán még ennél is fontosabb. Nekem vannak szabadtartású csirkéim, sosem kaptak gyógyszer semmire, ha valamelyik elhullik, hát így járt. Szoktam szórakoztatni a barátaim vakkóstolással. Eddig 100% a felismerési arány, hogy melyik sült készült az én csirkémből. Már az is döbbenet, hogy a főzés előtt egy üzlet elvágáshoz milyen "bika" erő kell, míg a bolti csirkénél a kés észre sem veszi, hogy csontot vágott.

Készítek ecetet is, saját teljesen kezeletlen gyümölcsből is. Köszönő viszonyban sincs a boltival, ahol valami desztillált színezett vacakra hazudják, hogy ecet.

Szóval szerintem a minőség a lényeg és nem a különféle csodadiétás módszer.