( _Franko_ | 2024. 06. 02., v – 19:07 )

Ha már topic-necromacy van, én most jutottam oda, hogy a gáz végleg kikerül a házból, mert a gázkazán megdöglött három éve, de a gáztűzhely még maradt, amíg a konyhát fel nem újítjuk, viszont pár hete hívtak, hogy cserélnének gázórát, én meg mondtam, hogy nincs értelme, inkább leszerelni jöjjenek majd, és akkor veszünk elektromos főzőlapot és sütőt.

Szóval gondolkodtunk a használati módokon, a későbbi konyhaterveken, végül arra jutottunk, hogy lesz három darab kettes főzőlap, egy indukciós, egy kerámia és egy flexi-indukciós. Egyszerűen az van, hogy az edényeink fele nem indukció-kompatibilis, illetve többek között például palacsintát sütni nehezen tudtam három különböző indukcióson, ahol próbáltam, mert ahogy vettem le, tettem vissza a palacsintasütőt, úgy állandóan ki-be kapcsolt, és nem tudta tartani a jó hőmérsékletet, meg a palacsintasütő is vékony volt, nem volt kellő hőkapacitása. Kerámián teljesen jó volt, lassan melegedett fel, de utána szakmányban tudtam sütni a palacsintát. Ezen túl a négy zóna kevés volt időnként, ha jöttek vendégek és valami komplexebb dolgot főztünk, tartottunk melegen, satöbbi. Egyben meg nem volt ilyen vagy aranyáron volt, ezek meg faék egyszerűek, van bennük időzítő, aztán annyi.

A sütőn még gondolkodom, ott 300 fokig szeretnék felmenni, legyen benne légkeverés, időzítő és nem kell semmi mást tudnia. Na, itt viszont elvesztem a választékban, mert mindent is írnak, minden funkciót, de ilyen alap dolgokat nem... :D