A mienket lehet 10 - 100% között.
Elolvastam a két linket. Az első a véleményszabadság érvényesítéshez való jogról szól a piaci versennyel szemben. Nem tudunk meg belőle semmit a mikró élettani hatásáról. A második cikkből sem. Ne használjuk nyitott ajtóval, de ezt eddig is tudtuk.
Azt én is tapasztalom, hogy némelyik étel egyenetlenül melegszik benne. Ezt a különböző anyagok eltérő veszteségi tényezője (Dissipation Factor, DF) okozza. Minél nagyobb a DF, annál jobban melegszik az adott anyag sugárzás hatására. Pl. a magnetron útjában levő csillámlap DF-je nagyon kicsi. Nem hiába az elektronikai iparban használ csillámkondenzátorok a legjobbak közé tartoznak (másik ilyen a Teflon). Az üveg is jó, ezért nem melegszik a mikrók üvegtányérja. A hús DF-je nagy, ezért melegszik. De nem sül, ami adott esetben hátrány. A jó sütőben sült húsnál nincs jobb. Mindent a maga helyén.