Eddig ez tűnik a legjobbnak! Köszönöm a cikket! Sejtettem, hogy valaki találni fog az általam tippelt hőtároló víznél, majd kőnél értelmesebben kezelhető megoldást, és így is lett. A 2 hét tárolás nagyon jónak tűnik.
"Az Ferrero egyik olaszországi beszállítója egy olyan hőtárolót építtet, amely homokot alkalmaz."
Igen, a homokban is az a jó, hogy sok van belőle.
Már csak az a kérdés, hogy hosszú távon egy ilyen zöld energia + 1300 fokos acélsalakos tárolás mennyire biztonságos, és mennyi a megtérülési ideje a komplett rendszernek, mennyi az éves üzemelési költsége. Ott érheti meg, ahol folyamatosan kell sok áram éjjel-nappal, és van sok zöld energia töltési lehetőség is. Azért lesz még sok év, amíg ez kiforrja magát és lesz üzemeltetési tapasztalat. Lehet, addig találnak még olcsóbb anyagot erre.