( locsemege | 2020. 05. 12., k - 14:59 )

Ez így van. Ezért ez egy ilyen macska-egér játék. Reklám blokkoló. Aztán reklám blokkolót blokkoló. Most ott tartunk, hogy a reklám blokkoló blokkolót blokkoló az a szabályegyüttes, amit megalkottunk.

Ahogy többen írták, nem feltétlen a reklám a baj, hanem annak agresszivitása. Ne mozgjon, ne legyen nagy. Amikor hasznos infót keres az ember, az is csendesen lapul valahol, mégis elolvassuk, megnézzük.

Mert bizony, továbbra is én vagyok a fogyasztó, és nem vagyok annyira kíváncsi, hogy kikapcsoljam a reklámblokkolót. Akkor nem nézem meg a tartalmat, több lesz a szabadidőm. Amúgy is kattintásvadász bulvárszemét már a tartalom is jellemzően. Kihívás esetleg az, ha a reklámblokkoló blokkolót blokkolhatom, kiiktathatom.

Ami viszont axióma, hogy nem lazítok a böngésző adatvédelmi beállításain akkor sem, ha a végén már csak RFC text file-okat olvashatok, amire egy elinks is elegendő terminálban. Hasonlóképpen nem kapcsolom ki a reklámblokkolót. Ha ennek az az ára, hogy nem nézem meg az Index híreit, akkor elveszítettek még egy embert, akinek tolják le a torkán a nyugati propagandát. Ez ilyen.