( hajbazer | 2020. 02. 13., cs - 11:24 )

2020-ban NE használjátok már ezt a rakás

Tipikus, szánalmas, fősodratú divatbuzi érvelés, miszerint valamit azért nem kéne használni, mert már régóta a piacon van. Gondolom, 2030-ban is majd az évszámmal fogsz érvelni úgy általában az e-mail ellen, illetve a Slack és egyéb idealista mocskok mellett.

Gmail is ingyenes.

Nem ingyenes. A személyes adataiddal (beleértve a személyes e-mail-jeid tartalmát), a privát szféráddal és a fiókod reklámfelületként való értékesítésével fizetsz érte.

Vagy aki napi szinten használja fontos munkára az emailt, nem ördögtől való fizetni érte.

Ebben egyetértünk. Sőt akkor is lehet fizetni érte, ha nem munkára használod. Máskülönben te vagy a termék. Bár jónéhányan büszkén állnak be e-szendvicsembernek az ingyenesség illúziójáért cserébe.

Ez botrány, hogy ennyi embert szivat a drága Freemail.

Összeszámolva a Google (Gmail) sokkal több munkaórát, wattórát pazaroltat el és CO2-t pöfékeltet el a felhasználóival, az újabbnál újabb, lassabbnál lassabb, memóriazabálóbbnál memóriazabálóbb csiligány JS-CSS-bloat felületeivel. Ettől függetlenül, igen, botrány. Minden olyan eset botrány, amikor a szolgáltató egy apró hibája vagy tollvonással eszközölt döntése százezrek, milliók megszivatásához vezet.