( zeller | 2017. 12. 05., k – 19:19 )

Sehol nem írtam ilyet, csak azt, hogy az alapvetően takarmányként funkcionáló zabot adják el "hűdeegészséges" instant (amiben van 40-60% zabpehely, ezen kívül cukor, édesítőszer, aszalt gyümölcs, más gabonamagvak pelyhesítve/őrölve, cukor, tejpor, aroma, stb. változó arányban) reggelihelyettesítő termékként.

Az meg külön vicc, hogy 65gramm/tasak termékre odaírják, hogy "jelentős növényi fehérjeforrás" vagy hogy "magas rosttartalma miatt hosszabb ideig telítettségérzést okoz, így támogatja a diétát".
Hatvanöt gramm, aminek 40-60%-a zab, azaz akár 39 grammnyi zab is lehet benne... Na akinek ennyitől teltségérzete lesz, az meg is érdemli...

A "gyakorlatilag maradékból készült virsli" 51%-ban húsból (lásd a hús definíciója az élelmiszerkönyvben, nem maradék, a csontozóban ugyanúgy dolgozzák fel/kapják szét a féldisznót, ugyanis ott nem tudni, mi lesz a húsból, amikor átkerül a sajtolóüzem emeletére, ahol beleborítják a méretes darálókba) készül. Persze, a laval rost tekinthető "maradék"-nak, hiszen a zsírkészítés "maradéka" - darált, zsírtalanított szalonna. Nem kell rágni, és zsírbevitel szempontjából is kedvezőbb,mint a szalonna :-)
Nem mondtam, hog nem elhagyható, hanem azt mondtam,hogy meg lehet találni az étrenben a helyét. Sportolásnál is, meg kanapén tespedésnél is. Nekem ott van az étrendemben, ahogy a minőségi műzlik is, meg a jobbfajta szalámik, vagy épp egy-egy szelet rántott husi.

(Ja, az aszalt gyümölcsöket ne nézd meg, hogyan, miből, miként készülnek...)