( end | 2015. 08. 22., szo – 18:18 )

Igazat kell adjak. Érdekes módon ott ahol a rendszer minden bitje jogilag rendben van, sokkal kevesebb az "előfordulás". Ott a Defender is "király" lehet.

De kivédhetelenül más-más applikációkat használunk. Ki többet ki kevesebbet. A tartalom fogyasztás igénye is más. Ha megeresztesz egy Defendert full keresésre, mennyi erőforrást számol a gépeden? (Nálam egy gépen, (W7) legutóbb 33 milliónál járt, amikor befejezte. Egy darab megemlítendő problémát talált. (Hozzáteszem, a DrWeb, a gépen 190-es kizárási-listával működtethető.. :-)

- A rendszer nem "up to date", a böngésző rajta egy 12.16-os Opera. Java is ezeréves, Flash is volt vagy 12-es. De a lényeg: a böngésző sandox-ban fut, és ez elég is tartósan a vírusmentességhez...

Szerintem a lényeges eleme a fejlesztéseknek: csak az jöhet be amit akarunk, és az mehet ki amit szintén. Számomra, - ne is haragudjatok, - a másként gondolkodó, nem gondolja helyesen. (Akkor is így van, ha manapság a felhasználók nem a gondolataikkal vezérlik a gépeiken lévő információáramlást. Mert ennek, jó esetben így kellene működnie.)