osol2009.06/broadcom/ndiswrapper

Fórumok

nem sokáig ragoznám, a modul betöltésénél pár másodpercre lefagy, majd újraindul.

hogy mit csináltam? pontosan ezt:

http://opensolaris.org/os/community/laptop/wireless/ndis/

64 bitre.

Valamiféle ötlet? 64bittel lehet a gond? Ír valamit a faq, hogy sse-vel kapcsoladban de nem tudom hogy az-e a problémám. Ha igen, hogyan érhetem el hogy 32bites kernelt használjon?

Még valami: ha jól rémlik, freebsd alatt ugyan ez volt a hibajelenség, de linux alatt az ndiswrapperrel soha nem volt gond, amíg kellett (hála az új natív drivernek)

szerk.: kiderült, hogy nem a 64bit a probléma. Kártyám támogatott, próbáltam a fenti linkben ajánlott HP-féle drivert is, nem hozott eredményt. mindez egyébkénet egy aspire 3100, a kártya pedig 4311-es.

Hozzászólások

más meghajtóval is ugyan ez a helyzet. elvileg a kártyámat támogatja, a laptop (aspire3100) a hcl-en reported to work.

további probléma, hogy az elszállás után nem is nagyon akar elindulni. először karbantartó konzolba rak, ide belépek, nagyon mit csinálni nem tudok mert nem értek hozzá úgyhogy init 6, aztán ugyanúgy újraindul a következő alkalommal mint amikor beraknám a drivert, még mielőtt indulna az X. Ilyenkor egy frissítésnél készült másik mittudomén micsodát választok a grubból, ami jó, majd újraindítottam a rendes környezettel és megjavult... egészen mostanáig, mert most már mindíg ujraindul. Próbáltam törölni a működő (kernelből, akármiből) a /kernel/drv-be és /kernel/misc-be rakott fájlokat, de ilyenkor azt mondja nem is léteznek (gondolom pont ezért tud innen elindulni)

Sajnálom hogy ilyen otrombán és homályosan fogalmaztam, de egyrészt az angolom gyér ahhoz hogy minden megértsek/fordítsak, másrészt nagyon nem vagyok otthon a solarisban. Gyk. ez az első próbálkozásom, de nem szeretném ha ezzel érne véget.

új fejlemény - eljutottam odáig, hogy nem indul az opensolaris. Ill. boot közben újraindul.
failsafe üzemmódot hogyan csalok elő? Meg persze a kérdés, amiért nyitottam a topicot.

hint: pont az általad megadott leírásban látszik, hogy csal a 32 bites osol+ndis -val megy a wfi drivered.

No rainbow, no sugar