NVIDIA - kernel 2.4.18

Fórumok

NVIDIA - kernel 2.4.18

Hozzászólások

Nem tudom beindítani a GLX-et. A GLX driver még csak-csak fölmegy, de a kernelmoudul (vagymi) már nem hajlandó beindulni, mert egy linux(vagy kernel)/modulesversions.o(vagy .h)-t keres.

Fel kell tenni e kernelforrást, mert egy rakás header filet keres (*.h). Utána menni fog.

Üdv: trey

Hiába minden. Fogtam a packages.debian.org-ról a kernelforrást, felraktam, kitömörítettem, de nem használta. Aztán fogtam a kernel.org-ról a kernelforrást, de azzal sem ment. Pedig a próbáltam a packages.debian.org-on található NVIDIA-kernel telepítőt, és az nvidia oldalán levő telepítőt is, de ugyan azt az errort kaptam vissza (ezt nem találta, asszem: kernel/modules*valami*.h vagy .c)

Mukodik az. A kernel.org-os kernelforrast tedd a /usr/scr/linux konyvtarba. Forgass egy kernelt ``loadable module" tamogatassal. (make menuconfig, make dep bzlilo modules mudules_install). Ekkor a /lib/modules/uname -r/ konyvtarnak letre kell jonnie. Enne a konyvtarba kell lennie a ``build" symlinknek, amely a /usr/src/linux konyvtarra kell mutasson. Bootold be az uj kernelt. Bontsd ki a nVIDIA kernel modult amit letoltottel az nVIDIA oldalarol. Lepj be ebbe a konyvtarba es add ki a ``make" parancsot.

Az a baj hogy a nalad futo kernel verzioja nem egyezik meg a forrassal, amit bele akarsz eroszakolni. Az a kernel fusson aminek a forrasa ki van csomagolva a /usr/scr/linux ala, es abba akard a kernelmodult betolteni is. Namost, az nem eleg ha a kernel.org-os kernelforrast kicsomagolod. Abban legalabb a ``make dep" parancsot ki kell adni.

Most nagy gáz van. Fogtam a kernelt, lefordítottam, de nem ment ek a modulok. Egy modul sem indult be, még azok sem, amik eddig mentek. Aztán lefordítottam még 2x a kernelt, és most van egy olyan vmlinuz-om, ami azt írja ki, hogy nincs root partícióm, és van 2, amire a lilo too big hibát küld. Szerencsére van freebsd-m, de azzal csak a linux partíciót tudtam manipulálni, de nem tudtam a lilo-t átállítani, és semmi hatással sem volt a too big-re sem, ha kicseráltam a vmlinuzokat másikra.
Most tök tanácstalan vagyok.

Rescue floppyval huzd be a rendszered (ugye van rescue floppyd??), aztan mivel a kernelforditas nem az erosseged itt talalsz egy howtot.

Rescue floppy-m meg sajnos nincs, de jelenleg woody cd-m sincs, de amint kapok adsl-t írok magamnak egy woody cd-t és csinálok egy netes installt. Végre tudom majd használni az apt-get-et, úgyhogy akkor szombatig asszem várok.

Sikerült!!!
Megy minden, ahogy kell neki, bár a régebbi kernelek által használt modulokat keresi bootolásnál, de amik nekem kellenek, azokat találja is. Csak nekem régebben nem szólt senki, hogy a modconf -al kell a modulokat aktiválni.