MPlayer vs. multicore CPU

a cím magáért beszél: lehetséges az, hogy mplayer-t több maggal rendelkező cpu-n úgy futtassunk, hogy az ebben rejlő lehetőséget ki is használja? a problémám az lenne, hogy van egy 1080p-s hd filmem, ami meglehetősen szaggat egy 2ghz-es 2magvas turion64-en, de szerintem ha a két magban rejlő lehetőségeket kihasználná a lejátszó akkor ez a probléma nem állna fenn!

valaki tud erről esetleg valamit?

Hozzászólások

Direct rendert allitsd be, ha nincs eddig.
Futtasd a -dr opcioval.
Videokimenetnek xv-t hasznalj (-vo xv).

mplayer -sws 0 -mc 0 -vfm ffmpeg -lavdopts lowres=1:fast:skiploopfilter=all -cache 16384 ...

El kellene olvasni mit ir ki az a software mikor nem tudja elegendo sebesseggel dekodolni a filmet.

Amugy a kerdesedre a valasz nem. Jelenleg erre csak closed source codec-ek kepesek, azok is csak x264-nel, es megfeleloen kodolt filmnel. Nezz utana a geped beallitasainak, mert ilyen kaliberu filmek nekem 1.83-as CD-n mplayer-rel siman mennek ugy, hogy meg kanasztazni is raer a processzor. Mondjuk nem linux alatt, az is igaz.

---
pontscho / fresh!mindworkz

De, mar lehet ilyet. lavdopts-ban threads=2 , forrastol fuggoen mukodik, ha a "fast"-ot is megadod a lavdopts-ban akkor meg valoszinubb, hogy mukodik. Ehhez egy eleg uj libavcodec kell.

Amugy a coreavc (a close source codec amirol beszelsz) az allitolag nem olyan valogatos, nem annyira (vagy egyaltalan nem?) fugg a forrastol, hogy tudja-e tobbszalon dekodolni. Libavcodec-nel viszont fugg par dologtol (legyen ket slice legalabb, es ha nincs bekapcsolva a "fast" akkor nem szabad valamilyen loopfiltert hasznalnia a forrasnak).

- Use the Source Luke ! -

De, mar lehet ilyet. lavdopts-ban threads=2 , forrastol fuggoen mukodik, ha a "fast"-ot is megadod a lavdopts-ban akkor meg valoszinubb, hogy mukodik. Ehhez egy eleg uj libavcodec kell.

Ez mar egy masik szalban ki lett vesezve, spec kodolasnal van szerepe csak, de mivel ez tobb helyet igenyel nem hasznaljak. Cserebe utana neztem ennek a lavc thread dolognak, eddig inkabb lassitott vagy semmit nem szamitott, mint javitott a helyzeten. :)

Amugy a coreavc (a close source codec amirol beszelsz) az allitolag nem olyan valogatos, nem annyira (vagy egyaltalan nem?) fugg a forrastol, hogy tudja-e tobbszalon dekodolni.

:) Tudom. viszont csak w32-re van, ott pedig rendes videokartyaval a PureVideo (es tarsai) ext is hasznalatban van, igy oda meg kevesebb CPU kell a dekodolashoz.

---
pontscho / fresh!mindworkz

helló!

na sikerült letöltenem egy nem hivatalos forrásból vinfos alá mplayer console-os lejátszót innen: http://data.netfast.org/downloadse.html, ez már 1.0-rc2 -es verzió, 4.2.2-es gcc-vel forgatva.

megnéztem a kimenetet és itt is akadozik, amire rájöttem, hogy a-v sync az kiesik és ezután elkezd beszaggatni, -nosound opcióval gond nélkül lejátsza!