Ispconfig

Fórumok

Sziasztok!

Keresnék egy debianban jártas, ispconfighoz értő szakembert aki segíteni tudna egy régi ispconfigot átmigrálni debian 12 alá. 

Sajnos a debian frissítés után 8 ról 12 re megdöglik az ispconfig,  és nem találtam megoldást,  hogy hogyan lehet életre kelteni illetve mi az oka. Ezért kellene átmigrálni a régi szervert ebben kellene segítség.

Köszönöm előre is.

Hozzászólások

Lehet, végig kellene követni a verziószámokat tehát 8-ról 9-re ésatöbbi, egészen 12-ig.

( •̀ᴗ•́)╭∩╮

"speciel a blockchain igenis hogy jó megoldás, ezért nagy erőkkel keressük hozzá a problémát"

"A picsat, az internet a porno es a macskas kepek tarolorandszere! : HJ"

ispconfig_update.sh mit ir?
 

neked aztan fura humorod van...

Ugye debiannal a dist-upgrade-vel lepcsosen mesz fel, minden lepcsonel az ispconfig update.php -jat is futtasd le

Az ISPconfig-ot kell először frissíteni aktuálisra (most 3.2.12p1) még az eredeti Debian 8-on, akkor megjön az újabb PHP-k és MySQL/MariaDB-k támogatása, de nem veszik el a régebbi PHP-k, SQL-el támogatása.

Utána a Debian-t végig kell frissíteni minden főverzióra, nem lehet kihagyni egyet sem. Pláne 12-re, ahol egy csomó dolog változott, nagyot frissült.

A howtoforge oldalon tuti szuper leírás van erre, az alap debian és aztán az ISPconfig frissítésére/kondícionálására. Fontos, hogy minden Debian frissítés után csinálni kell egy -force ISPconfig frissítést is, hogy a konfigurációkat aktualizálni tudja az új OS-hez.

Update the ISPConfig Perfect Server from Debian 10 to Debian 11

Update the ISPConfig Perfect Server from Debian 11 to Debian 12

Ezek analógiájára menni fog a 8->9 és a 9->10 szerintem.

Másik lehetőség, hogy némi pénzért megveszed az ISPconfig Migration Toolkit-et, és az megcsinálja, hogy a régi rendszrről áttelepít mindent az új üres Debian 12-re.

Az a baj, hogy ez haveri alapon ingyen túl nagy munka (ez elvisz egy egész napot akkor is, ha semmi gond nem támad), fizetősen meg nem akarod szerintem, ha megtudod, mennyi egy ilyen meló reális ára.