Android "find my device" - tagek/cardok/clipek?

Fórumok

cél: egy nagyon kicsi eszközzel követni a dolgok mozgását (autó, bicikli, kisgyerek, szerszám) - de bírja sokáig (1 év) az eleme, legyen újratölthető v. cserélhető, legyen kb. vízálló, a világon ~bárhol tudja h. hol van (+pár méter pontossággal is működhessen). gyenge bluetooth jelet is tudjon fogni.

 

idáig volt az airtag (androidon használható?)

 

de nemrég végre elindult a "find my device" szolgáltatás Androidos telókon.

https://www.youtube.com/watch?v=m50Q2dHdQ50

 

ide gyűjteném azokat a HW-eket, amik működnek ezzel a szolgáltatással

 

de mi van h. ha a bluetooth ki van kapcsolva a közeli telókon? vagy néha egy pillre bekapcsol a bluetooth?

 

related:

hova rejtse a trackert az ember? https://hup.hu/node/185922

A "Google Find My Device"-t használod tag/card/clipekkel? : https://hup.hu/szavazasok/20240826/a_google_find_my_device-t_hasznalod_…

Hozzászólások

A kulcsaimon és a pénztárcámban vannak a tag-ek. Reggeli rohanás, hova raktam a pénztárcát? Táska, kabátzseb, vagy a kocsiban maradt? Megcsörgetem és csipog, megvan. Kocsikulcsot, én, vagy a feleség rakta le valahova? És ami a bónusz: legalább az egyik kulcs mindig a kulcstartó fogason van, azzal megtalálhatom a telefont, mert a megcsörgetés visszafelé is működik, ha a tag-en megnyomom a gombot, szól a mobil, hogy itt vagyok, a kanapé párnája alatt.... Oké, öregszünk, de jó szolgálatot tesz.

Van ilyen prémium szolgáltatás is, hogy ha elhagytad a tag-et, akkor ha más tile app-ja látja, akkor csörög, és eljuttatják hozzád. Na, azt még nem használtuk. Mondjuk ha a bluetooth nem látja az eszközt, akkor megmondja, hogy milyen gps koordinátán látta utoljára. Ilyennel már találtam meg pénztárcámat a garázsban, így nem kellett izgulni, hogy ott hagytam valahol.

Csaba

amit en tudok, de lehet, hogy hibasan:

az airtaget OS szinten az osszes iphone latja kikapcsolt bluetooth mellett is. Es ha lat egyet, akkor bekapcsolja a gps-t, es felkuldi az anyahajora a gps koordinatat, ahol latta.

 

Igy konkretan az airtaget tudod nyomkovetesre hasznalni.

Csortunak meg adott mobil adott alkalmazasaval van osszeparositva, hogyha jol ertem. Es nem OS szintu. Ha ki van kapcsolva a bluetooth, akkor azt az android tiszteletben tartja.

 

II. Ha egy ideje az airtag nem talalkozott iphonenal, es megmozgatod, akkor elkezd "sírni".

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

> airtaget OS szinten az osszes iphone latja kikapcsolt bluetooth mellett is. Es ha lat egyet, akkor bekapcsolja a gps-t, es felkuldi az anyahajora a gps koordinatat, ahol latta

Erről van valami forrás? Csak olyan posztokat találtam amik az ellenkezőjét állítják - "your iPhone has Bluetooth disabled, the location of your lost keys will only be communicated back to the "Find My" network if someone w/ an iPhone w/Bluetooth enabled happens to be in range of your keys"

chipolo one point megjött.

find device simán felismerte.

de kell h. a bluetooth-ot kézzel kapcsoljam be (ezentúl bluetooth mindig bekapcsolva sajnos, sajnos azért, mert sec.issue, de ez van)

nyaralás alatt 2 db. frissítést is láttam pár nap alatt pozíciójában, ami garantáltan nem a mi telónknak köszönhető

gondolom még évek kellenek h. by default ott legyen a "find device" az összes androidon + bluetooth bekapcsolva.. de azért több mint a semmi,

szóval tök jó.

 

peblebee is megjött 1 napja, arra még nem néztem rá/teszteltem

Van valami kompatibilitasi lista valahol?

Nekem a Baseus T2pro tetszik (4khuf), de lwhet az meg valami régebbi cucc.

 

Anyamnak vennek, de nem akarok mobilt *is* venni hozza. Mi a min android verzió?

 

Jol latom a chipolo one kaphato itthon? (8-13khuf), a masik nem.

Te mennyiert es hol vetted?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Van valami kompatibilitasi lista valahol?

->

https://hup.hu/comment/3070195#comment-3070195

->

A https://www.android.com/learn-find-my-device/#fmd-ecosystem alatt fel van sorolva pár eszköz. Meg a lényeg: Look for the “Works with Android” badge.

csak Pebblebee + Chipolo támogatott jelenleg

========================================================

Nekem a Baseus T2pro tetszik (4khuf), de lwhet az meg valami régebbi cucc.

->

passz

========================================================

Anyamnak vennek, de nem akarok mobilt *is* venni hozza. Mi a min android verzió?

->

milyen célból? beállítani és látni a térképen, ahhoz csak 1 random android teló kell "find device" gugli appal, aén azért vettem h. ha elveszik az adott vmi, amit trackelek vele, megtaláljam, nem kell ahhoz állandóan okosteló mellette, frissül a helyzete h. ha bármi más ember androidos okostelója kerül a közelben (h. pontosan mik a feltételek passz, nemrég tudtam meg h. nem is kell állandóan bluetooth-t bekapcsolva hagyni+find device app se biztos h. frissítse, lol)

========================================================

Jol latom a chipolo one kaphato itthon? (8-13khuf), a masik nem.

->

passz

========================================================

Te mennyiert es hol vetted?

->

4-es pack-et vettem mind a kettőből, eredeti gyártótól h. támogassam őket, nem 3rd partyn keresztül, kb. 1 hónap alatt jöttek meg:

https://pebblebee.com/products/clip-for-android

https://chipolo.net/en/products/chipolo-one-point

========================================================

Ez a topictéma a Google alternatíva lenne az Apple AirTag-re? 

A "find my device" korábban csak az épp működő és netes kapcsolattal rendelkező többi, accounthoz tartozó Android eszközt tudta megtalálni. Arról olvastam cikket az elmúlt hónapokban, hogy képes (lesz) kikapcsolat Android eszközöket is megtalálni. De ha lenne AirTag-szerű passzív kicsi kütyü is amit meg lehetne találni az Android világban az valóban nagy előrelépés lenne. 

Szerkesztve: 2024. 06. 12., sze – 15:33

> de mi van h. ha a bluetooth ki van kapcsolva a közeli telókon? vagy néha egy pillre bekapcsol a bluetooth?

AFAIK a bluetooth nem kapcsolgat be az átlag telókon manapság. Szerintem arra építenek, hogy előbb-utóbb jár arra valaki akinek be van kapcsolva és az fogja a jelet. Később lehet, hogy lesznek olyan telók amiken nem tudod kikapcsolni az időnként fülelést.

"AFAIK a bluetooth nem kapcsolgat be az átlag telókon manapság. "

Elég, ha "hallgatózik" a BT (a vevő megy - mivel SDR az egész, így oly mindegy, hogy mit matekoznak ki a vett teljes spektrumból), és ezt igazából kimutatni sem nagyon fogod tudni, hogy épp most egy BT eszköz által küldött "itt vagyok, találj meg" rinyálást meghallott-e vagy sem...
 

Bár elvileg mobil-biztonságot jelentő problémát okozhat, de nem életszerű a kikapcsolása. Leginkább a Health-appok miatt is. A nap különböző időszakaiban többféle eszköz küldi a mért információt a mobilon futó appoknak, (óra, mérleg.., energiafogyasztást mérő eszközök, stb. - a hangszórók-erősítőkre, (autók,) meg a mobil maga streaming-el, (pl., zenelejátszó.) - (A fene kapcsolgatja ki-be állandóan!)

Tudtommal egyelore csak a chipotle es talan a pebble eszkozei mukodnek offline kovetessel. Amiket eddig arultak, csak sajat appal, sajat bluetooth kozeleben talalta meg az eszkozt. 

Az apple airtaggel kompatibilis cuccok sem rosszak, csak kell egy ismeros iphone/ipad/ipod-ja az elso csatlakozashoz. Utana baratkent hozzaadod a sajat icloud accountodhoz (ehhez nem kell eszkoz), es lehet weben icloudba bejelentkezve kovetni.

Az androidos chipotle tag is hasonlo elven mukodik mind az apple-kompatibilisek. A 'find my'-ban resztvevo telefonok low energy bluetoothara kapcsolodnak.