hahahahahahahahahahah

sok okoska 2011-ben hogy okoskodott, erre mit csinal a freebsd? hat nezdma, lemasoljak a leenugszot!!!! biztos nem igazi BSDsek!

Hozzászólások

Párszor próbáltam a FreeBSD-t de, úgy tünt olyan mint egy linux, csak éppen 10 év lemaradásban ... :D

Fedora 38, Thinkpad x280

Ez is be van drótozva a ruszkikhoz? Vagy tanultak 2017-ből?

Szerkesztve: 2022. 10. 06., cs – 09:46

Már 2011-ben sem értettem, és most se, hogy ez miért jó. Már azon kívül, hogy mindazokat a dolgokat amiket FreeBSD-n implementáltak a hagyományos parancsokban (ifconfig / route / arp)  majd most jól használhatjuk tovább, de a linuxos gyerekeknek nem kell megtanulni az ip parancs helyett másikat, ha a szerencséjük leülteti őket egy FreeBSD mellé.

Szerk: Az meg hab a tortán, hogy a jelenlegi patch egy rész ROUTE-tal kapcsolatos dolgot ad a rendszerhez, de 2 hónap múlva már merge-elni szeretnék. Pedig ahhoz, hogy egyáltalán értelme legyen, azért a Linux kapcsán felemlegetett területek többségét kéne implementálni és nem csak részben. Persze lehet, hogy mire letelik a 2 hónap, addigra megjön a következő nagyobb terület.

netlink foleg akkor jo ha nem akkarod hogy az alkalmazasod sudo foo -kat hivogasson amikor a fo feldata mondjuk vm-ek conteinrek ip/subnet/routing kezelese
es valami stabil API -t szeretnel az alkalmazasoknak biztositonai, amihez eleg a root egy capability- je.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.