[Eladva] Eladó Synology ds120j

Eladó használt DS 120j NAS -om. Hibátlan állapotban. Eladás oka: kihasználatlanság.

Ára: hup kedvezménnyel 32 ezer forint (máshol többért megy).

Garanciája, doboza és tartozékai nincsenek (kivéve áramforrás és csavarok).

Postára is adom, vagy átadom Budapesten.

Kérdésekre válaszolok.

Hozzászólások

vicc: mennyit engedsz a felenek a harmadabol? ;)

komolyan : irok privatban.

Sose értettem, hogy az 1 diskes kereteket miért nevezik NAS-nak....

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Mert nem mindenkinek pontosan ugyanazt jelenti az a dolog, hogy NAS. Például elég az egy disk által nyújtott tárhely és lehet, hogy nincs szükség redundanciára sem. Nálam pl. pontosan ez volt a helyzet, mert a rajta tárolt adat jellegénél fogva eleve máshol is backupolva volt. Egyébként USB konnektorok vannak ezen a vason is, igy bizonyos mértékig több disket is támogat, igaz, mindent lehetséges ficsőrt nem fog tudni. Az USB-s meg a belső disket gondolom nem tudja raid tömbbe tenni, de nem is próbáltam ki.

Ez nem tudom olyan e, de vannak köztük olyanok, amelyek tudnak egymás között szinkronizálni. Szóval bekapcsolsz egyet otthon és egyet a szüleidnél/barátodnál és ugyan RAID 1 nincs, viszont van geo redundancia (szóval fontosabb dolgokra akár még alkalmasabb is).

Nem kell a raid módokat szorosan összekötni azzal a fogalommal hogy NAS. Sem azt, hogy adatbiztonság vagy archiválás egyenlő NAS. Ez egy otthoni, kis irodai eszköz amibe disket tudsz tenni meg rátenni a hálózatra, és egy csomó hasznos dologra tudod így is használni. Természetesen a Synologynál széles a skála, így aki raid módban szeretne adatokat menteni, az majd nem a legolcsóbbat veszi meg.