Azt a qva

https://index.hu/belfold/2021/10/13/marki-zay-peter-dobrev-klara-karacs…

Nah, ennek annyi. 2/3 pipa, de lehet még 4/5 is. “Gz”

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 13., sze – 21:52

miért annyi? elég fenntaratni a látszatot, hogy mzp civakodik klárikával, vagy hogy bármi szava lenne egy dk többségű háttérrel, és máris "jobb" a helyzet

geli már el van dobva, mint a taknyos zsepi, beszélhet amit akar

,. amúgy Karácsony nem kiszállt.? Akkor lenne idő gyakorolni a "ne szólj szám, nem fáj fejem"-mondás jelentését..

(azt hittem polt petya miatt aztakvázol, de akkor az nem lepett meg.?)

Én nagyon kíváncsi lennék, hogy a gyakorlatban ez hogy nézne ki. Lenne mondjuk két ügyészség? Polt bejár dolgozni, az ellenzéki főügyész meg kap egy másik irodát? Ha mondjuk megverek valakit a kocsmában, melyik ügyészségre fog kerülni az ügyem? Én választok, vagy a bíró? Vagy pénzfeldobás? Megnézik, kire szavaztam 22-ben?

Vagy eleve szétszedik két részre az országot, és lesz egy Magyarország, ahol a kétharmados törvényeket élőnek tekintjük, meg lesz egy Magyar Demokratikus Köztársaság, ahol ezek el lesznek törölve?

ezért mondom, hogy meg is kell merni csinálni, és remélni, hogy a nehéz percekben többen lesznek ott mellettük védelemként

Ne vergődjél már, mert rossz még olvasni is.
Mit nem értesz azon, hogy a szagos dakota és a szavazógép sleppje visszaélésszerűen alkotott jogot. Eleve, alkotmányozni ki a fasz kérte meg, vagy hatalmazta fel őket?

Na meg, milyen szinű kétharmadról vakoltok egyáltalán? 

Ez egy nagyon érdekes és összetett kérdés. Nem, nem az a céljuk, hogy két párhuzamos állam legyen. Ahogy én leszűrtem a dolgot, ha nyer az ellenzék, akkor azt akarják kijelenteni jogi értelemben, hogy a fidesz azon alaptörvény-módosításai, amik a párt hatalomba történő bebetonozását szolgálták, azok alapvetően alkotmányellenesek, mert ilyet egy jogállamban egyik párt se tehetne meg, ha van 2/3-a, ha nincs. Hogy melyek ezek, az is egy jó kérdés, egy szakmai csoportot akarnak majd összeállítani a kérdés eldöntésére. Nyilván kell az EU támogatása is, ott el kell dönteniük, hogy a kifogásolt törvények semmissé tétele, vagy maguk a kifogásolt törvények okoznak-e nagyobb kárt a "jogállam" EU-ban elfogadott fogalmán. Abszolúte nem egyértelmű, hogy mi lenne az EU reakciója egy ilyen lépésre, az alkotmányjogászok is nyilván nagyon kíváncsian várják a választásokat.

Mármint milyen hatáskörrel? EU törvénybe ütköző törvényt nem hozhatnak a tagállamok (előbb ki kell lépni, mint ahogy arra már volt példa), szóval nem léphetnék meg ezt, ha az EU nagyon ellenezné.

A "van-e felhatalmazása erre" kérdés se olyan egyértelmű most. Az ellenzék programjában benne lesz valószínűleg expliciten ez az elem. Ha így is nyernek, akkor azt prezentálhatják úgy, hogy a választók többsége is egyetért ezzel a lépéssel. Meg egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egy átlag választópolgár felfogja-e, hogy mi lenne ennek a gyakorlati következménye. Ők max annyit látnának, hogy pl. lenne egy új legfőbb ügyész, az államilag fenntartott egyetemek meg újra állami egyetemek lennének. Emiatt utcára menne az akkori ellenzék? Passz. Vagy mondjuk azért, ha az MTA kutatóhálózata is visszakerülne az MTA-hoz? Ez speciel eléggé valószínűtlen.

>>EU törvénybe ütköző törvényt nem hozhatnak a tagállamok

minden olyan területen, ahol ilyen hatáskört ruháztunk át (uniós/tagállami jogalkotási hatáskörök)

>> Emiatt utcára menne az akkori ellenzék?

amikor az apró család jogtalanul alkotmányozni kezd? szerintem biztos távolból várd meg :D

a súlyos társadalmi következmények [számukra] mellékesek

Hát, ha a németeknek szabad... (EU jog vs belső jog) Nem rég, még én is nagy EU párti voltam, de úgy látom a németek is csak akkor veszik komolyan, ha ez az érdekük... röviden: "the German constitutional court ruled that the European Central Bank’s 2015 bond-buying program would be illegal under German law unless the central bank could prove the purchases were justified"

Látom a krumpli megvót.

Szar mindenütt van. A kérdés, hogy mennyi.
Orbánnak igaza volt, hogy visszafizette az Elios milliárdokat az EU-nak. A végén még itt nyomoztak volna a qva annyukba, hogy itt biza lopcsika történt.
Meg, hogy nem vettük fel a gyak. 0%-os EU hitelt hanem a drágább Kínait. Ez a gci EU nézni akarta, hogy ne lopják el.
Uszkve 100milliárdot nekem megér orbánnak ez a jó ötlete.

Bizony-bizony ahogy a sajtóklubban vagy mi az istenben az a régi Mszmp-s káder, hogy hívják?Tudod Orbán egyik sajtósa na.. A Bencsik. Szóval ő megmondta, hogy a németeknél sem szabad a sajtó. De szar lehet most a németeknél.

Ez az a bizonyos kettos merce, amit Orbanek emlegetnek. Es igen, utalom, hogy ennek az embernek vegul mindig kiderul, hogy igaza van.

 

Inkább csak te hiszed azt, hogy igaza van. Agymosás, rózsaszín köd,
Egy haverom egyszer fülig szerelmes volt egy ordas nagy ribancba. Természetesen szerinte nem volt ribanc a lány., de rajta kívül szinte mindenki más véleménnyel volt erről. 
Hát most te vagy szerelmes egy ordas nagy ribancba.

  • Karacsony hazudik Orbanek szerint
  • Szerinted nem
  • Kiderul, hogy hazudik

#############

  • Migransok alproblema, bla-bla
  • Kiderul, hogy nem az

#############

  • Orban kivezenyelte a gepfegyveres katonakat, bikoz toletek retteg.
  • Ehhez kepest egyik sem hasznalta a fegyveret

 

 

Soroljam meg, pikszelot?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Azért nem próbálom cáfolni, mert esetedben ez totál fölösleges.
Nem volna hozadéka.
Nektek sajnos nem elég árnyalt a gondolkodásotok, hogy képesek legyetek felfogni, a világ nem csak fekete és fehér. A migránsok esetében is van ország, akinek áldás ez egy bizonyos mértékig, mert nincs aki a szart takarítsa és a szalag mellé álljon, más országoknak meg, ilyen a mi hazánk is, csak púp és teher, mert itt vannak migráns hordák már bőven, kárt is okoznak, okoztak eleget.

Az igazság szinte mindig relatív. A farkast nem okolta senki a bárányok elfogyasztása miatt, egészen addig, amíg a bárányokat az ember a tulajdonának nem kezdte tekinteni. Na onnantól kezdve lettek a farkasok csúf, gonosz állatok csak. Hogy az ember is megzabálja a bárányokat? Hát azt ki nem szarja le, nem igaz? Legalábbis az olyanok szerint, mint te is. 

De hát, veletek ezeket a dolgokat felismertetni elég nehéz, körülményes munka. Fel is hagyok vele.

Furcsa, hogy pont Te irsz azt igazsag relativ mivoltarol annak fenyeben, hogy konzekvensen -meg az alairasodban is- letolvajozol mindenkit, aki masik padsorban foglal helyet. Neked valoszinuleg most Hadházy is faszagyerek, nade 2013 elott? Na es MZP is faszagyerek volt, amikor a tolvajok segitsegevel jott haza az USA -bol. En meg is murdelhetnek Orbanektol, de MZP -t kimentettek. (Olvass utana, hogy is kerult haza az uriember, sok beszamolo van rola, s MZP egyiket sem cafolta...)
Ugye, milyen relativ minden? Egyedul a koponyegforgatas nem. Es ugyanez elmondhato -figyelj, most osszezavarlak kicsit- Orbanrol is, aki egeszen addig, amig ra nem jott, mire vevok valojaban a magyarok, liberalisabb volt a jelenlegi osszes liberalisnal, egyuttveve. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Es ugyanez elmondhato -figyelj, most osszezavarlak kicsit- Orbanrol is, aki egeszen addig, amig ra nem jott, mire vevok valojaban a magyarok, liberalisabb volt a jelenlegi osszes liberalisnal, egyuttveve. 

Ez megint egy eklatáns példa arra, hogy a kétszinű világotokban hogy görbítitek meg a valóságot annak érdekében, hogy orbán személye irányában fennálló, valójában agymosás útján beszopott, buta, hazug vélelmetek ne csorbuljon. 

Ti már az orbán nevű, nagy pofájú tolvajt úgy mentitek át, a nemzeti síkra, hogy ahhoz orbán spin doktorai nem is kellenek, A trágyalapátolást ugyanis elvégzitek ti magatok. 
Az már el sem jut az agyatokig,  hogy orbán továbbra is liberális, és szarik rátok meg a magyarságra is, csak a hatalom megtartása érdekében hazudozik nektek olyasmit, ami a fületeknek kedves. 
Valójában körbe pakolja magát cigányokkal, óvatosan terjeszkedik, a magyarokat meg pumpolja orrvérzésig.  
A kormányzáshoz nem ért. Koncepciója nincs, csak a cigányság uralomra segítése, de te beszopod, hogy ő egy nemzetmentő hazafi, aki védi /LOL/ az országot. Orbán valójában a körülötte lebzselők által feldicsért,  öntelt, sunyi köcsög,

   

Ez kész, ezen már nagyon röhögök! :D Nehogy agyvérzést kapjál ilyen fiatalon. ;) Spinje az elektronnak van, nem a doktoroknak. Nem figyeltél oda kvantummechanika előadáson, és szerintem az előadó bemutatkozását keverhetted valahogy ide. :P

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tessék, segítek:

Spin

Angolról fordítva-A közönségkapcsolatokban és a politikában a pörgés a propaganda egy formája, amelyet tudatosan érnek el egy esemény elfogult értelmezésének biztosítása vagy kampány, hogy befolyásolja a közvéleményt valamilyen szervezetről vagy közéleti személyről.

Amerikai kifejezés. A spin doktor az a személy, aki a hírt/közleményt – illetve a szavakat – úgy csűri-csavarja, úgy pörgeti, amíg az végül pozitív üzenetként jelenik meg (bármilyen káros hírnek is tűnt elsőre). Elsősorban a politikai tanácsadókra, politikai kommunikációs szakemberekre használják a kifejezést az USA-ban, de manapság már a public relations tanácsadókra is ráaggatják.

1) Ebben a kontextusban nem ismertem a kifejezést, csak a kvantummechanikából

2) Nagyon ráfeszülsz erre a dologra, s ha valami nem jól megy az életedben, hidd el, azért nem Orbán a felelős. Ha meg minden jól megy, akkor meg mi is a probléma? Csak trollkodsz? Lazíts már egy kicsit, igyál meg egy pohár jófajta vörös bort, élvezd az életet, szeresd a párod. Értjük, hogy Orbán, meg minden, meg tényleg nagy formátumú politikus, de annyira azért nem nagy ember, hogy minden bajnak és jónak egy személyben ő legyen a forrása. :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezt is neked és a hozzád hasonlóknak írta valaki.
Nem én:

Beindult a gennykeltők gépezete. A semmi kis mamelukok csordája. Az otthonülők más által gyártott “emlékezete”. Nekik könnyű, hiszen nem kell a bíróságon megvédeni a személyiséggyilkossági kísérletet. Sunyi kis ocsmány népesség! Persze, azt nem írják oda, hogy MZP már több pert nyert ebben az ügyben.

Én csak azonosulni tudok a leírtakkal.
A valóság meggrbítése, na az nektek nagyon megy. Meg is van az eredménye.
Csak az a kár, hogy kényszerűségből én fizetem a ti faszfejségetek okán keletkezett károk költségeit.

Az meg a tortán a hab, hogy te simán beszopod, hogy a kormánynak nem dolga hét gyermekkorú magyar állampolgár megsegítése. Ha az elitélt, román állampolgárságú Tóásó Előd hazajöhetett, akkor ők miért is nem?

Ti olyan végtelenül ostobák vagytok, hogy azt már mérni sem egyszerű.
Ti két pofára zabáljátok az orbán komornyikok által generált hazugságot és még beálltok a sor végére repetázni is. 
Az áldozatoknak megitélt kártérítést meg én fizetem.

Tegyük fel, nyer a zajos. Hogy fog ebből a pozícióból DK beállni mögé? Nyerjen a Klári. Tömegével lesz itt csalódás. Nagy kapufa lett ez az elovalasztas.

Túlbecsülöd a mostani "jól odaszólok" viták hosszútávú hatásait. Miután meglesz a közös jelölt, hirtelen mindenki mindenkivel kibékül és elkezdődik a közös kampány. Áprilisig kell egy olyan csomagot összerakni, amivel meg tudják szólítani mindegyik párt bázisát.

Szerkesztve: 2021. 10. 13., sze – 22:28

még nem volt, hogy a patás injektálta az üzeneteket pegazussal?

oknyomozó újságírók? valaki?

Csak én érzem úgy, hogy MZP inkább a saját politikai helyzetét akarja javítani ahelyett, hogy bármilyen választást akarna nyerni 2022-ben? Vagy MZP komolyan azt gondolja, hogy hitelesen bele tud állni a 2010 előtti időszakba az MSZP-vel a háta mögött?

Egyébként tényleg létezik olyan idióta politikus, aki nekiáll SMS-ben zsarolni? Nincs erre valami szofisztikáltabb, nehezebben "archiválható" zsarolási forma?

Te feriből többet néztél ki? Igaz, hogy technikatanár, de komolyabb műszaki ismereteket papírcsákó hajtogatásán túl nem néznék ki belőle. De ha nem is igaz, azzal, hogy nem fogadják el, hogy a lakosság X százalékának herótjuk van tőlük (és mindegy, hogy 1, 20 vagy 40, mert erre verik a nyálukat a dékások, hogy nem tudni) és minden szavazatra szüksége van az ellenzéknek a váltáshoz, ezzel (újra) le is írták magukat feriék. Nem a gerinek kellett volna visszalépnie, hanem a klárinak.

Valahogy ja. Egyébként nem fognak tudni mindenkit megnyerni maguknak. Szerintem Dobrevnek is lenne esélye azzal a fidesszel szemben, ami tolt egy elég megosztó járványkezelést, erodálja az egészségügyi ellátást, alapjaiban rongálja az oktatási rendszert és látványos léptékben távolodik az EU-s értékrendtől. Bár bevallom én Dobrev EU-s szerepléséből indulok ki. Nem követem, hogy itthon mivel kápráztatja el a nagyérdeműt.

Mindenesetre engem ez az előválasztás arról győzött meg, hogy maradok passzív. (Ez már akkor megfogalmazódott bennem, amikor a mszpárbeszéd lehúzta a szintjére a momentumot, ami a hülyeségei ellenére egy jobb sorsra érdemes párt lett volna.)

A fidelitasos önállóan gondolkodó tálibok már hétfőn leszavaztak Klárikára. 

Ezen is bazmegelhetnél..

"Novák Katalin arra használta fel az alkalmat, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi belpolitikára. Mármint arra, hogy „a nyíltan antiszemita Jobbik” összefogott a komplett ellenzékkel, ez ellen pedig mindenkinek sürgősen fel kellene lépnie. 

"  baj van, baj.
Gyenge a fű, hülye a csaj"

Barna visszajelző bejelzett a fidesz műszerfalán.. A mihazánkat véletlenül elfelejtette a Magyar Anya..

Elég kellemetlen volt a vita az igaz, de miért lepődünk meg azon hogy 1on1-ben, a verseny éleződésével egy kicsit egymásnak esnek? Más az amikor öten összeülnek és eljátsszák a baráti kört, meg más az amikor a top2 megküzd a végén egymással.

a megállapodás az volt, hogy a legtöbb szavazatot kapó arc mögé beáll mindenki, és támogatja őt

a demokratikus házaspár és a várhatóan legnagyobb "bal"oldali frakció szerint mzp hazug, és _ALKALMATLAN_ kormányfőnek

egy esetleges mzp "győzelem" esetén innen hogyan lehet továbblépni?

Igen, most úgy néz ki, hogy minden amit a kormány nyom, hogy az "ellenzéki összefogás"t a háttérből Fletó rángatja, vagy legalábbis próbálja rángatni, az igaz. Sakk Matt. 2/3++ pipa.

Ugyebár idő közben többen előléptek a sötétségből, mert "legük lett" a politikai zsarolásokból az ellenzéki körökben. Csakhát nyilván ugyanez zajlik mindkét oldalon. A kormány csak akkor lesz bajban ha az ő ugyanilyen szennyesét teregetik ki, mert a belső emberek közül többnek elege lesz az ugyanilyen nyomásgyakorlásból. Amíg kitart az "összezárunk" kormányoldalon, addig meglesz a 2/3, mert az "ellenzéki összefogás" csak magát sározza ezzel az egésszel, nem az lesz a végső kép, hogy MZP majd megtisztulást hoz... IMHO. Igen, a kormánynak éltető eleme fletó és amit csinál.

Az ELNÖKÚRhoz senki nem érhet fel. Bármelyik is nyer e kettő közül  egyik sem lesz méltó ahhoz hogy a vezér lába nyomát akár csak megnyalja.
De a legmélyebb álmotokban elképzelhetőnek tartjátok, hogy a rothadó nyugathoz hasonlóan legyen elnökjelölti vita? Szívesen megnézném ahogy a kedves vezető számokkal, érvekkel, eddigi eredmények felsorolásával, vicces fordulatokkal sárba tiporja a libernyákot. (mondjuk mzp nem épp liberó, de én annak veszem)

igazából teljes mértékben egyet értek veled, ezt az országot Orbán Viktornak hozták létre, csak ő jogosult és érdemes arra hogy ezt az országot uralja. ha esetleg őt is utól érné ~100 évesen a természetes emberi halál (bocsánat, hogy ilyeneket írok, tudom hogy Orbán Viktor élt, él és élni is fog, Ő nem olyan mint mi nyamvadt fostalicskák, Ő rajta nem fog a halál), akkor legjobb lesz ha porig romboljuk az országot és minden benne élő nyamvadt szar embert aki nem Orbán Viktor. más nem érdemli meg a pozicióját! (nagy ferót leszámítva persze!)

De a legmélyebb álmotokban elképzelhetőnek tartjátok, hogy a rothadó nyugathoz hasonlóan legyen elnökjelölti vita?

Sajnos kevés esélyt látok rá.

Szívesen megnézném ahogy a kedves vezető számokkal, érvekkel, eddigi eredmények felsorolásával

Én is nagyon szívesen megnézném. Bár egyik-másik előválasztási vita színvonalát megnézve, nem biztos, hogy lenne bármi értelme.

Hogy dogoljon meg, mert vegigdolgozta az eletet mi? Egy jo kis padlassopres mikor, hmm?

1. Szerintem jó nagy hülye az, aki  azt hiszi, valaki azért kap másfél-két millás nyugdíjat, mert olyan sokat dolgozott.

2. A gond ott generálódik, hogy az egy, másfél, vagy két milla nyugdíj nem szorul kiegészítésre, Tizenharmadik havira meg jogalap sem létezik. Azok, akik kisnyugdíjasok, a 13. havi nyugdíjat szociális alapon kapták és a rászorultságon kívül annak sincs semmiféle jogalapja. 
Eleve,  nem lenne szabad ekkora, egy-két millás nyugdíjat kapnia senkinek, hacsak nem magánpénztárból, egyéni számláról. 

Milla feletti nyugellátásban kb. 200 ember részesül. Ez a 13. havi nekünk aktívaknak havonta legalább negyedmilliárd forint plusz terhet, extra fizetnivalót jelent, csak ezen léhűtők viszonylatában.
Rászorulnak? Nem.
Megérdemlik? Nem.
Akkor meg, mire fel?  

A nyugdíjkasszát meg nem kellett volna ellopnia és felélnie a cigánynak, mivel az mostanra már kb.  egyharmad részben tehermentesítette volna az állami nyugdíjalapot. 
Ilyen még egy a világon sehol nincs, mint amit itt művelnek a nyugdíjakkal. Magában az nevetséges, hogy  milyen magas /kb. br 230 000 Ft-os fizetésnek felel meg/ az átlagnyugdíj. 

A nyugdíj egy szociálpolitikai eszköz, ami arra szolgál, hogy valaki a ledolgozott élete végén ne szoruljon kegyelemkenyérre, biztosítva legyen a megélhetése, alapfokon. Nem világkörüli luxusútra, Harley davidsonra, meg egyéb, vénemberes majomkodásra találták ki.
Ha valaki ennél többet akar, akkor takarékoskodjon. A nyugdíj ma sok esetben milliós nagyságrendben halmozódik, inflálódik a párna alatt, sok esetben meg arra sem elég, hogy az élelmezését fedezze annak, aki kapja.

Az magában is vicc, hogy aktív dolgozók nettó száz-százhúszezerből egyenek, lakjanak, ruházkodjanak, éljenek, még bérletet is vásároljanak, a nyuggerek meg ingyen utazgatnak, elvileg megvan már mindenük, mégis, átlagosan  bő száznegyvenezres nyugellátásban részesülnek. 

Milla feletti nyugellátásban kb. 200 ember részesül. Ez a 13. havi nekünk aktívaknak havonta legalább negyedmilliárd forint plusz terhet, extra fizetnivalót jelent, csak ezen léhűtők viszonylatában.

https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/oregsegi-nyugdij/hanyan-kapnak-menny…

 

300.000 Ft/hó fölötti sávban 

 

38.165 fő kap ennyi nyugdíjat jelenleg.

(Közülük 23-an 1 és 2 millió közötti, 9-en pedig 2 millió Ft fölötti nyugdíjat kapnak - e kiemelkedően magas nyugdíjak mögött jellemzően 50 évi vagy azt meg is haladó szolgálati idő és a karrier során mindvégig a járulékplafont elérő vagy meghaladó, a járulékplafon nélküli években pedig kiemelkedően magas jövedelem társul, amely után az érintett folyamatosan fizette a nyugdíjjárulékot. Jellemző, hogy a bulvársajtó az egymillió forint fölötti nyugdíjak kapcsán hajlamos a hullámverésre, miközben az érintett 32 fő a nyugdíjas társadalom mindössze 0,000016 százalékát képviseli...) 

Öregségi nyugdíjasok száma összesen: 2.021.864 fő  (2019. júniusában)

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Hogy tudd: Offline adatokhoz kurva nehéz ám. 

De itt egy frissebb online, pedig ez is elég korhadt már:

106 ember nyugdíja pedig meghaladja az egymillió forintot.

Míg a tavalyi évben 32-en voltak jogosultak egymillió forint feletti ellátásra, idén már több mint 100 nyugdíjas járandósága több mint kétszerese az átlagkeresetnek. 

https://index.hu/belfold/2021/03/13/luxusnyugdij/

Hogy tudd: Offline adatokhoz kurva nehéz ám. 

De nem is megoldhatatlan. :)

a tavalyi évben 32-en voltak jogosultak egymillió forint feletti ellátásra, idén már több mint 100 nyugdíjas járandósága több mint kétszerese az átlagkeresetnek

Itt azért van egy kis csúsztatás. 1M HUF > átlegkereset*2. Nem tudom, hogy ez nagyságrendileg változtat-e az arányokon. Talán igen, talán nem.

Hol számolok rosszul?

Mindenhol.

A cikk nem ír átlagkereset nettójáról, annak kétszereséről sem. Te viszont ilyenekkel operálsz. 
Az hogy a cikkíró színezte a kijelentést ezzel a szófordulattal, semmit nem jelent. A textusból világosan kiderül, hogy az egy milla feletti nyugellátásban részesülőkről vakolt.

Az is elég beszédes, hogy külön kiemelte, az  egy milla fölöttiek száma előző év óta  megháromszorozódott. Hát az utóbbi hat-hét hónapban még közel meg is duplázódott. 

De akkor lesz igazán cudar a helyzet, amikor a második generációs politikusok, álláshalmozók /parlamenter, plusz államtitkár, plusz ilyen-olyan bizottsági tag, stb./ elérik az öregségi nyugdíj korhatárt és tömegesen lépnek nyugdíjba, mert a jelenlegi kétszázas szám el fogja érni a két és fél-háromezret, idővel az ötezret is.
Ráadásul, ezek a férgek rendre tovább élnek az átlagnál, tehát tovább is veszik igénybe a nyugdíjbiztosítást. Ebből fakadóan még tovább pumpolják azt a társadalmat, amin addig élősködtek.  

 

MZP meg szukebb patriajaban sem tud eredmenyeket felmutatni, szoval nem Orbannak lenne ez kinos...:) Ebbol kifolyolag siman fasza dolognak tartanam: mindenki mutassa be, mit vegzett politikuskent. Viszont az elso mondatom alapjan teljesen lenyegtelen, melyikuk mit mondana; az emberek erzelmi alapon szoktak szavazni, nem az erdekeik alapjan.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Viszont az elso mondatom alapjan teljesen lenyegtelen, melyikuk mit mondana; az emberek erzelmi alapon szoktak szavazni, nem az erdekeik alapjan.

Legalabb arra venned a faradtsagot, hogy olvasol :)

Az altalad leirtak alapjan teged nem igazan az erdekel, mi fog tortenni a jovoben, hanem egyszeruen jatszod a lazado tinedzsert.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Na de ott nyilván nincs hírértéke valami miatt,

Mivel semmilyen közjogi jelentősége sincs ennek a Gyurcsány-shownak, így annak sincs jelentősége, hogy csalnak-e rajta vagy sem. Én is csak "just for fun" jeleztem neked, hogy akár egy személyben is meg tudod oldani a részvételed több személy nevében ezen a showműsoron.

trey @ gépház

Speciel azt nem írták, hogy egy személy a saját nevében szavazott volna többször, tehát ebben a formában az URL-ben sugallt állítás nem lett igazolt.

Az valóban ciki, hogy nem hajtották el őket az iratok hiánya miatt, ahol én szavaztam, ott minden iratot elkértek. Az adatokat egyébként rögzítik, tehát nem tartom valószínűnek, hogy ha pl. a személyi igazolványszámot a személyi alapján rögzítették a rendszerben, akkor valaki kétszer tudna szavazni. Persze ha valaki nagyon akar, a másik sátornál nyomulhat útlevéllel, a harmadiknál jogosítvánnyal, de még mindig kell tudni találni hozzá érvényes személyi számot (nem nagy kunszt, ismert a CDV algoritmus), nem tudom, a háttérben mennyi adatot vet össze a rendszer.

a választókörzetek felosztogatásánál értem, hogy miért nyomták a "felhúzzuk a macskádat a kerítésre" és a "vannak szüleid, gyerekeid, biztosan nem szeretnéd ha bajuk esne" baráti jótanácsokat: mert óriási tétje volt számukra

de a demokratikus feleségnek hiúsági támogatást adni, hogy ne kapjon ki nagyon...

Szerencsére kaligeli megint nincs megzsarolva. Konzekvens tisztafeju kormány készül...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)