Ha nem jön elég digitális nomád, bajban leszünk - X állami gittegylet Főtitkára

Kaka szinten a magyar IT kell a "ocso" indiai, mer baj van baba!

Ez ám nagyon jó.

Vagy én nem értem a digitális nomád fogalmat, vagy a kedves főtitkár van képzavarban.

Minek jönne egy nomád ide bárminek is főleg IT környezetben, ha az megoldható távolról ?

Ez valami csodalatos új agymenés ?

Arra mar rájöttek, hogy ezekért a csodálatos, vagyis csodálatosan fos ajánlatokért ebbe az országba nem fog jönni senki.

Ez legalább egy lépés ami már több évtizede nyilvánvaló, az most elérte valami fődísz küszöbét.

Ami vicces, hogy ezt a kakkantmányt is arra a "rothadt EU" cukorkával akarják elsütni, ami ellen állandóan szabadságharcolnak , nekem ez kicsit képzavaros.

Büdös köcsögök, kivéve amikor ők dugják, mert akkor aduász ?

Ez olyan Torrentes nekem...

Hozzászólások

Nem azt akarta mondani, hogy Magyarországról dolgozzon a sok nomád külföldre? (ha már egyszer a nomádság lényege az, hogy nagyon máshol vagy, mint a munkaadód) És itt fogják költeni az a pénzt, amit külföldi munkával keresnek, így fellendítve a magyar gazdaságot?

Vagy nem tudom, tényleg nincs sok értelme...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

deháténnemakarokbevándorlókatazországomba!!!!

Vagy én nem értem a digitális nomád fogalmat, vagy a kedves főtitkár van képzavarban.

 

A digitalis nomad az  olyan, mint a multi, csak kisember szintjen. Azaz elkoltozol Thaifoldre, mert ott kevesebbet kell adoznod es olcsobb az alberlet es nincs futesi koltseg.

Dolgozni, ugyanugy ugyanannak a nemet/amerikai cegnek fogsz ezutan is.

Azaz nem vagy helyhez kotve.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Elmagyarázom: Adózni, mert itt olcsóbb, ahogyan az élet is.

Hogy ezt az agymenést, amit idehánytál megértse nem 444-sérült is, esetleg tudnál valami linket is adni mellé?

trey @ gépház

Döntöttek arról is, hogy kedvező feltételeket ajánlanak a "digitális nomádok", vagyis azon globálisan keresett, magasan képzett szakemberek magyarországi letelepedéséhez, akik már-már a "sci-fi kategóriába" sorolhatóan, egyébként helyhez nem kötötten végzik a munkájukat. Ugyancsak fel akarják gyorsítani a Hajdúnánás határában épülő MotoGP pálya megvalósítását annak érdekében, hogy 2023-ban már versenyt lehessen rendezni a pályán - tette hozzá Szijjártó Péter.

https://kormany.hu/hirek/szijjarto-peter-fejlesztesi-donteseket-hozott-…

Mondjuk ez konkrétan a HWSW-n volt tegnap: https://www.hwsw.hu/hirek/63706/digitalis-nomad-ivsz-fotitkar-interju-szabalyozas-hr-informatika-munkaerohiany.html
 

Talán az itteni HWSW hírboxban is automagically kinn volt egy ideig.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Nem ertem kifejezes "444-serult" ez olyan narancsidiota dolog ?

Gondoltam tisztaban vagy a munkaadod portfoliojaval, ha mar annyi flame politik topicot inditottal mostansag.

Pont hwsw reklamozta ezt, a linket meg nem teszem be mert mar megtettek.

Osszefoglalom egyhosszumondatbanazujabbfaszsagot,

Hallotta valahol valaki a digitalis nomad kifejezest, majd kitalalta, hogy ezeket a "nomadokat" jol be kellene telepiteni kis orszagunkba, hogy itt dolgozzanak a munkaero hianyos magyar cegeknek konnyitett munkavizummal?? nekik elony mert johet a csalad is 90 napra mer eu.

Ertem ?

Nincs ekezet, minimalis nyelvtan, de te eleg muvelt vagyol, hogy felfogd ha akarod. Ha tulertekeltelek akkor en kerek elnezest.

Pusszantas.

Amugy azert blog, mert ide azt es ugy irok amit eppen szeretnek. Elmeletileg.

Trey battya legalabbis egyszer valahol, valamikor ezt valaszolta az egyik kerdesemre. O meg aztan csak tudja.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nem vagyok tisztában senki portfóliójával. Se gondolatolvasó nem vagyok, se HWSW olvasó. Nem is kötelességem olvasni.

Ha szeretnél értelmes választ, akkor vezess fel értelmesen, forrásokkal egy témát. Ha nem tudsz, vagy nem akarsz, akkor ne csodálkozz rajta, hogy a válaszok is csak olyanok lesznek, mint amit te eleresztettél.

Azt írsz amit akarsz, én meg pont úgy reagálok, ahogy szeretnék.

Én 1000-ből 999-szer biztos adok linket egy témához. Szokásom.

trey @ gépház

Ezt ne nekem magyarazd el, hanem a fotitkarnak akitol ez a ragyogo szules keletkezett, hogy majd a keleti nomadok jol idejonnek.

Az agyfasz resze az, hogy ezen komolyan dolgoznak, jogszabalyal adorendszer es mindennel massal...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ezt ne nekem magyarazd el

Azért neked magyaráztam, mert nem ugyanarra gondolsz "digitális nomád" alatt, mint mások, beleértve a főtitkárt, vagy kit.

Az agyfasz resze az, hogy ezen komolyan dolgoznak, jogszabalyal adorendszer es mindennel massal...

Nem értem, mi a gond ezzel. Szerintem teljesen reális. Pesten marha jó élni, ha sok pénzed van. Nálunk is rengeteg külföldi arc dolgozik, többségük imádja a várost. Szerintem tök jó, hogy ezen dolgoznak – jöjjön minél több nomád, és költse el itt a külföldről kapott lóvét.

Tehat szerinted realis az, hogy mondjuk vietnambol idejon es csinalja ugynazt mint eddig ugyanannak a cegnek csak joval dragabban eletvitelileg es tobb adoval terhelve ?

En forditva csinaltam, havi 500 eurbol el lehetett lenni, ebben a fovarosban alberlet es a kaja is ertendo, nem putri jellegu szinten, baj csak az, hogy kocsag meleg volt. Nekem. Egy bo nyaralasnak jo volt.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nem értem, mit nem értesz. A digitális nomád tökmindegy, hogy milyen nemzetiségű. Mondjuk contractor vagy egy londoni cégnél, teljesen mindegy, hogy (1) milyen nemzetiségű vagy, (2) melyik országban van fizikailag a gép, ami a céges VPN-re csatlakozik. Szóval igen, jöhetnek Vietnámból is. És igen, nyilván a drágább országból megy a pénz az olcsóbb felé, de a UK, US, stb. Magyarországhoz és Vietnámhoz képest is drágább, így a nomádok szabadon átjárhatnak egyikből a másikba.

azon megy az ertetlenkedes, hogy a vietnami (de ne is menjunk olyan tavol, legyen ukran) it-s szaki egy UK/US cegnek dolgozik, az miert jobb itt magyarban mit a sajat (megolcsobb) orszagaban? = mindket helyrol ugyanugy tavoli orszag cegenek dolgozik remote, csak magyarban dragabb elni, mint vietnamban vagy ukranban. 

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Én két okra vezetném vissza:

  1. Valakinek jobban tetszik itt, mint ott. Lehet azért, mert konkrétan Budapest, vagy másik város tetszik neki, de lehet azért is, mert minden hónapban máshol akar dolgozni, és közben világot lát. Budapest nagyon jó hely, ha van pénzed, és ezeknek az embereknek általában van.
  2. (és ehhez kell az állami beavatkozás) Lehetne olyan helyzetet teremteni, hogy megérje itt adózni – fogalmam sincs pl., hogy az ukrán adószabályok mit mondanak.

Ha nem dolgozik nálunk 500 külföldi (Budapesten), akkor egy sem. A többség fiatal, nem érdekli, milyen a körzetes iskola, vagy a nyugdíjas otthon. Ellenben ha fiatal vagy, van egy rakás szabadidőd és egy talicska pénzed, akkor Budapest nagyon jó hely. Beszélgess ilyen emberekkel, meg fogsz lepődni, ahogy anno én is. Ne abból indulj ki, hogy a háromgyerekes melósnak, átlagbérből, milyen.

Igen, most pont ezt a szűk réteget szeretnék idecsalogatni. :)

Másrészt, ilyen esetben majdhogynem bárhol máshol is jól lehet élni.

Ez igaz, de valamiért mégis van egy archetípusa ezeknek az embereknek, akik nagyon élvezik a pesti életet. Az sem mindegy, mennyivel van több pénzed az átlagnál. 

p2pking-nek annyiban (sajnos) igaza van, hogy a cikk bizony pont erről szól (kiemelés tőlem):

A szervezet szerint a külföldi munkavállalók magyarországi letelepedésének könnyítésével, illetve magyarországi jelenlétük elősegítésével nem csupán a digitális gazdaságot bénító munkaerőhiány enyhíthető, hanem a nemzetközi startup vállalkozások számára is vonzóbbá tehető Magyarország, ahol egyfajta uniós hídfőállást alakíthatnak ki. A külföldi szakemberek hazai letelepedése emellett élénkítené a vendéglátást és az idegenforgalmat, ezzel hozzájárulhatna a teljes nemzetgazdaság gyarapodásához.

Vagyis igen, a cikkben elég egyértelműen le van írva, hogy az IVSZ bevándorló munkavállalókat (ha úgy tetszik, korszerű kifejezéssel: gazdasági migránsokat) akarna fizikailag is az országba hozni. Továbbá az idézett 2. tagmondat nekem eléggé azt mondja, hogy ezzel legalább részben a hazai munkahelyeket akarják betölteni. Azt teljességgel elfogadom, hogy ez utóbbinak köze nincs a digitális nomád fogalmához.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Én is valahogy úgy éreztem magam elolvasva a posztot, mint Hans a Die Hard-ban, amikor nem szívott elég kólát: I must have missed 60 minutes

https://www.youtube.com/watch?v=LSnAcTQWLGs

Vagy csatlakozni kell egy szektához, hogy real-time dekódolni tudja az interpreterem...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Nagyon egyszerű volna egy csomó kreatív, intelligens embert ide csábítani. Magyarország felvirágoztatásának stratégiai tervét néhány pontban össze tudom foglalni, és tuti, hogy működne:

 

 * Írjuk be az alkotmányba, hogy a teljes orvosi önrendelkezés kötelezően érvényes örökké. Ennek részeként mindenféle Covid korlátozás és megkülönböztetés illegális mind az állam, mind a cégek részéről.

 * Nincsen állami beavatkozás a gyerekek nevelésébe, ami kötelezően igénybe veendő.

 

Kábé ez a két pont kellene az alkotmányba és rengeteg képzett és intelligens ember ide menekülne nyugatról és Ausztráliából is (számukra menekült-járatokat is kellene szervezni, mert a sima légitársaságok esetleg nem engednék őket repülni).

 

Az egész világon azt keresik az intelligensebb emberek, hogy hová lehetne menekülni a Covid-fasizmus ellen. Ezek a marhák meg indiai nomádokat akarnak betelepíteni?

Úgy jön ide, hogy ha embereket akarnánk ide csalogatni, és ráadásul nem a legcsóróbbakat, és leghülyébbeket, akkor olyat kell nyújtani számukra, ami máshol nincsen. Keletkezett egy piaci rés arra, hogy hagyják békén az embereket. Ezt a rést kell betölteni, és özönleni fognak az emberek. Lehet, hogy ez a réteg kb 5% csak a világban, és azoknak is csak kis része jönne ide, de az is rengeteg ember volna, válogathatnánk közülük.

Az IQ görbe két legszélén gyakoribb, hogy nem akarják "felvenni a Covid oltást". A phD-sek között is gyakoribb, mint a sima diplomások között. Most nem keresem ki hol olvastam, lehet, hogy csak álmodtam.

Ezekből a nagyon hülyéket könnyen ki lehet szűrni, bár a jelek szerint azok is okosabbak az átlagnál :-)

 

Szerk.: Egyébként amit írtam, az 20-30 éve még nyugaton a standard volt. (Oké, nem volt tiltva a homoszexuális propaganda, de nem is volt jelen a maihoz közeli mértékben, azért nem kellett tiltani.) Nem mondok tehát semmi elképzelhetetlent, nézzetek utána!

asch azt mondja, hogy szerinte kelloen sok intelligens ember van az oltasellenesek kozott, es sehol a vilagon nincs kielegitve ebbeli igenyuk (en egyebkent osztom az allaspontjat, es tamogatom is). Semmi tobbet nem allitott az oltasellenesseg es az intelligencia kapcsolatarol. Persze ezt neked most nehez lesz ertelmezni, de kerlek, probald meg.

Vagy én nem értem a digitális nomád fogalmat

Yep, a digitális nomád az, aki egy X országbeli cégnek dolgozik távolról, Y országból, esetleg az Y ország bizonyos időközönként változik. 

Minek jönne egy nomád ide bárminek is

Dolgozol egy cégnek mondjuk New Yorkban, 100k dollárért évente. NY gecidrága, és élhetetlen, leszámítva néhány területet, ahol úgysincs pénzed odaköltözni. Elmész ezért inkább Budapestre, ahol ennyi pénzből királyként élhetsz, nyárra meg elköltözöl egy thai szigetre pár hónapra, hogy mégse sápadtbőrű IT-s legyél.

Az alapozás tovább folytatódik:

A Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencia az Egyesült Államokban a konzervatívok legfontosabb politikai rendezvénye, mondhatni, ez a republikánusok „seregszemléje”. Jövő tavasszal a magyar főváros ad otthont a rendezvénynek.
 

2022 márciusában Budapestre érkezik a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencia, amely az Amerikai Egyesült Államokban (USA) a konzervatív oldal legfontosabb politikai rendezvénye – jelentette be szerda délután Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igaztatója és Dan Schneider, az American Conservative Union (ACU) ügyvezető igazgatója.

(...)

Szánthó Miklós a sajtótájékoztatón arról beszélt, a CPAC olyan volumenű rendezvény, ahol az aktuális republikánus elnökök, volt elnökök – Ronald Reagantől kezdve – mindig felszólalnak. 

(...)

Ez a rendezvény is rámutat arra, hogy Magyarország a konzervatív reneszánsznak a motorja. Bízunk benne, hogy az első, Európában megrendezett CPAC nagyot fog szólni – fűzte hozzá.

Dan Schneider a szerdai sajtótájékoztatón arról értekezett, Európában még azért nem rendeztek CPAC-et, mert nem voltak biztosak abban, hogy az az üzenet, amit képviselnek, biztosan eljut az érdeklődők felé.

Az ACU ügyvezető igazgatója úgy véli, Magyarország és Budapest kiváló helyszín lesz, mert itt nem csupán őrizik a múltat, új dolgokat is kipróbálnak.

(...)

Mandiner érdeklődésére, hogy tudniillik van-e esély arra, hogy Donald Trump jövőre Magyarországra látogat, Szánthó Miklós úgy reagált: bár a CPAC még szervezés alatt van, de a cél, hogy sok országból invitáljanak Budapestre konzervatív politikusokat, tudósokat, újságírókat és influenszereket. Hogy kik fognak eljönni, az a következő hónapokban dől el, de mindenképp magasra fogunk lőni – tette hozzá.

https://mandiner.hu/cikk/20210922_alapjogokert

Nédd má' kik jönnek ebbe az elszigetelt, kutyát sem érdeklő országba...

A családok válsága a civilizáció nagy jelentőségű válsága” – kezdte előadását a Várkert Bazárban tartott nemzetközi tanácskozáson Mike Pence.

https://mandiner.hu/cikk/20210923_mike_pence_helyesen_tette_orban_hogy_…

Az, hogy valaki 50k adóval letud mindent, elég kedvező. Utánam jóval több adót fizet a munkáltató. (Még mielőtt: a feleségem rendes katas.) Valszleg nem lehetne a Kata kört tovább bővíteni.

Egyébként értem a fogyasztási adók lényegét, és támogatom is. Engem sosem fogsz sírni látni az áfa csökkentéséért.

Na, jönnek már a nomádok?

“Any book worth banning is a book worth reading.”