Markdown editor + irodalmi hívatkozások

Kb. egy éve elkezdtem egy online Markdown szerkesztőn dolgozni a bloghoz amit írok. Szükségem volt néhány olyan funkcióra ami a WordPress-ben nem volt elérhető: lábjegyzet, táblázatok, real-time collaborative szerkesztés és normális (tudományos) hivatkozás rendszerre. Ma végre sikerült kipipálni az utolsó elemet is: Happy days. 
Akit érdekel a kód: Itt
Ha valaki ki szeretné próbálni: Itt.  

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 05. 14., p – 17:49

Typo: WorldPress -> WordPress

Vicces, én is hasonlón dolgozom, igaz, macOS-re.

Hogy oldottad meg a markdown és a HTML view görgetés szinkronizációját? Simán csak magassággal arányosan görgetsz? Szerintem ez gondot okozhat, ha pl. képet is linkelsz, mert a kép linkje ugye egy sor magas lesz, míg a renderelt sokkal nagyobb, így ha több kép is van linkelve, akkor a görgetés nem lesz szinkronban.

Persze lehet, hogy neked ez nem gond/use-case, de én emiatt mondtam le a webview render használatáról.

Amúgy jól néz ki, grat!

Szerk: másodszorra megnézve, a YT videók beágyazása előtti résznél kicsit el van csúszva a markdown és a renderelt view, utána viszont teljesen jól szinkronban vannak.

Kicsit bonyolult a szinkronizálás. Ugye alapvetően három mezőt kell szinkronizálni: 1) a textarea ahova írjuk a bemehetett, 2) az ezt 1:1-ben takaró div-et ami lehetővé tesz olyan dolgokat mint szintakszis kiemelés, 3) az elkészített HTML-t tartalmazó div
Az 1 és 2 között magasság arányosan a megoldás. 
A 2-3 között viszont egy mindkét oldalba beszúrok minden egyes sorba egy "data-line=$sorszám" tulajdonságot, ezeket próbálom szinkronizálni. 

Őszintén kicsit fájdalmas a dolog és néha valamennyire szét is csúszik. Elég régi ez a része a kódnak, nagyjából az elsők egyike. Most, hogy mondtad, lehet, vissza is megyek rá és újragondolom. 

Remekséges, és elismerés érte! A youtube-os bemutatóban ezt a szót vagy elbuktad vagy elgépelted:

Now both users can

Ez nagyon szép és könnyen használható. +1