Leszállt nálam is a Sputnik V #2

Előzmény: https://hup.hu/node/173471

Tegnap délután pontosan 21 nappal az első adag után felvettem a Sputnik V második adagját is. Ugyanott, a Rókusban.

Tulajdonképpen az első 5-6 órában nem történt semmi, estére fáradékony lettem. Odakészitettem éjszakára a rubophent, meg az ibuprofént, meg a vizet, meg a lázmérőt, de az egyetlen bajom az volt hogy egész éjjel 15 perces adagokban aludtam és forgolódtam összevissza. Az izületeim eléggé fájtak.

Mai napra inkább szabit vettem ki, mert a nulla alvás következtében nem tudok 10 percnél tovább figyelni.

Nem veszélyes, nem vészes. Más nincs. Ha lesz, majd megirom.

Update: igy a harmadik nap reggelén azt kell hogy mondjam hogy nálam nagyon hasonló volt a műsor mindét adagnál, vagyis első és harmadik éjszaka álmatlanság, forgolódás, vagy éppen volt alvás, de rossz minőségű, és erős izzadás hőemelkedés vagy láz nélkül. Tegnap pl. napközben jöttem-mentem, irodában voltam, dolgoztam, intézkedtem, semmi bajom nem volt, de délután 4-5 körül hirtelen erős fáradtság lett rajtam úrrá, utána meg elég gyér volt az éjszaka. De mindenesetre valószinűleg ezzel vége, már csak egy normális alvás kell, és a ~negyedik napra azt mondom hogy normál kerékvágás.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 05. 03., h – 11:05

Nem nyitok ez miatt új bejegyzést, csak röviden elmesélem:
Én tegnap voltam oltáson, időpont kérést kővetően, mert bár 2 hónapja regisztráltam, csak nem hívtak.
Sinopharmot kaptam. Kb. annyira viselt meg és annyira is hagyott nyomot mint egy szúnyogcsípés. Szóval a világon semmit nem vettem észre abból, hogy bennem van. Mondjuk ebben reménykedtem is, nem volt kedvem rosszul lenni :)

Fun fact: Este 19-kor hívott a háziorvosom, hogy kedden mehetek oltásra. :D

Nekem kikötötte az orvos, hogy lázcsillapítót ne vegyek be, mert a szervezet rendes reakciója a láz.... Másnak meg azt mondták legyen otthon lázcsillapítanó. #sputnikV

Régi iskola szerint kell, újabban kitalálták, h csak akkor, ha már nem vagy magadnál a láztól. Ennyi a megfejtés. A láz a szervezet természetes fegyvere a bacik/vírusok ellen.

Mrns vakcina esetén a hordozó adenovírusra ugrik rá az immunrendszer, de ezzel lukra fut. Igazából az a jó, ha nincs semmi mellékhatás.

Mrns vakcina esetén a hordozó adenovírusra ugrik rá az immunrendszer, de ezzel lukra fut. Igazából az a jó, ha nincs semmi mellékhatás.

Nem egészen. mRNS-nél nincs adenovírus, vektornál van (mint az Astra vagy a Szputnyik). Az immunrendszer meg az mRNS/Adeno által bevitt tüskefehérjére is ráugrik, de én azt hiszem az oltás utáni reakciókból nem lehet levezetni a védettséget.

Nálam a Sputnik V eredménye (mindkettőt reggel hétkor kaptam, tegnap a másodikat):

#1: Egész nap szédültem kicsit. Este 8-ra 37.9-es hőemelkedés, hidegrázás. Nem vettem be semmit, éjfélre elmúlt, vagy legalábbis legyengült annyira, hogy aludni tudjak. Másnap kicsit nyomott voltam, de alapvetően jól.

#2: Szédülis már dél fele elmúlt. Hőemelkedés, hidegrázás pont mint az #1 után (8-tól éjfélig), bár most nem mértem, de a mértéke is hasonló lehetett. Viszont utána nagyon nehezen aludtam el. Csak másnap délutánra lettem jó, szerintem délelőtt még néha volt hőemelkedés.

Másodiktól lett estére egy kis hőemelkedésem. Reggelre kialudtam.

Nem lehet ilyen esetben beteget jelenteni? 

> Lábnap van, nem vagyok bzui, h kihagyjam.

Akartam keresni valami vicceset, aztán ezen akadt meg a szemem, ez itt tényleg a farkas, és ilyen a lába!? :O
https://i.pinimg.com/originals/5a/fb/91/5afb91e004cf93a8c90b17525e994a8…

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Második adag napján fáradtságérzés, izomláz-szerű érzés, estére úgy éreztem, mintha belül zsibbasztana valami. Éjjel rosszul aludtam, reggel korán felébredtem. (Se hidgrázás, se láz nem volt.) Másnap enyhébb fokú fáradtságérzés. Nálam kb. ennyi volt.

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Engem vasárnap délután oltottak, és ma (csütörtök) reggel éreztem úgy, hogy úgy aludtam ahogy kell, és a (fizikai) fáradtság is alábbhagyott. Elég durva. Viszont a laboros adatgyűjtés alapján megéri, eddig minden szputnyikos aki laborba ment, pozitiv védettségről számolt be.

" éjszaka álmatlanság, forgolódás, vagy éppen volt alvás, de rossz minőségű, és erős izzadás hőemelkedés vagy láz nélkül"

Ugyanezt kaptam, mindkét esetben ugyanennyi bajom volt. Ja, az ízületeim nekem is eléggé fájtak. Viszont én úgy döntöttem, hogy kimozgom, és nem vettem ki szabadságot, hanem másnap már toltam is az építőipar szekerét. Főnökség partner volt benne, azzal a kikötéssel, ha bármi van akkor lehet menni haza...

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol