Napi LOL

Címkék

Hozzászólások

Ennek az alusisaknak az alapja amerikai diplomáciai körökből ered. Még a hidegháború alatt hordtak ilyen sisakokat a moszkvai USA nagykövetség dolgozói, nehogy az oroszok elektromágneses hullámokkal módosítani tudják a tudatukat. Valójában a oroszok arra használták az egyik szemben levő ház egyik lakásából az amerikai nagykövetség felé irányított elektromágneses sugárzást, hogy energiával lássák el az amerikai nagykövetségen titokban elhelyezett lehallgató berendezéseiket. Bizonyos értelemben az rfid őse. Moscow Signal néven lehet utánaolvasni az esetnek. 

Ez meg mi a lófasz? :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez valószínűleg rontja. De pl félbevágott sörösdobozzal anno haverom telkén határozott előrelépést tudtunk elérni. Házban volt a router és egy hátsó kisházba volt kialakítva egy alvós szoba a kert végében, ablakban madzaggal fellógatot USB-s wifi vevővel. Doboz nélkül szakadozós éppenhogy néha igen de inkább nem, sörösdobozzal stabil jel.

Még röhögtünk is rajta hogy na húzzuk az UTP-t át a paradicsomon és akkor ugrott be hogy láttam ilyet neten és a paradicsomos UTP-nél határozottan jobb ötletnek tűnt és láss csodát, működött is :D Persze nem kell tőle csodát várni, ADSL korszakban történt az esemény, nem voltak még ennyire adatzabáló weboldalak.

Szerkesztve: 2021. 01. 16., szo – 11:20

Mondjuk a fókuszt egyáltalán nem találta el. Kivéve, ha a tányér előtt kb. 1 méterre akarta összpontosítani a jelet.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ha az árnyékolás volt a célja, akkor max a többutas terjedéssel ront valamennyit a jelen. Érdemesebb lett volna talán egy kicsit messzebb helyezni tőle. Egyébként egyáltalán nem hülyeség, amit csinál. Egy helyen a szomszéd fizetett valamennyit a wifiért az üzletnek, de ez időnként elmaradt. Nem akartak folyton jelszót változtatni, meg alkalmazottak nem is értettek hozzá. Mondtam nekik helyezzenek egy nagy fém tálcát a szomszéd felé az eszköz mellé ilyenkor. Az üzletben így is volt net, de a szomszédban nem, így már jött is fizetni. Egy fém tálcát pedig bárki tud "kezelni" :)

Arról olvastam, hogy árnyékoló tapétával ki lehet zárni a szomszédság wifi jeleit amik csak zavarják a kommunikációt házon belül. Illetve, hogy a PC hardver részegységek csomagolására használt antisztatikus csomagolás is megfelel a célra. Szóval a házon belül wifi jeleket ugyan nem erősíti de azzal, hogy kizárja a külvilágot már javít a helyzeten. 

Hátrány, hogy így a mobil térerőnek is annyi. 

Valaki hatha tudja: regota furdalja az oldalamat, hogy a laminalt parketta ala rakott szivacs+folia, ha minosegibb darab, a tetejen egy hovisszavero reteget tartalmaz. Ez gyakorlatban egy rezzel bevont folia. Nade a wifi jel atmegy rajta, holott nem kene neki. Tudja valaki, hogy miert? Es mennyit ront a helyzeten az ilyen, vs. egy sima tomoritett papirlapokhoz kepest?

Mikrohullámú technikához buta vagyok. Ugyanakkor valamiért azt gondolom, szinte mindegy a földelés, mert úgyis olyan nagy a kapacitása a Földhöz képest, hogy több GHz frekvenciával annak a fém felületnek a potenciálját nem tudnánk egykönnyen rángatni.

A fém felület azért lesz azonos potenciálú, abban a térerősség nulla, mert külső térerősség hatására éppen annyi töltéshordozó - fémekben szabad elektron  - áramlik a pozitív tértöltés irányába, vagy a negatív tértöltéstől el, hogy ennek a külső térerősségnek a hatását kompenzálja. Ugyanakkor szerintem a töltéshordozók mozgási sebessége véges, így lesz egy olyan frekvencia, amelyen egyre inkább „átlátszó” lesz az a fém, mert nem tud a fémen belül olyan gyorsan mozogni az elektron, hogy kompenzálja a külső tér változásait.

Fontos, hogy amit az imént írtam, megalapozatlan spekuláció részemről, és lehet, hogy hülyeség, így kéretik nem terjeszteni! Gondolatébresztőnek szántam. Igaz lehet? Vagy hogy van ez?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor egy újabb okoskodás: az se mindegy, hol van leföldelve. A tévéantennák direktorai és reflektorai mintha középen földelve lennének, oszt mégis antennaként viselkedik.

 

Vagy mi van a parabélatükrökkel?

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Ha a földelt antennaárbóc belóg a reflektorba, azzal biztosan romlik a sugárzási paraméter. A parabolatükör pedig reflexiós jelleggel gyűjtőlencseként működik (a nem földelt tükör is). Az antennasugárzó nincs földelve, csak az árbóc, állvány, amire szerelve van.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hamár előkerült a téma,Nekem is volna egy kérdésem:

Az miért van, hogy nekem a lemezgarázsomban ha beállok autóval, és becsukom a szintén lemez kaput, akkor továbbra is szól a rádió, sőt mobiltelefonom is működik, talán 1 pöcköt megy le a térerő.
annak nem kéne faraday kalitkának lennie?
 

Valószínűleg nem tökéletes Faraday cage (így bejut és ott verődik) + ugye van egy csillapítása (nem teljesen blokkol, főleg ha vékony lemez), ami mobilnál igen nagy is lehet, mert akár 2 W teljesítménnyel is adhat (vesd össze wifi 100 mW-jával) és akár 10^(−14) W vételi teljesítmény is elég neki a jel helyreállításához. Legtöbb liftben is van mobil, pedig azokból is több olyan mint egy fém kalitka.

Próbáld ki középhullámon, vagy gyengébben vehető rádiójellel.

URH, mobil nagyfrekvenciás, a fémlap minden irányban nagyobb, mint λ/4, így olyan örvényáram keletkezik a fémben, ami továbbsugározza a jelet. Ez a másodlagos jel kisebb ugyan, de az AGC még utánahúz.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Kiküszöbölte a hátrasugárzást, előre meg duplázott. Mondjuk, egy fémlap elegendő lett volna e célra.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.