A Haiku immár képes futtatni az R-t

Címkék

Haiku | R

Hozzászólások

Oh, wow. Arra kíváncsi lennék, hogy a BLAS libeket hogy fordították le, én egyszer próbáltam CentOS-on de körkörös dependenciába sikerült belefutni, így fel kellett adnom az egész projektet (pedig jó sok időt belefeccöltem).

Csaba

Nocsak! :) Lehet teszek majd egy próbát, mennyire fordulnak le vele az általunk használt bioinfós csomagok.

Szerkesztve: 2021. 01. 07., cs – 23:19

Használ valaki Haikut 1./2. rendszerként?

Nézegetve a repoját. Kliensek szempontjából.

rdesktop van, samba van, ssh van. mc van :)

openvpnt ne láttam.

Felraktam a gépemre második rendszerként. Nagyon lenyűgöző a fürgesége és egyéb megoldásai. Ugyanakkor nekem nagyon kellene a latex (egyelőre nem sikerült felbűvölnöm a texlive-ot) és a numpy/scipy/matplotlib(/numba) hármas (négyes). Ha ezek meglennének, akkor még munkagépnek is használnám. Persze nagy kompromisszumokkal, de hát a geek életérzés lemondással jár. :)) Jelenleg azonban inkább nem használom semmire.

"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

Még BeOSként volt igazán megdöbbentő a különbség, akkorban ugyi win98 volt a desktop, OS/2 elhalt, linux meg akkoriban indult(nekem legalábbis). Machez meg lóvé kellett, sok.

Mind a telepités, (500MB igazából csak másolás) kb. 3 perc.

Majd a használat ha kihalt valamelyik szolgáltatás csak újra inditani, a gép nem állt meg. Akkorban megannyi kékhalál és újraindulás után felüdülés volt használni.

Persze fél évig tudtam használni, mert meg állt BeOS fejlesztés is. És igen szük volt a jó hardver keresztmetszet hozzá, nekem pont szerencsém volt.

Tényleg jó lenne már valami igazi micro kerneles OS.

Asszem a Haiku lesz, amit fölteszek az asszony gépére. Nem az 'R' miatt (-::

> Sol omnibus lucet.

De, be vagyok gyöpösödve, ha a feleségemről van szó. Egyébként nem konkrétan a poént kifogásoltam, hanem azt, hogy egy ócska hozzászólás tetszést vált ki, vagyis egy általánosan jelenlévő dologról van szó. Egyébként nem értem, hogy miért nekem kell egy ordenáré hozzászólást tolerálnom és nemtetszésem kifejezését követően miért nem következett be bocsánatkérés annak a felismerésnek a tudatában, hogy más nem kezeli olyan könnyen ezeket a kérdésekt, mint a poénkodó.

 

Szerintem..., de lehet, hogy csak egy begyöpösödött 60+ - os vagyok, egy kóboráram nélküli zenegép, avitt nézetekkel a világról. https://www.youtube.com/watch?v=BNT2qpd-8-M

> Sol omnibus lucet.

Hat jo, jogos, az alpari stilusert bocsanatot kerek. Egyebkent nem szoktam ilyen stilusban irni, jellemzoen akkor, ha viccet meselek, vagy idezek valahonnan. (nyugodtan nezz korul, nem most regisztraltam a hupra) Poenbol amugy mar korabban masok is irtak ilyesmit, a gyujtemenyemben pont a te egyik vicces beszolasod (ld. szal) feletti idezet is egy ilyen (temajat tekintve). Eloszor probaltam ugy megfogalmazni, hogy atjojjon a poen (mert az volt, ld. a smiley-t), de vegul a "szivat" helyett a fenti format valasztottam, az kevesbe illett volna ide.

Viszont a helyzetet meg most sem ertem, meg mindig abszurdnak hangzik. Miert tennel fel az asszony gepere egy teljesen teszteletlen, kiserleti allapotban levo rendszert? Miert nem a sajatodra? Miert rajta kiserletezel? A sok +1 szerintem ennek a helyzetnek szolt, es nem az alpari stilusnak.

Egyebkent a korodra 30-40 korulit tippeltem volna.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerintem nem kell komolyan venni.

XI. századi kommersz netes helyzetpoén lehetett, valószínűleg fáradtan írta.

A hup meg még nem ment át szélsőliberáltba. Amúgy én is visszareagáltam volna.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Nagyon gyorsan hozzá lehet szokni a felülethez, szerintem nagyon jó. Szűk keresztmetszet a böngésző, nem tudom most a sajátja hogy áll, amikor próbáltam egy tuningolt webkit1 engine-t használt, dolgoztak a webkit2-re váltáson. Az összes 3rd party browser (alternatív lightos böngészők, otter, qute, ilyesmik) ugyanazt a qtwebkit engine-t használja. 

+1 a hirt olvasva kedvem is lett hozza. kell egy vm, amiben fut egy bongeszo. De 3-4 browsert kiprobaltam, es gyotrelmes a sebesseg, es az a jobbik eset egy weboldalla, ha csak a sebesseg a gondd. Ez igy sajna nagyon felejtos. Marad a Kali linux i3-al

Azért elég sok a kompromisszum, amit nem biztos, hogy szívesen meghoz a feleséged (hacsak nem ő maga is geek).

"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)