Android 9 reboot után mindig recoverybe megy

Fórumok

Helló,

adott egy xiaomi mi a2 (android one 9.0). amikor utoljára be volt kapcsolva (egy éve!), 0%-ra töltött, és lemerült örökre - azt hittem a C-s usb rész döglött meg, mert néha a fülhallgató sem működött. Elvittem szervízbe, a gyerek rendes volt, mondta ez akksi csere, vegyem meg netről 5000-ért, ő 20-ért tudja. Megvettem, beleraktam, feltámadt, örültem. Pár órát ment, két hiba volt: a) a tavaly szeptemberi Android update elakadt, nem telepítette fel. b) asszonynak akartam adni => hard reset.

Korábban bootloadernek TWRP lett felrakva, unlocked a phone, de nem rootolt.

Na a hard resetből azóta sem tud felállni. Akármilyen kombót nyomok (power+fel/le) mindig a TWRP jön be. Ha nagy szerencsére a fastboot, akkor ott két állapot van: vagy csak a sima képernyő, vagy alul írja, h "unlocked". A TWRP csak tölt (?) de UI nem jön fel hozzá. Régen ez pedig működött emlékeim szerint.

Viszont az Android pedig egyátalán nem indul el. Ez mitől lehet?

Ill. se fastbootban se TWRP "nézetben" sem tudok se fastboottal se adb-vel kommunikálni a telóval, minden unified drivert cseréltem; másik telókkal jó, ezzel nem.

Lehet mégiscsak szar az USB? :D Hogy tudom ezt házilag kidebugolni? Köszi!

+1: Azóta, hogy az android nem áll fel, nem tudom kikapcsolni az új akksival a telót, mindig újraindul...

++1: Ha be van dugva a C kábel és lehúzom az akksit, akkor is megy a teló, tehát kap áramot az USB-n keresztül. Lehet az "adat rész" döglött el rajta?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 09. 18., p - 09:35

Nekem ugy tunik, hogy ebben meghalt a hattertar. Nem tud update-et telepiteni, hard reset nem tudja helyreallitani, ami miatt korruptalodhatott a meg mukodo boot particio is. A fullhallgato nem mukodeset is okozhatja valami bad sector, szoval az egy elojel lehetett.

Vagy tenyleg igazad van, es usb hiba. mondjuk nem talalja az usb ezkozt, ez meg dob valami kernel panic-ot.

En elengednem ezt a telefont, es odaadnam a rendes szervizesnek, potalkatresznek.