OnePlus 3 - tégla? [MEGOLDVA]

Fórumok

Szóval, adott egy OnePlus 3 telefon.

Ügyetlenkedő ROM és titkosítás próbálgatás után most itt tart: https://photos.app.goo.gl/RrpaRqnt4r93VgZW9, bootloop.

Ezen módszerek közül próbáltam követni az 1. majd 2 változatot, de valami nem sikerült jól: https://forum.xda-developers.com/oneplus-3/how-to/guide-mega-unbrick-gu….

Néha néha megjelenik a gyári bootloader menü Restart bootloader; Start Recovery; Start; Poweroff lehetőségekkel, amik közt a hangerő gombokkal lehet mozogni és a Power gombbal választani, de nem jut tovább a fent linkelt képernyőnél. A Windows Device manager felismeri mint Qualcomm HS-USB QDLoader 9008, viszont az ADB nem.

 

Hogy balfék voltam, arra már felesleges rávilágítani. Ha valakinek van ötlete, hogy lehetne életet lehelni bele, szívesen próbálkozom még vele.

 

Update: Ezt a leírást követve sikerült életet lehellni a telefonba. https://logout.hu/bejegyzes/nagytoll/oneplus_3_hard-brick_un-brick.html

Köszönöm mindenkinek!

 

Update 2: Itt a link az Unbrick tool-hoz: https://mega.nz/file/wAcm3b4D#mXvpcVvh7kG4uv8fgOXb2psdCPS0x76KEbD-7h7io…

Hozzászólások

ha usb-ként látszik akkor a fastbootot próbáltad? én azzal húznám újra a recovery-t először (mondjuk twrp-t), aztán a teljes systemet image-ből.

~ubuntu, raspbian, os x~

Lineageos oldala szerint kikapcsolt állapotban hangerő fel + bekapcsológomb egyszerre nyomvatartása un. fastboot módba tudja tenni a gépet, amikor is  egy "fastboot" nevű Android-SDK-s szoftverrel fel lehet rá tölteni (ez nem egyenló a normál "tárhelyként látszik" funkcióval). Ez a fastboot kb minden OS alá elérhető.

Köszönöm! Sikerült flashelni a TWRP recovery-t úgy tűnik:

 

root@freshub:/home/san/Desktop# fastboot flash recovery twrp-3.4.0-0-oneplus3.img 
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'recovery' (27685 KB)...
OKAY [  5.401s]
writing 'recovery'...
OKAY [  0.205s]
finished. total time: 5.606s

 

Most hogyan bootoljak a TWRP-be? A "fastboot reboot recovery" nem működik, újra bootloop.

Másik parancs: root@freshub:/home/san/Desktop# fastboot boot twrp-3.4.0-0-oneplus3.img

Innen bebootol a TWRP, a telefon tárhelye elérhető USB-n keresztül. Ha TWRP-ből flashelem a TWRP.img-t, Majd Reboot to Recovery, vagy Reboot to Bootloader, egyik sem megy, újra bootloop.

TWRP-ből flashelni próbáltam több ROM-ot, mind elhasal ERROR: 7-tel. Tutorial-ok szerint ez javítható ha szerkesztem az updater-script-et a ROM.zip belsejében, hogy a UI sorral kezdődjön a fájl, de nem használ.

Az adb reboot recovery szintén bootloopban köt ki.

Tehát lehet, hogy mégsem sikerült flashelni sem a recovery-t sem a ROM-ot.

 

A bootloop során felvillanó ellenőrzés eredménye erre változott: https://photos.app.goo.gl/KrgvitqxKXwvPgri9

No God, no peace. Know God, know peace!

Igen, a gyári OOS ROM is azok között volt, amiket próbáltam flash-elni TWRP alól. Tehát a ROM megvan, innen: https://www.oneplus.com/hu/support/softwareupgrade/details?code=PM15741…, viszont a gyári Recovery-t nem találom. Utalásokat találtam arra, hogy régen ugyanarról az oldalról lehetett régebb letölteni, mint a ROM-ot.

Itt valaki linkel egy image-t: https://www.reddit.com/r/oneplus/comments/976tam/oneplus_3_switch_back_…

De nem tudom, mennyire hivatalos ez, mikori, és lehet-e inkompatibilitás a legújabb hivatalos android 9 verziójú ROM-mal. Itt van egyébként a recovery linkje: http://oxygenos.oneplus.net.s3.amazonaws.com/recovery_op3.img

 

Flash-eljem fel ezt fastboot módban?

No God, no peace. Know God, know peace!

Feltettem a gyári recovery-t. De nem bootol bele a telefon, ugyanúgy, ahogy TWRP-be sem.

Utána fastboot parancssal bootoltam a recovery_op3.img-be, bebootolt, jelszót kért, amit soha nem adtam meg. Miután az Elfelejtettem a jelszót lehetőséget kiválasztottam, kétszer figyelmeztet, hogy mindent le fog wipe-olni a telefonról, OK. Ezután valamennyit dolgozik, majd újraindul magától - bootloop-ba :(

No God, no peace. Know God, know peace!

Nem. Erre a kombinációra semmit sem reagál. Régebben működött a [vol -] + [power], most nem. Recovery-be eddig a Bootloader-ből és fastboot-ból próbáltam belépni, egyik sem ment. Az egyedüli recovery-be jutás a "fastboot boot recovery.img" módszerrel megy. Ennek előfeltétele az, hogy a fastboot lássa a device-ot, és a recovery image abban a mappában legyen a számítógépen, ahonnan kiadom a parancsot. Így bebootol a Recovery-be.

Próbáltam telepíteni a TWRP-t és a gyári recovery-jét is a köv. paranccsal

fastboot flash recovery recovery.img

azt állítja, hogy sikerült, de aztán nem bootol be a recoverybe.

No God, no peace. Know God, know peace!

Köszönöm! Ez a leírás tartalmazott egy linket a a FULL unbrick tool-hoz. Az előbbiekkel, amiket kipróbáltam, az lehetett a gond, hogy ugyan a háttérben megpróbálták letölteni a hiányzó dolgokat, de nem dobtak hibát, ha az nem sikerült. Ezzel végre feléledt a telefon, lehet használni a TWRP-t.

 

A gond viszont az, hogy most nem érzékeli a SIM kártyát egyik slotban sem, és nem működik a Home gomb, sem a rajta levő ujjlenyomatszenzor. Hogyan tudnám objektíven ellenőrizni, valahol alacsonyabb rétegen (pl recovery vagy fastboot, stb), hogy ezek a hardverek működőképesek-e, és csak beállítás kérdése, hogy az OS is lássa, vagy meghibásodott a hardver?

No God, no peace. Know God, know peace!

Nem vagyok képben a telefon pontos layoutjával kapcsolatban de lehet hogy elvesztek a binary blobok amik meghajtják ezeket a hw-eket. Úgy emlékszem régebben Nexusnál volt ilyen partíció például. Szóval valahogy érd el, hogy a gyári partition layout és a gyári tartalom valahogy visszakerüljön. A TWRP talán tud usb keyboardot vagy egeret kezelni.

Jó eséllyel a nincs SIM azért van mert elcsesződött az EFS partíció (az imeiket látod ? :)). Ha nincs backup szívás. Bár azt írták a modemst1 és modemst2 törlésével helyrejön, mert helyreállítja a telefon, de én ezt kétlem és valaki azt is írta, hogy a másdik SIM-nek utána se volt IMEI-je (tippre az elsőnek is valami generic lehet törlés után, mert honnan tudná szerencsétlen telefon, hogy mi volt az imei száma :)) Mindenesetre, próba előtt csinálj róla backupot.

Update: megpróbáltam flashelni a legutolsó Oxygen OS-t, amit a Oneplus adott ki ehhez a telefonhoz. Mivel a TWRP error 7-et dobott, szerkesztettem az updater-script-et a ZIP belsejében. Azután flasheltem, és meglepődtem, hogy az 1,5 GB-os fájllal pár másodperc alatt végzett. De nem telepítette az Oxygen OS-t, hanem megjavult tőle a Lineage OS alatt az ujjlenyomatolvasó és érzékeli a SIM kártyát.

No God, no peace. Know God, know peace!