Hangrögzítő app-ot keresek

Fórumok

Anno a Nokia N9-en volt egy olyan app, amit egyszer kellett beállítani és mindenféle előzetes- közbeni- és utólagos matatás nélkül minden kimenő/bejövő hívást automatikusan rögzített GSM-en, Skype-on, SIP-en, stb.

Létezig ilyen app Androidra? Elég csak GSM-re.

(A jogi aggályokat mellőzzük.)

Hozzászólások

Kösz, a címből a franc se tudta mit jelet az ACR.

Úgy látom a helyzet mit sem változott. Vagy megy, vagy nem megy. Root kell, de lehet úgy sem megy. Stb.

Akarok egy új N9-et kicsit modernebb HW-el. A fasz kivan az Androiddal és IOS-al.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Android patch.
Általában nincs bajom a Samsunggal, de ebbe most nagyon belemászott. Amíg a 9-es verzió volt fenn a CUBE ACR rögzített rendben. A jogi aggályokat sem értem a Google részéről: a VOiP alkalmazások (nem VoLTE vagy VoWiFI) hívásait rögzíthetem, de a GSM kezdeményezéseket nem. Anarchikus és baromira fölösleges. Áthidaló megoldásként ott a zsebemben egy diktafon és kihangosítom a felvételeket, amikből jegyzetelnem kell.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Xiaomi mobilok tudják még, egyelőre. De ha a Google megköveteli tőlük, ők is kénytelenek lesznek korlátozni a hívásfelvétel. A Googlet is kényszerítik különböző országok erre a korlátozásra. Ezért várhatóan nem fog javulni a helyzet.

Egyik megoldás a root, de annak is hátránya például a root-ot nem toleráló alkalmazások elvesztése. 

Állítólag ha a vadi új Android mobilt olyan ország SIM kártyájával használod először ahol engedélyezett a hívások rögzítése, akkor megmarad ez a képesség. Samsung mobiloknál mondják, hogy ez működik. Én nem próbáltam, szóval nem tudok jótállni az infóért. Egyelőre nem tapasztaltam ilyen problémát. Például izraeli vagy román sim kártyákkal "aktivált" Samsung mobilok tudnak hívást rögzíteni, ha kicseréled a sim kártyát az országodnak megfelelőre ahol ez nem engedélyezett szükség lehet egyéb trükkökre a képesség megtartásához. 

https://www.sammobile.com/2018/05/29/galaxy-s9-s9-get-call-recording-feature-in-some-countries/

Nem kell vadi új, elég ha Factory reset után vagy. Első bekapcsolásnál a sim alapján állítja be a régiót, és ez nem fog változni ha utána a megszokott kártyádat teszed vissza. Lehet át kell állítani az APN-t, meg ilyesmiket, de ennyi. Max annyi még, hogy talán az OTA frissítésekkel lesz majd valami zavar.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Na, túl vagyok rajta:

A thai kártya nem volt aktív, de a készülék érzékelte, hogy thai kártyáról van szó. Ennek ellenére a factory reset után vidáman magyarul indult el a telefon, pedig ez egy Media Marktból való független készülék. Lehet, hogy imei alapján tudta, hol a helye, pedig induláskor nem volt online a készülék. A mobilnetet tiltva wifiről töltöttem le a Cube ACR-t és csak ezek után tettem be a magyar SIM-et. Nincs rögzítés. :-(
Valami más módon kellene átverni a Google-t.
A fenti módszerrel sok baj van:
- Mo-ról aktiváltam (IP)
- Mo-ról akítvan használt google accountal használtam a play áruházat.
- A készülék eleve magyarul indult
- Magyar SIM-hez tartozó bejövő hívást akartam rögzíteni.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Sem a PGGEUXM (Android 9), sem pedig a QGGEUXM (Android 10) Xiaomi ROM (Redmi Note 8 Pro) nem tartalmazza a Xiaomi Call appot, helyette a Google Call appja megy, így sajnos beépített hangfelvételi lehetőség sincs. Sőt, a Xiaomi saját Call appja – alternatív forrásból való letöltés és telepítés után – nem is fut a rendszeren, minden indításkor összeomlik.

Ezért először a Google Play-ről letölthető ACR-rel próbálkoztam, de a felvételek némák voltak, majd a Cube ACR következett, ami csak az én hangomat vette fel bármilyen hangforrás beállítása után is.

Most ezzel próbálkozom...

Mivel egyik Google Play-en megtalálható appal sem működött megfelelően a hívás rögzítés (pedig vagy hetet kipróbáltam), végül kihasználtam, hogy a telefonom amúgyis rootolt, és a Magisk-ből telepítettem az Skvalex call recordert, ami tökéletesen működik. (Mindkét fél hangja szépen és tisztán hallatszik.)

Nem az Android baja, hanem GDPR van. Ugyanazt a telefont ha thai simmel aktiválod, akkor van hangrögzítés, ha magyarral akkor meg nincs. 

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Nincs mód arra, hogy ellenőrizhetően minden alkalommal jelezve legyen a partner felé a rögzítés ténye, ezért a személyiségi jogokra hivatkozva GDPR területen korlátozva van a funkció. Vagy ilyesmi.

A thai sim nem vicc, Samsung telefonoknál szokott működni, de olvass utána a készülékkeddel foglalkozó fórumon, hogy mi a pontos menete a te készüléked esetén.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Nekem a Doogee X90 és előtte az X70 is tudja, alapból. Android 8.1-el.

( •̀ᴗ•́)╭∩╮

"speciel a blockchain igenis hogy jó megoldás, ezért nagy erőkkel keressük hozzá a problémát"

"A picsat, az internet a porno es a macskas kepek tarolorandszere! : HJ"