lineageos értesítések [Megoldva]

Fórumok

Sziasztok,

Feltettem két öreg samu S4-re a lineageos-t. Minden jó sokkal gyorsabb mint régen, de....

Lezárt képernyőn nem jönnek az értesítések, se az appok-é (proton mail) se az SMS-ek nem jeleznek. Magyarul csak akkor jön meg az SMS, ha megnézem jött -e, vagyis felébresztem. S ez nagyon nagy baj.

Valaki tudna segíteni, valószínűleg valami engedély nincs neki megadva. De már átnéztem vagy ötször, de semmit nem találtam ami problémás lehet.

Hozzászólások

A "Véletlen ébresztés megakadályozása" nincs bepipálva esetleg.?
Nekem sem mindig "jön vissza" alvó állapotból, de én ha frissítem a LOS-t, akkor kernel-t is cserélek alatta, azzal meg nincs ilyen..
Mokee OS nincs rá esetleg, ha a LOS-al nem jutsz dűlőre.? Majdnem ugyanaz..

Biztonsági beállítások között is nézz körül, zárképernyő / értesítések. 3 lehetőség van: off, bizalmas rész kitakarva, mindent mutat.

Én ezt használom, ebben megy minden.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Szerkesztve: 2020. 03. 27., p – 06:39

Ezzel szívtam én is, de ma végre rájöttem a "hiba" okára. Innentől kézenfekvő volt a megoldás. Töltőre dugott készülékkel ugynis azonnal megjöttek az e-mailek, amik egyébként akár 3+ órát is késtek Android 9-el és 10-el is OnePlus 3-on.. .

A megoldás:

Beállítások -> keresőbe: "Akkumulátoroptimalizálás" -> Lenyílóból: "Az összes alkalmazás" -> kikeresed (esetemben a K9-Mail-t) az appot -> rákattintasz -> "Ne legyen optimalizálva" -> profit

Szerk.: Működik Android 9 (LAOS 16.0) és Android 10 (LAOS 17.1) alatt is. Az SMS alkalmazás "Üzenetváltás", vagy "Messaging service néven is szerepelhet". Nem értem, ez miért nem prioritásos app alapból?!

Kösz, ez nagyon ravasz. Olvastam máshol, hogy az akksi optimalizálás bekapcsolása okozhat ilyet. Ezért kikapcsoltam, úgy globálisan. Most is, hogy követtem a leírásod, az akkumulátor optimalizálás alatt azt dobta ki, hogy "nincs optimalizálva"

De megkerestem az üzenetkezelő szolgáltatásokat, abba bemenve láttam, hogy optimalizálva. Na most kikapcsoltam.

Mégegyszer köszönöm.

Sajnos nem.:(   Először nagyon megörültem, hogy megvan mi a baj. Aztán vártam a első bejövő SMS-re.

Most teszteltem egy másik telefonról.  Teljesen random mikor jön meg a lezárt képernyőn. Ha felébresztem azonnal jelez, hogy üzenet van. Se jelzőfény se értesítő hang nincs addig.

Nos egy kis keresés után (reddit) kiderült.

Ez egy bug a 16 és 17.1-ben. Mivel default elfelejtődött a com.android.messaging whitelist-be helyezése.

a megoldás a következő. adb debugging engedélyezése után.

adb shell dumpsys deviceidle whitelist +com.android.messaging

reboot és működik.