Ez mekkora: A CIA svájci cége gyártotta a titkosító eszközöket..

"A CIA 50 éven át, a legolcsóbb trükkel verte át saját szövetségeseit"

https://index.hu/kulfold/2020/02/11/cia_hirszerzes_atveres_nsa_crypto_ag_nyugat-nemet_nszk/

Hozzászólások

RSA-t is hírbe hozták az NSA -vel. Ott volt is valami erős nyomás gyakorlás a fejlesztők felé, azt hiszem börtönt ígértek nekik, ha nem működnek együtt..

Szerkesztve: 2020. 02. 12., sze - 00:21

Ha már 50 éve ilyen rafinált volt az USA, belegondolni se merek, hogy mennyi mindenről nem tudunk még :) vagy inkább :(

Ez egy kb. harminc eves hir:

Iran demonstrated its suspicion about the source of the leaks, when it arrested Hans Buehler, a top salesman for Crypto AG, in Teheran on March 18, 1992. During his nine and a half months of solitary confinement in Evin prison in Teheran, Buehler was questioned again and again whether he had leaked Teheran's codes or Libya's keys to Western powers. Luckily Buehler didn't know anything. He in fact believed in his own sales pitch that Crypto AG was a neutral company and its equipment was the best. They were Swiss, after all.

Crypto AG eventually paid one million dollars for Buehler's release in January 1993, then promptly fired him once they had reassured themselves that he hadn't revealed anything important under interrogation, and because Buehler had begun to ask some embarrassing questions.

 

Forras: https://archive.is/nBi0L

 

Szoval azert mert "te" nem tudsz dolgokrol az nem azt jelenti hogy "mi" nem tudunk :)

Szerkesztve: 2020. 02. 12., sze - 06:02

"Művészúr! Egy pár perc késésért, még nem kellett volna leszólni!"

Ha valaki tudja, kérem linkelje ide, a hanganyagot! :)

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

Tapasztalatom szerint 3 féle videó van (pontosabban amíg nem volt yt premiumom, addig így volt):

- nincs reklám,

- van valamennyi reklám, de tolerálható (10-20 percenként 1),

- kurva sok reklám van, tényleg, 3-5 percenként bebasz valamit.

Én mint néző ugyanaz maradtam, csak X feltöltő videóinál normális mennyiségű reklám volt, Y feltöltőnél pedig kurvasok. Én még sose toltam fel videót tecsőre, de ez alapján arra tippelnék én is, hogy hősünk (a lopott anyagával) túltekerte a reklámot.

https://support.google.com/youtube/answer/6175006?hl=en

Itt azt írják, hogy a júzer manuálisan (is?) rakhat bele reklámokat. Ez azért elég jól magyarázná azt, hogy X account videóiban normális mennyiségű reklám van, Y account videója pedig nézhetetlen a 3 percenkénti reklámozás miatt.

Ha kicsit lejjebb lapozol, akkor látsz ilyet is:

Manual placement

 1. Sign in to YouTube Studio.
 2. From the left menu, select Videos.
 3. Choose a video, then select Monetization.
 4. If you haven’t already, enable monetization for the video.
 5. Beneath “Location of video ads”, check the box next to “During video”.
 6. Select PLACE MANUALLY.
  • Add an ad break: Click + ADD BREAK. Enter the start time of the ad, or drag the vertical bar to the desired time.
  • Delete an ad break: Click Delete  next to the ad break .
 7. In the top-right, click Continue and then Save.

De hát mit értek én ehhez...

Ezzel sem változik semmi. A brózer alatt futó szkript elindít egy lejátszót, amelyik lejátssza a streamet. A szkript ad része pedig akkor és annyiszor és úgy húzza oda a reklámot, ahányszor odaszerkesztetted.

Az adblock meg kivágja a szkriptből az ad részeket, így nem történik semmi a reklámokkal.

A másik megoldás az, ha a streamet direktben nyitod meg és lejátszod. Ekkor nem az ad tűzdelt script fut, hanem valamilyen lejászó jeleníti meg a videót. Ebben meg csak akkor van reklám, ha feltöltés előtt beleszerkesztetted a videóba. ;)

Az utóbbi módon (is) le tudom játszani a yt videókat pl. foobar2000 + Youtube Source plugin segítségével. Természetesen ott sincs reklám.

Persze lehet szelektív hallásom és látásom, tán csak ezért nem látom a reklámokat. ;)

Figyeld meg a kommenteket:

Szabó Józsefné 2 hónapja
Miért van az,hogy nagyon sok müsor csak hanganyagban van feltéve!!!Egyébként a sok reklám nekem is csípi a szemetet!!!Szerintem is nagyon sok van belőle!!!!

VÁLASZ

Gergő Gergő 1 hete
AdBlockot kell felrakni és akkor nem lesznek reklámok a youtube videók alatt. Üdv: Gergő

Innen indultunk: "ez a videó azért zseniális mert a kommentekben ott szidják a feltöltőt miért teszi tele reklámokkal a feltöltött anyagot :D"

Erre írtam én azt, hogy bőven reális lehet, hogy hősünk túltolja, aztán ebből indult ez a faszkodás thread. És ebből a szempontból tök mindegy, hogy _te_ kiszűröd a reklámokat, vagy épp hogyan teszed. És az is mindegy, hogy más mit okoskodik tecsőn kommentben, az adblock nem a proletariátus itala, pl. mobilon yt klienssel egyáltalán nem triviális.

Szerkesztve: 2020. 02. 12., sze - 10:21

Mondtam már többször: óvatosan a röhögéssel, amikor valaki ilyesmivel riogat évek óta - nem biztos, hogy ő a "beteg".

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nekem nincs üldözési mániám, ENGEM ÜLDÖZNEK, megmondták a hangok is a fejemben. :P

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

Egy másik érdekes sztori:
a britek 1942 óta fel tudták törni a II. világháború legerősebb titkosítását, a Lorenzet. Erre építették a Colossus nevű gépet, ami egészen 2000-ig titkos volt, miközben az Enigma feltöréséről már jóval hamarabb, a 70-es években tudott a nyilvánosság.

És hogy miért volt mindez a nagy titkosság? A Lorenzet a német felső vezetés használta stratégiai üzenetváltásokra, nem harctéri eszköz volt, mint az Enigma. Amikor a szovjetek "felszabadították" Kelet-Európát, akkor a stratégiai központokban talált Lorenzeket lefoglalták, és saját maguk használták a hidegháborúban. Nos, ezért nem volt szabad publikálni, hogy ezt a britek fel tudták törni.

... és ezután a Huawei-re / "a kínaiakra" vannak kiakadva, akik ugyanezt csinálják, csak pepitában. Kellett volna előre gondolkozni, mondjuk megvenni a Nokiát / Ericcsont és csak azokkal építtetni hálózatot

~ubuntu, raspbian, os x~

CISCO?

 

Mikor azon voltak kiakadva, hogy szerintük a zoroszok beavatkoztak és ezért nem nyert clintonné.

Hát nem tudom mikor volt utoljára a világon olyan választás, amibe nem avatkoztak be, vagy nem próbáltak beavatkozni az usákok.

Közép- és Dél Amerika esetében még a látszatra sem adnak.

De hát az is emlékezetes, mikor Merkel muti még a szemöldökét sem merte összevonni miután kiderült, hogy az ő mobilját is lehallgatták (nem a kínaiak).

Tisztességes nagyhatalomnak (na jó, ez oximoron) ez alapfunkciója.

Nekem hasonló érzéseim vannak a lifetime VPN-ek és igen, a TOR-al kapcsolatban is.

Fóliasapi rulez  :-)

Az indexen kívül sehol sem írtak róla.

Érdekes.

Szerkesztve: 2020. 02. 13., cs - 14:01

Miért meglepő az, hogy egy titkosszolgálat végzi a munkáját?

https://www.forbes.com/sites/taylorbuley/2010/12/14/fbi-accused-of-decade-old-cryptography-code-conspiracy/

Mármint azon kívül, hogy a megoldásuk kifejezetten jó ár/teljesítmény mutatóval rendelkezik, lévén mellékhatásként még betegre is keresték magukat rajta... Ez mondjuk tényleg szokatlan egy állami vállalattól.

"Oath of Office

I do solemnly swear (or affirm) that I will support and defend the Constitution of the United States against all enemies, foreign and domestic; that I will bear true faith and allegiance to the same; that I take this obligation freely, without any mental reservation or purpose of evasion; and that I will well and faithfully discharge the duties of the office on which I am about to enter: So help me God."

tényleg nincs min meglepődni. a legtöbben a saját hazájuk épülésén munkálkodnak. van aki pl más (időnként baráti) államok /gazdasági/ tevékenységének aláásásával is, így helyzetbe hozva saját magukat. mintha nem végezne ilyen munkát -is- minden állam :).

https://goo.gl/muWzKz (digitalocean)